Görüş Bildir
Haberler
Android Uygulamasını Yayınlayan Meerkat Yüzünü Facebook'a Döndü

Android Uygulamasını Yayınlayan Meerkat Yüzünü Facebook'a Döndü

Batuhan
04.05.2015 - 13:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter’ı hedefleyen uygulamasıyla canlı yayın rüzgarını başlatan Meerkat, Android kullanıcılarına uygulamasını götürmek konusunda da erken davrandı. Yakın zamana kadar sınırlı bir kullanıcı kitlesiyle test edilen Android uygulamasını bütün kullanıcılara açan Meerkat, iOS uygulaması için de önemli güncellemeler yaptı.

Twitter’ın kendi canlı yayın uygulaması Periscope’a yer açmak amacıyla uygulamayı platformundan dışlamasından sonra Meerkat’in nasıl bir yanıtla geleceği de merak konusuydu. iOS uygulamasına gelen güncellemesiyle Meerkat’in bu soruna yönelik iki çözüm üretmiş gibi görünüyor. Bunlardan ilki uygulamanın, beklendiği gibi kullanıcıların rehberine erişmesi ve bağlantıları üzerinden bir canlı yayın ağı oluşturmaya çalışması. Bunun için Meerkat, yeni başlayanlar için telefon numarası bilgisini zorunlu olarak sunuyor.

Diğer önemli telafi yoluysa Facebook entegrasyonu. Zira Meerkat kullanıcılarının artık canlı yayın linklerini Facebook üzerinden paylaşmasını sağlıyor. Halihazırda Twitter’da doğan uygulama için majör ancak olması gereken bir değişiklik niteliğinde olsa da canlı yayın konusunda Facebook’un genetiği değiştirilmeye devam eden haber akışının Meerkat için ne kadar elverişli olacağı yönünde soru işaretleri mevcut.

Meerkat’in iOS uygulamasına eklenen ve Mobbing adı verilen bir diğer özellikse, canlı yayın kalabalığında belirli kriterleri sağlayan ve popüler hale gelen (uyduruk teknoloji Türkçesi ile “mob eden”) yayınların öne çıkarılmasını sağlıyor. “Mobbing” yayınların etrafında otomatikman rokete binen bir Meerkat animasyonu görünmeye başlıyor.

Android uygulamasının henüz betada olduğunu söyleyen Meerkat, geliştirmelere devam ederken, uygulamasını erkenden yayınlayarak Periscope’a karşı dezavantajlı bir duruma düşmekten korunmak istiyor. Zira uygulama açısından yeni kullanıcı edinmek oldukça kritik ve artık Periscope’a göre oldukça zahmetli bir süreç.

Webrazzi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0