Görüş Bildir
Haberler
Ankara Valiliği'nden ‘Homofobi Karşıtı’ Yürüyüşe Toplumsal Duyarlılık Engeli

etiket Ankara Valiliği'nden ‘Homofobi Karşıtı’ Yürüyüşe Toplumsal Duyarlılık Engeli

Onedio Medya
20.05.2016 - 16:30 Son Güncelleme: 20.05.2016 - 21:22

Ankara Valiliği, Kaos GL Derneği'nin her yıl düzenlediği 'Homofobi Karşıtı' gösterisine 'Bir takım toplumsal duyarlılıkları olan kesimlerin tepki göstereceği' gerekçesiyle izin vermedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Kemal Göktaş'ın haberine göre, böylece gösterilere getirilen yasaklara 'toplumsal duyarlılık' kriteri de eklenmiş oldu. Hukukçular bu kritere göre yasak getirilmesinin farklı görüşlerin ifade edilmesinin devlet tarafından engellenmesi anlamına geldiği uyarısında bulundu.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar tarafından düzenleme kuruluna gönderilen yazıda Hayriye Kara başkanlığında oluşturulan 7 kişilik düzenleme kurulunun Valiliğe başvurarak 22 Mayıs 2016 Pazar günü saat 15.00 - 18.00 saatleri arasında Kurtuluş Kavşak'tan Kolej Meydanı'na kadar yürüyerek 'Homofobi Karşıtı' adı altında toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek istendiği belirtildi.

Yazıda Ankara İl Emniyet Müdürlüğünden alınan 17 Mayıs 2016 tarihli yazıda 'Kolej Meydanı'nda düzenlenmesi planlanan açık hava toplantısının, bir takım toplumsal duyarlılıklar nedeniyle toplantıya katılacak olan grup ve şahıslara yönelik olarak bazı kesimler tarafından tepki gösterilebileceği ve provokasyonlara neden olabileceğinin bildirildiği' belirtildi.

Valilik yazısında bu nedenle İl İdaresi Kanunu ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na göre 'Homofobi Karşıtı' gösterinin düzenlenmesinin uygun görülmediği ifade edildi. Kaos GL Derneği ise valiliğin yasaklama kararına karşı idare mahkemesine dava açacağını belirtti.

'Bu karar hukuk dışıdır'

'Bu karar hukuk dışıdır'

Arşiv

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaos GL Derneği adına Valiliğin yanıtına ilişkin açıklama yapan Av. Hayriye Kara, “Aslında önceden izin almaksızın toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkı Anayasa’da güvence atına alınmıştır. Bu sene son olaylar nedeniyle özellikle güvenlik tedbirlerinin alınması için bildirimde bulunduk ancak Valilik tarafından yapılacak yürüyüşün uygun görülmediği tarafımıza bildirildi” dedi.

Kara; Ankara Valiliği’nin yürüyüşe ilişkin kararını şöyle değerlendirdi:

“Bu engelleme hukuk dışıdır, uluslararası sözleşmeler ve Anayasa başta olmak üzere, gösteri yürüyüşlerini düzenleyen tüm mevzuata ve konuya ilişkin yüksek mahkeme kararlarına aykırıdır. Valilik somut bir tehditten bahsetmemiş sadece yapılacak olan gösteriye ‘bazı kesimler tarafından tepki gösterilebileceği ve provokasyonlara neden olabileceği’ni belirtmiştir. Bu kesimlerin kimler olduğu, Valiliğe ya da Emniyete ulaşan somut bir tehdit olup olmadığı tarafımıza tebliğ edilen yazıda belirtilmemiştir. Kaldı ki böyle bir tehdit olsa dahi gösterinin barışçıl bir şekilde tamamlanması devletin yükümlülüğüdür. Ankara Valiliği her türlü önlemi almakla yükümlüdür.”

Cumhuriyet ve Kaos GL

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
420
251
114
49
21
16
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bugün de toplumsal ahlakımızı koruduğumuza göre şimdi gidip çocuk pornosu izleyebiliriz

Arda Ateş

Eşcinselliğe sanki g*tü s*kilecekmiş gibi karşı çıkanlar size sesleniyorum. İçinizdeki gizli dürtülerden dolayı böylesiniz. Belki şimdi buraya oh iyi olmuş b... Devamını Gör

haylaz adam

toplumsal duyarlılıkmı :) amma duyarlı bir toplumuz 40 tane çocuğa tecavüz edildi suçlusu, koruyanlar, savunanlar, üstünü örtmeye çaılışanlar, bikereden birş... Devamını Gör