Görüş Bildir
Haberler
Ameliyat Olacak Gençlerin Ailelerine Öneriler

Ameliyat Olacak Gençlerin Ailelerine Öneriler

selcuk gun
06.04.2014 - 19:01 Son Güncelleme: 06.04.2014 - 19:20

Ameliyat Olacak Gençlerin Ailelerine Öneriler

Ergenlik dönemindeki çocuğunuz burun şeklini beğenmiyor ve giderek bunu takıntı haline mi getiriyor? Burun şekli nedeniyle kendisini güzel bulmuyor ve giderek içine kapanıp sosyal ortamlardan kaçıyor mu? Siz ve çevresindekiler bir sorun görmezken çocuğunuz zamanının çoğunu burnundaki şekil bozukluğuna takarak mı harcıyor? Onun burnuyla ilgili takıntıları olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Eğer bu sorulara evet yanıtını veriyorsanız bu yazıyı okumak sizi aydınlatacak ve yönlendirecektir.

Ergenlik döneminde hormonal değişikliklerle birlikte büyüme gelişme hızlanarak duygulanımlarda değişiklikler olmaya başlar. Bir ergenin en önemli konusu karşı cins tarafından beğenilmek ve arkadaşları arasında tercih edilen olmak olabilir. Özellikle 15 yaşından itibaren burun ve yüz gelişiminde de bir hızlanma olup yüz, erişkin görünümünü almaya burunda kemik çıkıntılar belirginleşmeye başlar. Tüylenme ve cinsel organların gelişimi de bu dönemde yeni vücut şekline alışma konusunda sorun yaratabilirken en görünen organ olan ve yüzümüzün ifadesinde önemli rolü olan burundaki şekil bozuklukları bu yaştaki çocuklarımızı çok rahatsız edip yaşamlarının ana konusu haline dönebilir.

Öncelikle bu sorunu ailesi ile paylaşacak olan çocuğa nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olmayan ebeveynler, sorunun daha da artmasına ve çocuğun depresyona girmesine yol açabilirler.

Burun şeklinin gelişim çağındaki bir çocukta yüze göre büyük olabileceği ve 18 yaşında oranların düzelebileceği unutulmamalıdır. Öncelikle çocuk ve aile bilmelidir ki burun estetik ameliyatları için alt yaş sınırı kızlarda 17 erkeklerde 18 dir. Size çok da abartılacak bir sorun yokmuş gibi görünen şekil bozuklukları çocuğunuz için gerçekten ciddi bir sorun yaratıyor olabilir. Çocuğunuzun sorununu gerçekte bir sorun yok, sen abartıyorsun tavrıyla değil, onun yanında olarak ve onu anlayarak dinlemeniz öncelikle anlaşıldığını hissedeceği için onu rahatlatacaktır.

Unutmayın ki zaman içerisinde bir çok ergen yeni yüz şekline ve burnuna alışır ve burun takıntısı kaybolur. Önemli olan onlara sıkıntı yaşadıkları bu dönemde doğru desteği verebilmektir. Çocuğunuz burnunu beğenmeyip de estetik ameliyat olmak istiyorum dediğinde panik olmayın. Gerekirse böyle bir ameliyat geçirmesinin de onu daha mutlu edecekse ihtimal dahilinde olduğunu kabul edin. Nadiren burun takıntısı patolojik (hastalık boyutunda) olabilir ve bu tip durumlarda burun ameliyatı yapılması yerine öncelikle bu takıntının psikiyatri uzmanları tarafından çözümlenip çözümlenemeyeceğinin araştırılması gerekebilir.

Ergenlik dönemindeki bir genç ileriyi düşünmeden, kolayca ciddi kararlar verebilir. Çocuğu ileride mutsuz edebilecek bir durumdan korumak amacıyla birçok anne baba onları engelleyerek aslında en kolay yolu seçer. Elbette burnunun şekli konusunda sıkıntı yaşayan her genç bireyin ameliyat olması gerekmemekle birlikte, doğru planlama ve başarılı bir ameliyatla sorunları giderilebilecek bir ergenin de sorunlarından kurtulması mümkündür. Burun ameliyatından hem fonksiyonel hem de estetik olarak fayda görebilecek bir ergenin ameliyatının engellenmesi onu psikolojik olarak daha da sıkıntılı bir duruma itecek ve ailesiyle paylaşımlarını kısıtlayacaktır. Çevrede gördüğünüz kötü ameliyat sonuçlarını gösterip vazgeçirmeye çalışmak da sorunu çözmeyecek bir yöntemdir. Bu tıpkı uçak düşebilir binme demek gibi bir yaklaşımdır.

Eğer çocuğunuz burun estetiğiameliyatı olmakta kararlı ise onu engellemeye çalışmak yerine onun yanında olarak birlikte doktora gitmek ve ona destek olmak hemen ameliyat olamasa bile bu konuda bir adım atıldığını bilmesi nedeniyle çocuğunuzu rahatlatacaktır. Eğer ciddi bir solunum problemi ya da sağlık sorununa yol açan bir burun bozukluğu yoksa, başvuracağınız doktor zamanlama konusunda uygun dönemi beklemeyi önereceğinden ameliyat konusundaki fikirlerinizi paylaşmak ve bu kararın olgunlaşması için zaman kazanmış olacaksınız.

Burun ameliyatlarındaki teknik gelişmeler nedeniyle bu ameliyatlar artık ağrısız ve iyileşme süreleri oldukça kısa ameliyatlardır. Ameliyattan önceki en önemli basamak ise doğru doktor seçimidir. Burun estetik ameliyatları kişiye özel planlanması gereken ve her doktorun elinde farklı şekillenen ameliyatlardır.

Doktor seçiminizi yaparken referanslar önemli olduğu gibi doktorunuzun burun ameliyatına olan yaklaşımının sizinkiyle uyumlu olup olmadığını da sorgulamanız ameliyat sonunda çocuğunuzun mutluğu açısından son derece önemlidir. Erken yaşlarda ameliyat olan birçok gencin en sık yaptığı hata ailelerinden gizli olarak ya da ailelerine yük olmamak adına uygunsuz koşullarda sadece fiyatı ön planda tutarak seçim yapmalarıdır. Bu ise sonrasında burun iyileştikçe yeni burun şeklinden dolayı mutsuzluğa neden olmaktadır. Bu nedenle ileride gerekebilecek revizyon ameliyatı olasılığını minimuma indirebilmek adına burun ameliyatı konusunda gerekirse birkaç doktorun fikrini alarak çocuğunuza danışman olabilirsiniz.

Eğer çocuğunuz bir gün burun estetik ameliyatı olmak istiyorum derse öncelikle panik olmadan sakin bir şekilde bunu onunla konuşun.

Ne kadar kararlı olup olmadığını ve bu konuda takıntı yapıp yapmadığını anlamaya çalışın.

Gününün ne kadarını ayna karşısında burnunu inceleyerek geçirdiğini gözlemlemeye çalışın.

Sorunun yardım gerektiren bir psikolojik problem halinde olup olmadığını anlamaya çalışarak gerekirse bir psikiyatristten yardım alın.

Eğer çocuğunuzun ameliyat isteği objektif olarak gerçekçi nedenlere dayanıyor ve bu ameliyatın sonucunda mutlu olacaksa ona destek olarak yalnız bırakmamak ileride yaşayabileceği sorunları minimuma indirip süreci daha kolay atlatmasını sağlayacaktır.

En önemlisi ise doktor seçimi konusunda siz de ona eşlik edin ve mutlaka doktoruyla görüşmeye birlikte gidin.

Kaynak: http://www.kulakburunbogaz.com/ameliy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın