Görüş Bildir
Haberler
Android Lollipop İçin Yeni Google Messenger

Android Lollipop İçin Yeni Google Messenger

Onedio Medya
21.10.2014 - 11:19 Son Güncelleme: 21.10.2014 - 12:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google'ın SMS ve Hangouts'u birleştirme hamlesinin üzerine gelecek Android sürümlerinde de Google'dan benzer bir 'tek uygulamayla her şeyi yönet' beklentisi oluşmuştu. Şimdi ise Android 5.0 Lollipop 'la birlikte Google yeni ve basit bir mesajlaşma servisi tanıttı.

Yeni Google Messenger , Nexus 6 gibi Android 5.0'la çalışan her cihazda bulunacak ve kullanıcılara SMS sistemini Hangouts'la birleştirip birleştirmeyeceğini soracak. Aynı şey yeni Messenger için de geçerli, kullanıcılar tek bir mesajlaşma uygulamasından her kanala mesaj yollayabilecek ve alabilecekler. Bunu az çok Apple'ın iMessage sistemine benzetebilirsiniz. Google Messenger Android 5.0 Lollipop'u içeren her akıllı telefonda bulunur bir özellik olacak.

Görünüş olarak Google'ın klasik yapısı itibariyle uygulama oldukça minimalist bir tasarıma sahip. Hatta Google Messenger için çok sade bile diyebiliriz. Konuşacağınız arkadaşlarınızla açılacak pencereler sadece birer satır olarak, kendilerine ait yuvarlak profil çerçevesiyle birlikte uygulamanın ana ekranında görünecek. Uygulama grup mesajlaşmaları gibi artık alışkın olduğumuz özelliklere de sahip.

Google Messenger'da bir kere konuşma açtığınız zaman görev çubuğunun rengi kişiye göre değişerek hoş bir tema oluşturuyor. Kişiselleştirme özelliği bakımından yine sadelikten şaşmayarak Google, popüler olan tüm anlık mesajlaşma uygulamalarının sağladığı tüm imkanları Google Messenger'da da sağlıyor. Ayrıca uygulama içinde Hangouts'a da bir bağlantı çıkmak mümkün. Google Messenger bu gidişle Android ağı içerisinde en çok kullanılan ve tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması olacak gibi görünüyor.

Kaynak: http://www.tamindir.com/android-lolli...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0