Görüş Bildir
Haberler
Anksiyete Bozukluğu Testine Göre En Büyük Kaygını Söylüyoruz!

etiket Anksiyete Bozukluğu Testine Göre En Büyük Kaygını Söylüyoruz!

Anksiyete bozukluğu; genelde insanların aşırı derecede endişe ve kaygı duyma durumudur. Genelde rahatsızlık insanın içindeki kaygılarından, korkularından veya geçmişte yaşadığı olumsuzluklardan kaynaklanır. 

Bakalım, Anksiyete bozukluğu testine göre senin en büyük kaygın ne?

Not: Testimiz eğlence amaçlıdır. Teşhis için doktora gitmenizi tavsiye ederiz. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim.

2. Kaç yaşındasın bakalım?

3. İlk olarak, zaman zaman kendini yetersiz görüp, geleceğinle ilgili endişeye kapılıyor musun?

4. Peki büyük sorumluluklar aldığında ruhun daralır gibi oluyor mu?

5. Bu fotoğrafa sadece 5 sn. baktığında bu duygulardan hangisini hissediyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Son zamanlarda hem fiziksel hem de duygusal olarak nasıl hissediyorsun?

7. Geceleri kafanı yastığa koyduğunda geçmişi düşünüp kendini üzer misin?

8. Ve son olarak, stresli olduğun zamanlarda bunun üstesinden nasıl gelirsin?

Başarısızlık!

Senin içinde yaşadığın en büyük kaygı başarısızlık! Sen kendin içinde mücadele etmeyi ve başarmayı ant içmişsin. Yaptığın her işin altından mutlaka en mükemmel bir şekilde kalkmalısın. Bunun aksini düşünmek bile seni kötü hissettiriyor. Etrafındaki insanlar senin başarılarını konuşsun ve sürekli seni övsün istiyorsun. Bunun nedeni de küçüklüğünden itibaren gerek ailenin gerek etrafındaki insanların senin sürekli başarılı olabileceğine inanmasından kaynaklanıyor. Sen de kendine bunu empoze ederek başarılı olma yolunda ilerlemeye çalışıyorsun. Sürekli çalışan ve kendini yenileyen bir insansın. Başarının yanında dış görünüşüne de dikkat eden birisin. Bundan dolayı insanlar senin hakkında sürekli konuşuyorlar. Böylece kendini çok daha iyi hissediyorsun. Ama başarısız olursan sen bile olacakları düşünemiyorsun. Şu hayattaki en büyük kaygılarından birisidir. Ama unutma, başarıya giden yol başarısızlıktan geçer.

Sevdiklerini kaybetmek!

Senin içinde yaşadığın en büyük kaygı sevdiklerini kaybetmek! Sen sevdiğin insanlara karşı kendini fazla kaptırıyorsun. O kadar çok bağlanıyorsun ki, çoğu zaman onları kaybedeceğini düşünüp üzülüyorsun. Bu da senin insanlara ne kadar değer verdiğini gösteriyor. İçinde hiçbir zaman kötü niyet olmaz ve herkese karşı bir iyi niyet beslersin. Kalbinin temizliği yüzüne o kadar vurmuş ki, insanlar seninle konuşurken huzur buluyor. Bundan dolayı etrafındaki insanlar seni çok seviyor. İnsanların kalbini kırmak herhalde şu hayatta en son isteyeceğin şeydir. Çünkü bir gün onları kaybedeceğini düşünüyorsun ve bu seni daha iyi bir insan yapıyor. Gerçekten her insanın senin gibi bir arkadaşı ya da tanıdığı olmalı. Çünkü böyle senin gibi iyi niyetli insanlar çok az kaldı. Değer vermek, sevdiğini hissettirmek gerçekten çok kıymetli şeyler. Seni üzmelerine rağmen içindeki güzelliği daima koruyorsun. Çünkü seni sen yapan özelliğin kıymetli olan hislerin. Sen bu dünyaya gelmiş en müthiş en kıymetli insansın. Kendi değerini de bilmelisin.

Sevilmemek!

Senin içinde yaşadığın en büyük kaygı sevilmemek! Sen kendine yakın bulduğun insanları içten içe çok seviyorsun. Onlarla vakit geçirmek, bir şeyler paylaşmak ve yan yana olmak senin için paha biçilemez. Fakat sen içten içe onların seni sevmediğini düşünüyorsun. Böyle bir düşünceye dalıp kendini durduk yere üzüyorsun. Oysaki etrafındaki insanların seni ne kadar çok sevdiğini de biliyorsun. Fakat kendi içinde yaşadığın problem seni böyle bir düşünceye sürüklüyor. Sadece sevdiğin insanlar değil yeni tanıştığın bir insanın da seni sevmeyeceğini düşünüyorsun. Bu kaygı seni insan ilişkilerinde çok zorluyor. Artık bunları düşünmemek, seni olduğun gibi seven insanlarla birlikte olmak istiyorsun. Ama içindeki bu kaygıyı kolay kolay yok edemiyorsun. Ama bunun üstesinden gelebileceğine inanıyoruz. Çünkü sen sevilmeyecek bir insan değilsin. Aksine gerçekten sevilesi bir karakterin var.

Yalnız kalmak!

Senin içinde yaşadığın en büyük kaygı yalnız kalmak. Çünkü sen sevdiklerinle birlikte olduğun zaman kendini daha mutlu ve huzurlu hissediyorsun. Hatta daha da güvende hissediyorsun. O yüzden yalnız kalmaktan içten içe korkuyorsun.  Kendin ile baş başa kaldığın zaman kafandan binlerce şey geçiyor. Sanki işin içinden çıkamayacakmışsın gibi oluyorsun. Düşünüp duruyorsun ve sürekli kendini üzüyorsun. Artık bu durum senin için çok korkunç bir hale dönüşüyor. Ama sevdiklerin yanında olduğunda seni kötü yapan tüm bu düşünceleri unutuyorsun. Kendini daha çok seviyor ve mutlu oluyorsun. Onların her zaman senin yanında olduğunu bilmek sana huzur veriyor. Tabii ki de dışarıdaki insanlara bunu yansıtmıyorsun. Çünkü bu durumu sen kendine bile itiraf edemiyorsun, dışarıya nasıl belli edesin. O yüzden içinde yaşadığın bu durumu kendince atlatmaya çalışıyorsun. Yalnız kaldığın zamanlarda kafanı meşgul edecek şeylerle uğraşırsan her şey senin için daha da güzel olacaktır.

Aşık olamamak!

Senin içinde yaşadığın en büyük kaygı aşık olamamak! Sen geçmişte yaşadığı ilişkilerinden büyük bir hayal kırıklığıyla çıktın. Hala geçmişin izlerini taşıyor, kendini bu durumdan uzaklaştıramıyorsun. Önüne bakmak istiyorsun fakat konuştuğun insanlara karşı bir şey hissetmediğini fark ediyorsun. Çünkü kalbin ve aklın geçmişte bir yerlerde duruyor. Son zamanlarda kendini o kadar yalnız hissetmeye başladın ki, artık kimseye aşık olamayacağını düşünüyorsun. Bunun üstesinden gelmek istiyorsun, fakat ilk önce geçmişe bir çizgi çekmen gerekiyor. Çünkü geçmişi sürekli yanına getirerek geleceğini kuramazsın. Hatta yaşayamazsın. Bu kaygından kurtulmak istiyorsan, yapman gereken geçmişi bir şekilde kabullenip geleceğe yönelmek. Yoksa senin için doğru olan bir kişiyi kaçırabilirsin. Kim bilir hayatının aşkı belki de çok çok yakınındadır. :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
480
149
66
58
35
28
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
psyhedelichead

Sevdiğim o güzel insanları kaybetmek. Evet, o kadar çok bağlanıyorum ki, çoğu zaman onları kaybedeceğimi düşünüp üzülürüm çok.. güzel insanlarla başlayan o g... Devamını Gör

Orhan Ulusoy

Sevdiklerini kaybetmek!