Görüş Bildir
Haberler
Android Wear'a Yeni Özellikler Geliyor

Android Wear'a Yeni Özellikler Geliyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Google I/O konferansında Android Wear'a gelecek yenilik detayları da belli oldu.

İlk olarak Moto 360'ın tanıtılmasıyla karşımıza çıkan Android Wear, sunulduğundan bu yana irili ufaklı değişiklikler getirmekte. İlk halindeki sadeliğini koruyor olsa da kullanım kolaylığı açısından yeniliklerin gelmeye devam ettiği ve eksiklerini ve hatalarını giderdiği gelişmeler ortaya çıkıyor.

Google I/O konferansında Android Wear konusunda şimdiye kadar gelen yeniliklerden kısaca bahseden Google, bazı yeniliklerden de bahsederek Android Wear'ın gelişmeye devam ettiği mesajını verdi.

İşte Android Wear'a gelecek yenilikler:

Always On

Always On

Always On teriminden de anlayabileceğiniz gibi saatinizi hep açık tutacak bir özellik olacak. İsteğe bağlı bir kullanım olacağı için şarj yeme konusundaki eksisini kafaya takmayan kullanıcılar için güzel bir yenilik diyebiliriz.

Always On özelliği ayrıca bazı uygulamar için de açık bir şekilde tutmanıza yarayacak. Örneğin bir alışverişe gittiğinizde saatinize eklediğiniz notta alışveriş listeniz açıkken saatiniz always on özelliği sayesinde hep açık kalacak ve siz de saatiniz üzerinden rahatlıkla listenizi göreceksiniz. Şarj konusunda da sıkıntı yaratmaması adına bu tarz özellikler siyah-beyaz ekranla sunulacak. Böylelikle batarya dostu bir kullanım sergilenecek.

Bilek Hareket Desteği

Bilek Hareket Desteği

Bildiğiniz gibi bazı Android Wear kullanan saatler de hali hazırda kolunuzu saatinize bakmak için çevirdiğinizde ekranın açılarak saatin görünmesi gibi bir özellik mevcuttu. Google bunu geliştirerek Android Wear'da bilek hareketleriyle sayfa geçişlerini de destekleyecek. Yani bileğinizi çevirerek ana ekrandaki sayfa ve bildirimleriniz arasında geçişleri kolayca sağlayabileceksiniz.

Uygulamalar

Uygulamalar

Android Wear çıktığından bu yana gittikçe uygulama desteği de artmakta. Google I/O konferansında ise bu sayının 4000'i aştığı belirtildi. Ayrıca bazı uygulamalar ile kazanılan özelliklerden de bahseden Google, Shazam, Ford, Spotify, Google Fit, Uber gibi uygulama desteklerinden de bahsetti.

Örnek vermek gerekirse Shazam'ın Android Wear uygulamasında telefonunuza gerek kalmadan saat üzerindeki dahili mikrofon ile müzik aramalarınızı yapabileceksiniz. Ford'un uygulaması ile uyumlu Ford marka aracınızın kontrolünü saatiniz ile yapebilecek, Google Fit'de de adım, nabız gibi klasik özelliklerin yanı sıra şınav ve mekik sayılarınızı da Google Fit'in Android Wear sürümü sayesinde görebileceksiniz.

Ayrıca Android Wear saatlerde bulunan jiroskop sayesinde hareket ve yön gerektiren herhangi bir uygulama sizin el hareketlerinizden geliştirmeler de yapabilecek. Buna görnek olarak bir golf sporuna ait uygulamadan siz topa vurduğunuzda nasıl bir açı ile elinizi çevirdiğinize kadar detaylı bir bilgi alabileceğinizden bahsedildi.

Son olarak Uber gibi (BiTaksi gibi bir uygulama) uygulamalar üzerinden 'OK Google, Bana taksi çağır' dediğinizde akıllı saatiniz Uber üzerinden konumunuza en yakın taksiyi size yönlendirebilecek.

Emoji Çizimi

Son dönemlerde kullanımı yoğun miktarda artan ve neredeyse her platformda yer bulan emojilere Android Wear'dan da çizim kolaylığı geldi.

Yani Android Wear saatiniz üzerinden bir yazışmanızda çabuk cevap için emojiler arasında uygun olanı seçmek yerine saatiniz üzerinden istediğiniz emojinin şeklini çizerek o çiziminize yakın olan emojilerin listelenmesini sağlayabilir, kolaylıkla istediğiniz emojiyi bulabilirsiniz.

WebTekno

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0