Görüş Bildir
Haberler
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Billboardları Kiralama Teklifine AKP ve MHP'den Red

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Billboardları Kiralama Teklifine AKP ve MHP'den Red

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 5 bin adet açık hava ilan panosu (billboard) ile 3 bin adet kapalı otobüs durağının 10 yıllık süreyle kiraya verilmesini istedi. ABB Meclisi’ne getirilen talep AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi. ABB’nin talebi kabul edilseydi, Belediye’ye her ay toplam 2.5 milyon lira kaynak oluşturulabilecekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gökçek döneminde billboardlar ve taşınmazlar kişilere, ailelere ve vakıflara uzun süreli ve ucuz kira ücretleriyle verilirken, ABB'nin yapmak istediği açık ihale bu karar ile engellenmiş oldu.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, ABB yönetiminin 5 bin adet açık hava ilan panosu (billboard) ile 3 bin adet kapalı otobüs durağını, ABB TV'de canlı yayınlanacak açık ihale yöntemiyle 10 yıllık süreyle kiraya verilmesi isteği, Meclis'te çoğunluğu elinde bulunduran AKP ve MHP'li üyeler tarafından reddedildi.

Red kararına gerekçe olarak Belediye Encümeni'nden 3 yıllık kiralama kararı alınabilmesi gösterilirken, Millet İttifakı üyeleri açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek kiralamanın yatırım maliyetlerini karşılaması ve Belediye'ye kaynak oluşturması için istenen 10 yıllık kiralama kararının reddedilmesine tepki gösterdi.

"Ankaralılara gidecek hizmet engellenmiş oldu"

"Ankaralılara gidecek hizmet engellenmiş oldu"

Karara tepki gösteren ve geçmişte şahıslara kiralanan yerlerin artık belediyeye gelir getireceğini belirten CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık, Meclis'te yaptığı konuşmada “Aradaki fark, siyah ve beyaz kadar açık. Biri kamunun faydasına diğeri de ne olduğu belli olmayan vakıflara ve şahıslaraydı” dedi. Işık konuşmasına şöyle devam etti: 

Ankara Büyükşehir Belediyesine yapılacak uzun vadeli ihaleden gelecek para Ankaralının parası. Burada belediye başkanının hiçbir şekilde şahsi çıkarı yoktur. Ya burada şahıslara verilmiş. İsmini vermeyeceğim vakıflara verilmiş. 29-30 yıl. İnsan biraz bunları düşünür. Ankara Büyükşehir Belediyesine para gelecekse red, Ankara Büyükşehir Belediyesi kasasından bir para çıkacaksa evet. Ankaralılar bizi bu meclisler yayınlandığı için görüyor. 10 yıllık yapılsaydı Ankara'daki bir sürü kanalizasyon çalışmasına, suyu olmayan köylere o paralar gidecekti. Red oyu vererek, 3 yıl yapılmasını sağlayarak Ankaralılara gidecek hizmet engellenmiş oldu.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait onlarca yerin eski dönemde, Belediye Başkanı'nın eşi Nevin Gökçek'in onursal başkanı olduğu SOS Vakfı'na, Korkutata ailesine ve spor kulüplerine 10 ila 25 yıllık süreyle ve ucuz ücretlerle kiralandığı biliniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
4
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Semih Karakaş

ZATEN AKP VE MHP RED İÇİN VAR İNSAN YARARINA FAYDALI BİR İŞLEM DÜŞÜNEMEYECEK ZİHİNLER

Bozkurt

Reddin kralını yiyeceksiniz de dur bakalım.

Avatar Yangchen

Bu parayla bize yurt yapılabilirdi, burs verilebilirdi, ama yoook parayı münasip yerlerimize dinocan yapmak için harcamalıyız, sonra da çıkıp chp'ye heykel b... Devamını Gör