Görüş Bildir
Haberler
Psikodinamik Yaklaşıma Göre Bilinçaltındaki Kişiyi Anlatıyoruz!

etiket Psikodinamik Yaklaşıma Göre Bilinçaltındaki Kişiyi Anlatıyoruz!

Ebru Çiftçi
22.10.2018 - 00:36 Son Güncelleme: 23.10.2018 - 01:59

Bu yaklaşım insan davranışlarını sadece bilinçli süreçlerle açıklanamayacağını, psikolojinin bilinç altında incelemesini savunur. Bu yaklaşımın öncüsü olan Freud davranışları bilinçaltı kavramı ile açıklamaktadır.

Bakalım senin bilinçaltında nasıl bir kişilik yatıyor? 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim.

2. Kaç yaşındasın bakalım?

3. Söyle bakalım, sabah kalktıktan kaç saat sonra kahvaltı yaparsın?

4. Saati sol koluna mı yoksa sağ koluna mı takarsın?

5. Son zamanlarda arkadaşlarınla en son ne zaman eğlenmeye çıktın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki genelde özel günlere çok önem verir misin?

7. Kalabalık bir ortama girdiğinde yalnız kalma ihtiyacı duyuyor musun?

8. Peki şu an hangi bu yerlerden hangisi senin ruh haline iyi gelir?

Bilinçaltında sevimli bir çocuk var!

Senin bilinçaltında hala yaşattığın bir çocuk var. O çocuk senin o iyi yanını ortaya çıkaran kişi aslında. Yaşın ne kadar büyürse büyüsün, içindeki o çocuğu asla kaybetmiyorsun. Aslında dışarıdan görünen bu enerjik halinin asıl kaynağı diyebiliriz. Bitmek tükenmek bilmeyen, etrafa hep pozitif bir enerji saçan o çocuksu yanını çok seviyorsun. Hayal ettiğin şeylerin peşinden gitmene sebep oluyor. Hayal dünyanı genişletiyor, yaratıcılığını etkiliyor. Sen bilinçaltındaki bu çocuk sayesinde hayata hep pozitif ve güzel yanından bakabiliyorsun. Belki farkında değilsin ama resmen seni hayata bağlıyor. Zaman zaman insanların arasından sıyrılmak istiyorsun. Çünkü o kadar gerçekçi o kadar negatif ve ciddiler ki anlam veremiyorsun. Onların gerçekten mutlu olabileceğine asla inanmıyorsun. Sen onların aksine o kadar eğlenceli bir kişiliğe sahipsin ki, hayatın tadını doya doya çıkarıyorsun. Seni hiçbir şeyin üzmesine izin vermiyorsun. Çünkü hayat senin hayatın ve bu dünyaya bir kere geliyorsun. Eğlenmek, gülebilmek varken neden kendini mutsuzluğa adayasın ki?

Bilinçaltında tam bir iyilik meleği var!

Senin bilinçaltında yatan kişilik tam bir iyilik meleği! Dışarıdan her ne kadar ciddi ve soğuk bir yapıya sahipmiş gibi gözüksen de içinde resmen naif bir kişilik yatıyor. Tanıdıkların seni çok iyi biliyor. O kalbinin güzelliği resmen yüzüne yansıyor. Her zaman insanlara yardım etmesini seven, naif, mütevazı kişiliğinle insanları kendine hayran bırakıyorsun. İçinde biraz olsun kötülük yok. Ne bir rekabet duygusu ne de bir yarış. Senin tek yarışın kendinle oluyor. Daha ne kadar insanı mutlu edebilirim diye düşünüyorsun. Sence de bu kadarı fazla değil mi? Bu masumluk, sevecenlik... Belki de hayatımızda tanıyıp tanıyabileceğimiz en merhametli kişi sen olabilirsin. İnsanların her zaman derdine derman olursun. Onları anlar ve yol gösterirsin. Daha ne diyelim ki? Müthiş bir kişiliğe sahipsin!

Senin bilinçaltında yıkılmaz bir dağ var!

Senin bilinçaltında yıkılmaz bir dağ var. O kadar güçlü bir karaktere sahipsin ki kimse seni kolay kolay yıkamaz. Attığın her adım için önceden belirlenmiş bir planın var. Kendinden başka kimseye güvenmez, her zaman işini sağlama alırsın. Etrafındaki insanlar seni güvenilir buldukları için her zaman sırlarını rahat bir şekilde anlatabilirler. Ama sen öyle kendini kolay kolay kimseye açmazsın. Her zaman hayallerin için savaşır, onu gerçekleştirmek için elinden geleni yaparsın. Ve eninde sonunda amacına ulaşırsın. Tuttuğunu koparanlardansın. Kimseye üzüldüğünü belli etmez, o sağlam kişiliğinin üstünü çizdirmezsin. Kimsenin eline koz vermemek için elinden geleni yaparsın. Senin bu güçlü yanın gerçekten özenilecek cinsten!

Senin bilinçaltında yalnızlık var!

Senin bilinçaltında yalnız bir kişi var. Sanki etrafındaki insanların hiçbiri seni anlamıyor gibi hissediyorsun. Herkes anlamış gibi yapıyor ama asla dinlemiyor. Kimse senin gibi hissetmiyor, sevemiyor. O yüzden kendine ait bir dünya yaratmışsın. Onun içerisinde sadece sen varsın. Başka hiç kimseyi almak istemiyorsun. Çünkü eğer alırsan seni çok üzeceklerini düşünüyorsun. Gereksiz insan kalabalığından o kadar sıkılmışsın ki, bomboş bir odada kendi başına vakit geçirmeyi tercih edersin. Ne birine laf anlatacak gücün var ne de dinleyecek. Hayatına etki etmeyen insanlar için kendini fazlasıyla yıpratmışsın. Artık kendine köşene çekilip, orada bekleme zamanın geldi. Varsa hayatına girmek isteyen birileri buyursun çabalasın. Değil mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
477
203
90
41
22
14
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
happy03957527

beni ovdugun icin tesekkurler onedio ihtiyacim vardi buna

Nurcan Güneri

yıkılmaz bir dağ var!