Görüş Bildir
Haberler
Aniden Bastıran Tatlı Kriziyle Sağlıklı Yoldan Başa Çıkabilmek İçin 8 Çözüm

Aniden Bastıran Tatlı Kriziyle Sağlıklı Yoldan Başa Çıkabilmek İçin 8 Çözüm

Pelik Süper
10.04.2015 - 18:30 Son Güncelleme: 11.04.2015 - 15:31

Bazen televizyonda bir reklam geçmesiyle, bazen instagram'da önümüze düşen o krema ve çikolatadan görünmeyen resimle, bazen de alakasız bir şekilde belki üstümüzden bir kuş geçmesiyle tatlı krizine girebiliyoruz.  

Peki bu krizi çay kaşığını alıp çikolata kavanozuna girişmeden de çözmenin mümkün olduğunu hiç düşündünüz mü? 

Bundan sonraki ilk tatlı krizinizde bazıları ünlülerin taktiği olan bu 8 çözüm yolunu iyisi mi bir deneyin;

*Not: Bu galeride sizi tatlı krizine girmeye itebilecek hiç bir görsel kullanılmamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Belki çok saçma ve işe yaramaz gelecek fakat ilk yapmanız gereken; SU İÇMEK

Bu yöntemin adı; 2 bardak su ve 15 dk. kuralı. Özellikle canınız çikolatalı bir şeyler istediğinde uygulamanız işe yarayacak.

Gönül isterdi ki çözüm olarak gofret yuvarlayın 2 tane falan diyelim fakat çözümün ilk ayağı bu; su içmek. 2 bardak su içip 15dk. sabretmeniz gerekmekte. Ardından canınız değil tatlı bir şey, atıştıracak bir şey bile istemiyor olacak.

2. Günlük önerilen maksimum şeker miktarı kadınlar için 6, erkekler için 9 çay kaşığı dolusu şeker! Yani o beğendiğiniz tatlıdan bir ısırık almak sizi korkutmasın.

Suyla kendinizi kandıramamış olabilirsiniz, zaten yapılan araştırmalar da genellikle o canınızın çektiği tatlıya en yakın şeyi bulup yemeyle sonuçlanmış. Bu sebeple pastalara girişmeden, sadece 2-3 çatal alarak bu zorlu karşılaşmadan 3 puanı alıp evinize götürebilirsiniz.

3. Zararsız şeyleri tatlı şeylere azıcık bandırma operasyonu 😊

Canınız tatlı çektiyse az bir miktar bile sizi ikna etmeye yetecektir. Size kilo aldırmayacak, sağlıklı yiyecekleri tatlı şeylerle karıştırarak yemeniz bu krizi çözecektir. Mesela meyveleri biraz fındık ezmesine batırmak, light krakerleri ya da kuru meyveleri biraz nutella'yla kaplamak, kepekli galetaları reçellere batırmak gibi 😊

4. Sizi yeni yakın arkadaşınızla tanıştırayım; Tarçın!

tinypic.com

Tarçın özellikle diyabetik hastalıklarda doktorlar tarafından öneriliyor. Bildiğiniz bir alerjiniz yoksa tarçını kesinlikle denemelisiniz. Kan şekerini düşürme etkisi eski çağlardan beri kullanılan tarçın, şekerli şeyler yeme isteğinizi fazlasıyla azaltacaktır. Gün içerisinde sıcak suya atıp içtiğiniz tarçın kabuğu da gece oluşabilecek bir tatlı krizi için size garanti niteliğinde. Aynı zamanda iyi kolestrolünüze de katkıda bulunuyor.

🍌🍎🍏Elma ya da muzun üzerine tarçın ve kakao dökerek olası bir krizi sağlıklı bir şekilde atlatmış olursunuz.

5. Kendi tatlınızı uydurma vakti

Nelerin zararlı olduğunu en iyi biz biliriz!

İşte onlardan uzak durarak masum ve mis gibi tatlılar yapmak bizim elimizde. Hatta bu alışkanlık yaptığında bir üst levela geçip organik tohumlara, tahıllara da merak sararak (chia tohumu, buğday ruşeymi gibi) zararsız tatlılarınızı vitamin deposu haline getirebiliryorsunuz. Tarçın burada da başrolde olabilir.

➕Örneğin muzları ezip, 2 yumurta beyazıyla karıştırdığınızda içine biraz da vanilya attığınızda mükemmel bir waffle hazırlamış oluyorsunuz. İsterseniz kakao da ekleyerek çikolatalı hale getirebilirsiniz.

➕Kendi pudinginizi yaparak yulafla karıştırabilir, meyvelerle ya da hindistan ceviziyle süsleyip yalancı bir yaş pasta elde edebilirsiniz.

➕Kuru meyvelerle dost olup onları bol bol her yerde kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yoğurt size tatlılık sağlayacak desek inanır mıydınız..

Yoğurtun ne işi var burada demeyin.

Dilerseniz dondurup kullanın, dilerseniz light seçin ama yoğurttan taptatlı şeyler türetmek sizin elinizde. İçine tarçın, reçel, meyve parçaları, yulaf, minik şeytani çok lezzetli roulo krakerlerden birazcık ekleyerek parfe niyetine yiyebilirsiniz. Labne peyniri de ekleyerek kıvamnı artırabilirsiniz.

Üşendiyseniz yoğurtla pekmez bile sizi krizden kurtarıp oyunda tutmaya yetecektir.

7. Çikolatada "bitter" tercihiniz sizi hiç bir zaman üzmeyecektir

Sütlü çikolata yerine bitteri denemeniz mükemmel bir tercih olacak. İsterseniz eriterek meyvelerinizi de süsleyebilirsiniz. İçinde az şeker barındırdığı yetmiyor gibi bir de kalp-damar hastalıklarını önlüyor ve cildi gençleştiriyor gibi hünerleri de dilden dile yayılıyor.

En mantıklı kriz geçiştiricilerden biri karşınızda.

8. Çok mu sık tatlı krizine giriyorsunuz?

Bu durum ise diğerlerinden biraz daha önemli. Regl döneminizle ya da canınızın bir anda tatlı bir şeyler çekmesiyle ilgili olmayarak neredeyse her akşam bu hissi yaşıyorsanız kontrol ettirmeniz gereken bir şeyler olabilir.

❗İlk olarak polikistik over sendromu kontrolü için randevu alabilirsiniz; çünkü bu hastalıkta insülin direnci gerçekten düşük seyreder.

❗Hipoglisemi kan değerlerinizi düşürüyor olabilir, kontrol ettirmenizde fayda var.

❗Bazı vitamin ve mineral eksiklikleri de size bu hissi yaşatıyor olabilir. 

❗Bağırsak parazitleriniz olabilir ve bu parazitler yiyecekten üretilen enerjinin büyük bir kısmını çaldığından ötürü iştahı açılabilir ve tatlı isteği artar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
162
52
25
25
21
17
6