Görüş Bildir
Haberler
Antalya Film Festivali'ni Renklendirmiş 10 Siyah&Beyaz Film

Antalya Film Festivali'ni Renklendirmiş 10 Siyah&Beyaz Film

Uluslararası Antalya Film Fest
02.11.2015 - 15:20 Son Güncelleme: 02.11.2015 - 16:45

1. Duvarların Ötesi

1964 yapımı olan Duvarların Ötesi, cezaevinden kaçan bir grup mahkumun rehin aldıkları genç öğretmen ile sıkıştıkları bir depoda yaşadıkları anlatılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Üç Tekerlekli Bisiklet

Cinayet suçuyla polis tarafından aranan yaralı bir genç Ali ve kocasını uzun süredir göremeyen bir kadın olan Hacer'in hikayesini anlatan 'Üç Tekerlekli Bisiklet' 1962 yapımı bir dram filmidir.

3. Gurbet Kuşları

Hayallerinin peşinden İstanbul'a gelen bir ailede kent yaşamının yarattığı etkilerden doğan bir dram 'Gurbet Kuşları'. Antalya Film Festivali En İyi Film kategorisinde 'Altın Portakal' alan ilk film olma özelliğini taşımaktadır.

4. Acı hayat

'Aşkların en büyüğü, ıstırapların en korkuncu, kaderin en acısı' sözleriyle filmle ilgili en iyi açıklamayı film afişi yapmaktadır. Türk sinemasının klasiklerinden olan 'Acı Hayat' En İyi Görüntü Yönetmeni kategorisinde Altın Portakal almıştır.

5. Keşanlı Ali Destanı

'Keşanlı Ali Destanı' suçsuz bir şekilde girdiği hapishaneden bir destanı peşine takarak gelen Ali'nin aşkı ve yeni kişiliği arasında yaşadıkları anlatılmıştır.

6. Hudutların Kanunu

Suçu işleyen mi yoksa onu suça iten şartlar mı suçludur ? Sorusuna cevap arayan 'Hudutların Kanunu' Lütfü Akad'ın yönetimi ve Yılmaz Güney'in müthiş performansıyla birleşince her sinema severin izlemesi gereken bir filme dönüşüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. İnce Cumali

Yılmaz Duru'nun yönettiği ve yine Yılmaz Güney'in oyunculuğuyla hayat bulmuş muhteşem bir eser. Babasının katilinin kızına aşık olan Cumali'nin hikayesi konu edilir.

8. Çalıkuşu

Reşat Nuri Güntekin'nin usta kaleminden çıkan romanın sinemaya uyarlanan versiyonu olan bu film, dönemin sinema yıldızlarının büyük çoğunluğu filmde rol almıştır.

9. Son Kuşlar

Ailesi ve aşkı arasında sıkışan , ailesini bu ekonomik sıkıntıdan kurtarabilecek tek kişi olan Ayşe'nin yaşadıkları eski İstanbul görüntüleriyle ekrana taşınmaktadır.

10. Ağaçlar Ayakta Ölür

Oğulları ve gelini vefat ettikten sonra onlardan kalan tek miras olan torunlarının üzerine titreyen bir ailenin saklanan gerçeklerin üzerine kurulu gerçek ilişkisi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0