Görüş Bildir
Haberler
Ankara'daki Saldırıyla İlgili 5 Kişi Tutuklandı

Ankara'daki Saldırıyla İlgili 5 Kişi Tutuklandı

Deniz Gök
18.03.2016 - 17:25 Son Güncelleme: 18.03.2016 - 22:31

Ankara'daki saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edilen 6 kişiden 5'i tutuklandı. 4 kişi ise adli kontrol uygulanması şartıyla serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'da pazar günü meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili cuma sabahı adliyeye gönderilen 9 kişi soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli cumhuriyet savcılarına ifade verdi.

Savcılar, ifade işlemlerinin ardından şüphelilerden Velat Cin, Mehmet Veysi Dolaşan, Halil İbrahim Demirer, Baran Ergin ve Uğur Ayçil'i, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma', 'nitelikli insan öldürme' ve 'nitelikli insan öldürmeye teşebbüs' suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk etti.

Nöbetçi Ankara 6. Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edilen şüphelilerden Velat Cin, Mehmet Veysi Dolaşan, Halil İbrahim Demirer, Baran Ergin ve Uğur Ayçil’in tutuklanmalarına karar verildi.

4 kişi adli kontrolle serbest

Hâkimlik, tutuklama talebiyle sevk edilen şüphelilerden Hüsamettin B.'nin üzerine atılı suçların niteliği, mevcut delil durumu ve kaçma ihtimalinin bulunmadığından tutuklama talebinin reddine karar vererek şüphelinin haftada 3 gün imza vermesi karşılığında adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

Savcılıkça serbest bırakılan ancak 'örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek ve yardım etmek' suçunu işledikleri yönünde deliller bulunduğu gerekçesiyle adli kontrol uygulaması talep edilen şüphelilerden S.D., M.K. ve H.Y. ise 'belirlenen yerlere başvurmak' ve 'yurt dışına çıkış yasağı' şeklinde adli kontrol uygulanması şartıyla serbest bırakıldı.

Yurt dışı çıkış yasağı getirilerek adli kontrol uygulanması şartıyla serbest bırakılan şüpheliler, haftada bir gün kolluk kuvvetlerine giderek imza verecek.

Ankara Kızılay'da 13 Mart'ta meydana gelen bombalı saldırıda 37 kişi hayatını kaybetmişti. Perşembe günü de PKK bağlantılı TAK saldırıyı üstlendiğini duyurmuştu.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
GIPSY

PKK bağlantılı tak mı? Madem habercisiniz, doğru haber yapın. Kanıtınız nedir bu konuda? Tak'ın liderinin bile bilinmediğini söyleyen sizsiniz ama PKK bağlan... Devamını Gör

Nurettin Bayar

muhtemelen zatı muhtereme hakaretten tutuklanmışlardır ..yoksa canlı bomba falan olsa biraz zor tutuklanırlar

Kigami Turkoglu

Tam beş yıldır Balıkesir Üniversitesinde pkk lı öğrencileir ile diğer örenciler arasında yaşanan kavga ve çatışmalar "sol sağ" kavgası diye nitelendiriliyor.... Devamını Gör