Görüş Bildir
Haberler
Ankara Emniyeti'ne 5 Ay Sonra Atama

Ankara Emniyeti'ne 5 Ay Sonra Atama

Deniz Gök
14.03.2016 - 23:52 Son Güncelleme: 15.03.2016 - 09:42

Yaklaşık 5 aydır vekaleten yürütülen Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan'ın atandığı bildirildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara tren garı önünde meydana gelen bombalı saldırı sonrası görevden alınan Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal’ın yerine 2. sınıf emniyet müdürü olan Hakan Arıkan atanmıştı.

Son olarak Ankara Kızılay’da yaşanan terör saldırısı sonrası Ankara Emniyet Müdürü’nün vekaleten görevi yürüttüğü tartışmaları kamuoyunda yer almıştı. 

Siyasiler de dahil olmak üzere birçok kişi Ankara'ya neden hâlâ emniyet müdürü atanmadığını sormuş ve duruma tepki göstermişti.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan KurtulmuşAnkara Emniyet Müdürlüğü’ne neden asaleten görevlendirme yapılmadığı sorusuna ilişkin olarak: 'Herhangi bir emniyet müdürünün atanması meselesi, ilgili bakan arkadaşımızın ve ilgili kurumun tasarrufudur. Ama bürokraside temel bir kural var. Vekil asil gibidir. Herhangi bir kimse vekil oluyor diye sorumlulukları azalıyor değil. Vekaleten herhangi bir görevi yürüten kişi aynen asaleten yürüten kadar o işin sorumlusudur' demişti.

Gece yarısı yapılan açıklamada, Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan’ın Ankara Emniyet Müdürü olduğu ifade edildi.

Son 5 ay 3 bombalı saldırı gerçekleşti

Son 5 ay 3 bombalı saldırı gerçekleşti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Kızılay'da 37 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan patlama, 5 ay içerisinde Başkentte gerçekleşen üçüncü saldırı oldu. Son saldırı ile birlikte Ankara 155 gün içinde 169 kişi canlı bomba eylemlerinde yaşamını yitirdi.

Başkent’teki ilk saldırı, 10 Ekim'de sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının Ulus’ta düzenlediği “Barış Mitingi”ne düzenlenmişti. Ankara Garı kavşağında art arda meydana gelen 2 patlamada 103 kişi hayatını kaybederken, 450’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Ankara’yı kana bulayan ikinci saldırı ise 17 Şubat'ta gerçekleştirilmişti.

Çankaya ilçesinde Genelkurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı gibi önemli binaların yakınında askeri servis araçlarının geçişi sırasında saat 18.31’de bomba yüklü bir araç infilak etmişti. Merasim Sokak’taki bu saldırıda, ise 29 kişi yaşamını yitirmiş, 60 kişi de yaralanmıştı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
121
28
13
13
13
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ALKAN Alkan

iyi yanlışlıkla kayyum atamamışlar emniyete

oluroyleseyler

ülkeyi bakkallar odasına devredin abi bence.

Adem Ademoğlu

Bir ülkede son 5 ay içinde merkezlerde 3 patlama oluyor ise o ülkede düzen ve istikrar bitmiştir.Bizim küçük gördüğümüz tükürsek alırız dediğimiz Suriye'de E... Devamını Gör