Görüş Bildir
Haberler
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? Anneler Günü Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? Anneler Günü Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Annelerimiz, en değerli varlıklarımızdan biri. Birçok kimse koronavirüs sebebiyle ailesinden uzak kalmış durumda. Sokağa çıkma yasağı olduğu için bu sene de Anneler Günü evlerde geçecek. Vatandaşlar, anneleriniz ziyaret edemeyecek. Ancak yine de en değerli varlıklarımız olan annelerimizi mutlu etmek mümkün. Onlara göndereceğiniz bir mesajla veya bir hediye ile annelerimizi sevindirebilirsiniz. Peki, Anneler Günü ne zaman, hangi gün? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün?

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün?

Anneler Günü Dünya’da farklı günlerde kutlanır. En yaygın şekliyle Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır. Bu sene Türkiye’de de 9 Mayıs Pazar 2021′de Anneler Günü kutlanacak.

ANNELER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKMIŞTIR?

Anneler Günü'nün nereden ortaya çıktığı ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en çok konuşulanı ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir. Bu kutlama ilk kez, 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleşmiştir. Anna'nın bu girişimi, temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı. Anna bu durumu, medya ve politikacıların önde gelen isimlerine paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edilmiştir. Bir süre sonra anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini kazanamamıştır.

Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar. Anneler Günü Dünya'da farklı günlerde kutlanır. En yaygın şekliyle Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın