Görüş Bildir
Haberler
Anne Olmadan Önce Büyük Lokma Yiyip Büyük Söz Söylememeniz Gerektiğinin 13 Kanıtı

etiket Anne Olmadan Önce Büyük Lokma Yiyip Büyük Söz Söylememeniz Gerektiğinin 13 Kanıtı

Yapmayın kardeşlerim, büyük konuşmayın, sonra o lafları bir bir yiyorsunuz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Ne demek birlikte uyumak, herkes yerini bilecek. Ona o kadar oda yaptık, orada uyuyacak."

Kardeşlerim, üzülerek söylüyorum ki hayaller ve hayatlar farklı. Siz istediğiniz kadar oda yapın, süsleyin, ona uygun eşyalarla o odayı donatın; gelip sizinle uyumak için can atacak. Bir yerden sonra da işlerin nasıl birlikte uyuma aşamasına geldiğini asla anlayamayacaksınız.

2. "Yemekle peşinden koşturamam; ister yesin, ister yemesin. Acıkınca nasılsa yiyecek."

Tabii ki acıkınca yiyecek ama ya yemezse, ya düzeni bozulursa, ya öylece uyuyakalır da siz de vicdan azabınızla kalakalırsanız? Anne olmadan anlaşılacak bir şey değil bu, gelin anlaşalım canlarım.

3. "Her durumda, her koşulda, nerede olursam olayım bebeğimi emziririm; kimse de karışamaz."

Evet, buna hiç kimse karışamaz ama bebeğiniz o yana bu yana bakarak memenizi çekiştirirken çaresizce sessiz ve sakin bir alan arayacaksınız. Hatta akıl hastanelerininkine benzer bembeyaz odalar düşleyeceksiniz ki bebeğinizin ilgisi dağılmadan rahatça emebilsin.

4. "Biz ona değil, o bize ayak uyduracak. Sırf onun için düzenimizi bozacak, hayat şeklimizi değiştirecek değiliz."

Yoldaşlarım, eski hayatınızı ve düzeninizi unutun. Artık yeni bir hayatınız ve rutininiz var. El kadar bebeği perişan edip, 'Ay nasılsa alışacak' demek yerine azıcık büyüyün, olgunlaşın.

5. "Bizim eve paketli gıda zinhar girmez, o nedenle de asla ama asla bisküvi, çikolata, gofret yiyemez. Zaten bilmediği şeyi neden istesin ki?"

Buna kısmen katılsam da çocuğunuzun bir süre süre birey olacağını ve kararlarını kendi başına vereceğini aklınızdan çıkarmayın. Sonra bir bakmışsınız elinde çeşit çeşit abur cuburla çıkagelmiş... 

Ha 'Ben olabildiğince uygularım arkadaş' diyenlere saygı duyuyor, ayartılabilen büyükannelerin ve dedelerin ellerinden öpüyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Bazı kadınlar görüyorum, anne olduktan sonra dağılmış, her yanı harap. Kadın dediğin her koşulda kendine bakacak arkadaş, o halde insan içine çıkılır mı ayol?"

Çıkılır kardeşim, bal gibi de çıkılır. Bakımsız, makyajsız, şiş gözlerle, yırtık tişörtle, dizi çıkmış eşofmanla, her şekilde dışarı çıkılır çünkü başka çaren yok.

7. "Koyuyorlar çocuğu ekranın karşısına, hiç ilgilenmiyorlar. Nasıl anne bunlar?"

Kim istemez ki bütün gün yavrusuyla oynasın, ilgilensin, dışarı çıksın, mükemmel zamanlar geçirsin? Kim istemez dostlar, Romalılar? Paketli gıda maddesinde bahsettiğim üzere bunun da en azından iki yıl sürdürülebilir olduğunu düşünüyorum ama iki yaşından sonra çocuk bir şeyler izlesin, valla kafa kalmadı!

8. "Şuna bak, yer gök oyuncak, ne gördülerse almışlar. Sanki bir tek onların çocukları var. Çoook şımartmışlar çok."

Bu lafı öyle bir yersiniz ki değil siz, yedi düvel şaşar. Salondan mutfağa, koridordan tuvalete her yer oyuncak olacak ve siz buna asla engel olamayacaksınız. Biz de minimalist olduk canlarım!

9. "Ay ne kadar vicdansız anne-babalar var, bu saatte çocuğun dışarıda işi ne? Dışarıda yapılan yemeği nasıl verebiliyorlar bebeklerine? İçine ne koyduklar belli değil."

Bir ay, iki ay, üç ay sabredersiniz; sonra bir bakmışsınız ki oyun alanı olan restoranlar gözbebeğiniz olmuş. Bu konuda hiç büyük konuşmayın, tecrübeyle sabit.

10. "Televizyonun önüne koydukları yetmiyor gibi, bir de eline tablet vermişler. Yazık, çok yazık."

Anne-baba olmadan önce konuşan sizleri çok iyi anlıyorum ve içinizden de olsa seslerinizi duyabiliyorum. Vicdan azabıyla rahatlık arasında gidip gelsem de iki yaşından sonra her şey mübah kardeşlerim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Bebeğim doğduktan sonra en az iki sene ücretsiz izin alırım, sonuçta bakıcı ya da büyükanneler baksın diye doğurmadım. Gerekirse kariyerimi bir kenara bırakırım."

Altıncı ayda evden koşarak uzaklaşmazsanız ben de hiçbir şey bilmiyorum demektir!

12. "El kadar bebekle uçağa binilir mi ya? Kafa beyin kalmadı. Ne kadar düşüncesiz insanlar var şu hayatta!"

Hiçbir anne uçağa binip bebeğinin çığlıkları arasında herkesi rahatsız etmeyi bir işkence yöntemi olarak kullanmaz, önce bu konuda anlaşalım. Yürüyerek mi gitsinler, ne yapsınlar? Tabii ki o uçağa binecekler, zamanı gelince siz de bineceksiniz ve binbir taklayla o cıkcıkcıkcıkcık seslerini duymamaya çalışacaksınız.

13. "Kendisi maşallah giyinmiş, süslenmiş ama çocuğun üstü başı kir içinde. Nasıl dayanıyorlar bilmem. Çocuk dediğin temiz olur canım."

Çocuk dediğin kirli ve pasaklı olur ve bu sayede her şeyi öğrenir. Tecrübeli bir anne demişti dersiniz sonra...

Bu içerik de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
253
69
62
33
11
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
DoctorWhat

çocuk yapmama fikrini giderek daha mantıklı bulmaya başladım

Nur

Ya da tek çocukla yetinmeyi🤭🤦🏼‍♀️

TheCottonCandyHeart

Benim annem söylediği her şeyi yapmayı başarmış. Ben çocukken özellikle yemek konusunda çok katıydı, "yemiycem yaaa" dediğimde tabağı önümden alır bir daha d... Devamını Gör

Aşkito muyum ben

Katılmıyorum. Benim annem vicdan azabı falan dinlemez ağzımıza sıçardı. İster beğen ister beğenme masadaki her şeyden en az 1 kaşık yenecek, abur cubur aşırı... Devamını Gör