Görüş Bildir
Haberler
Anarşistler Seattle'da Özerklik İlan Etti: 'Şu Anda ABD'yi Terk Ediyorsunuz'

etiket Anarşistler Seattle'da Özerklik İlan Etti: 'Şu Anda ABD'yi Terk Ediyorsunuz'

Ulaş
11.06.2020 - 13:16

ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar devam ediyor. İki haftaya aşan gösteriler sonrasında protestocular Seattle'da belediye binasını işgal etti. Anarşist grup 'Capitol Hill Autonomous Zone' isimli komünü kurduklarını duyurdu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Floyd’un ölümünden sonra başlayan protestolar 15’inci günü geride bırakırken, en başından beri en yoğun protestoların yaşandığı Seattle şehrinde, anarşistler gösterilerin devam ettiği Cal Anderson Parkınının içinde yer aldığı Capitol Hill mahallesinde polisin ve orduya bağlı Ulusal Muhafızların çatışmalardan sonra çekilmesinin ardından “özerkliklerini” ilan ettiler. Bölgede, 8 Haziran itibariyle Capitol Hill Autonomous Zone/CHAZ (Capitol Hill Özerk Bölgesi) isimli komünü kurduklarını duyurdular.

'Şu anda ABD'yi terk ediyorsunuz' ve 'Capitol Hill Özerk Bölgesine Hoşgeldiniz' pankartları asıldı.

'Şu anda ABD'yi terk ediyorsunuz' ve 'Capitol Hill Özerk Bölgesine Hoşgeldiniz' pankartları asıldı.

Bölge içinde çeşitli etkinlikler, film gösterileri, atölyeler düzenleniyor. Özerk bölge 6 sokağı içeriyor.

Bölgenin güvenliğini “Redneck Revolt” örgütünün kontolündeki “John Brown Gün Club” isimli silahlı grup sağlıyor. Bölge sakinleri, polis olmadan daha güvende oldukları ve kendi güvenliklerini kendilerinin sağlayabileceği iddiasındalar.

Özerk bölgeyi “ilk tanıyan ise” İndustrial Workers of the World / IWW (Dünya Sanayi İşçileri Sendikası) oldu. Sendika, kendi yayın organında özerk bölgeyi övgülerle tanıttı.

Belediye binası da işgal edildi.

Trump, Twitter'dan sık sık yaptığı 'Yasa ve düzen' açıklamasını yineledi ve protestocuları 'terörist' olarak niteledi.

Trump, Twitter'dan sık sık yaptığı 'Yasa ve düzen' açıklamasını yineledi ve protestocuları 'terörist' olarak niteledi.

Washington Valisi Demokrat Jay Inslee ve Seattle Belediye Başkanı Demokrat Jenny Durkan'a tepki gösteren Trump, 'Şehrinizi geri alın. Almazsanız, ben alırım. Bu bir oyun değil. Bu çirkin anarşistler acilen durdurulmalı. Hızlı hareket edin' çağrısında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trump, 'Radikal solcu Demokratlar tarafından yönetilen Seattle, iç teröristlerin egemenliğine geçti. Kanun ve nizam!' ifadesini kullandı. 

Kaynaklar: Sputnik / Evrensel / Capitolhillseattle

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
272
176
55
21
20
16
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Söyledim gitti

Acaba ABD'ye barış ve demokrasi getirmeye mi gitsek? :D

Heisenberg

Yıllarca Orta Doğu'ya demokrasi(!) götüren Amerikan Hükümeti'nin aynı demokratik hareketi kendi ülkesinde de uygulamalı bence. :)

Yasin Buğra Akkaya

pkk bizde aynısını yapınca yabancı ülkelerde özgürlük savaşcıları filan diye haber yapıyorlardı demi bende halkların kardeşliğini ve ırkçılığı kınıyorum ve s... Devamını Gör

Yasin Buğra Akkaya

yaşasın Capitol hill autonomous zone kahrolsun abd.