Görüş Bildir
Haberler
Antep ‘Zehirli Su’ İddiasıyla Çalkalandı

Antep ‘Zehirli Su’ İddiasıyla Çalkalandı

adem kara
19.08.2014 - 12:27 Son Güncelleme: 19.08.2014 - 13:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep'te dün 'Suriyeliler içme suyu şebekesine zehir attı' iddiası kentte büyük paniğe neden oldu.

Gün içerisinde “içme suyuna zehir katıldı” dedikodusunun ardından psikolojik olarak kendilerini rahatsız hisseden vatandaşlar, hastanelere gitti.

Yapılan kontrollerde vatandaşların herhangi bir sağlık sorunlarının bulunmadığı saptanırken, yetkililer, provokasyon amaçlı dedikoduların çıkarıldığını belirterek iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Geçen hafta Suriyeli kiracıların ev sahibini öldürmesinin ardından gerginlikler ile gündeme gelen Gaziantep, bu kez 'Suriyelilerin içme suyu şebekesine zehir attığı' iddiasıyla gündeme geldi.

Ortaya atılan iddiaların sosyal medya üzerinden paylaşılması şehirde paniğe neden oldu. Bu tür iddiaların gerçek olmadığını dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dedikodunun provokasyon amaçlı çıkarıldığını söyledi.

Suriyelilere yönelik kışkırtıcı bir iddianın ortaya atıldığını belirten Şahin, vatandaşların rahatlıkla su içebileceğini açıkladı.

GASKİ: ALINAN NUMUNELERDE OLUMSUZ BULGUYA RASTLANILMAMIŞTIR

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü, ortaya atılan iddialar üzerine çeşitli noktalardan alınan numunelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını belirterek, vatandaşların şebeke suyunu gönül rahatlığı ile içebileceklerini aktardı.

GASKİ, konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“Bugün (dün) sabah saatleri itibariyle Gaziantep içme suyuna zehir atıldığı yönünde bazı dedikodular üretilmiş olup, haber merkezlerimize de bu yönde bilgiler ulaşmıştır. Gaziantep içme suyu Hacıbaba Arıtma Tesisleri'nde arıtılarak şebekeye verilmekte olup, bugün itibariyle çeşitli noktalardan alınan numunelerde de her hangi bir olumsuz bulguya rastlanmamıştır. Gaziantep içme suyu şebekesindeki sular, insani tüketim amaçlı içme suyu standardına uygun olup, vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile içebilecekleri bir sudur. Gaziantep İçme Suyu Terfi Merkezleri, depoları ve arıtma tesisleri ve şebekesi genel müdürlüğümüz kontrolü altında olup, bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesi hususunu kamuoyunun bilgisine arz ederiz.”

CİHAN - Taraf

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-antep-z...

İşte Fatma Şahin'in açıklamaları

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0