Görüş Bildir
Haberler
Amazon, 'Kükreyen Aslan'ı Satın Aldı! Çok Yakında Amazon Prime'da İzleyebileceğimiz MGM Yapımı 50 Film

Amazon, 'Kükreyen Aslan'ı Satın Aldı! Çok Yakında Amazon Prime'da İzleyebileceğimiz MGM Yapımı 50 Film

Çocukluğumuzun filmleri geliyor!

Not: Film açıklamaları Beyazperde'den alınmıştır.

“Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”

“Bu filmleri nereden izleyeceğim diyenler için buradan Amazon Prime üyesi olabilirsiniz. Hem çok uygun hem de Prime üyelerine özel kargolar da ücretsiz.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Thelma & Louise (1991)

1. Thelma & Louise (1991)

Erkek arkadaşından bıkan Arkansaslı garson kız Louise (Susan Sarandon), ihmalkar ve cinsiyet ayrımcısı kocasıyla birlikte sıkıcı bir hayatı olan arkadaşı Thelma’yı (Geena Davis) ayartır. Birlikte özgürlükle dolu bir hafta sonu araba seyahatine çıkarlar.

İlk uğrak yerleri olan barda gevşeyip dans ederler ve yöre erkekleriyle eğlenip hoş bir akşam geçirirler. Ancak bir adam Thelma’yı park yerine kadar izleyip tecavüze yeltenince Louise yetişip onu öldürmek zorunda kalır. Polisin kendilerine hiç bir zaman inanmayacağı paranoyasına kapılan kadınlar kaçmaya karar verirler ve bir anda kanun kaçağı durumuna düşerler. Son olaylardan kötü etkilenen Thelma kafayı toparlamak için genç bir kovboy olan J.D (Brad Pitt) ile bir gecelik ilişki yaşar ve işler daha da sarpa sarar.

2. 12 Angry Men (1957)

2. 12 Angry Men (1957)

Latin Amerikalı bir genç adam, babasını öldürdüğü gerekçesiyle cinayetle suçlanır. Sanığın kaybettiğini söylediği bir bıçak ise cinayetin işlendiği odada bulunmuştur, gencin mahkemeye sunduğu savunma zayıftır ve olan biteni duyduklarını söyleyen pek çok tanık vardır. Sanık suçlu bulunduğu taktirde idama mahkum edilecektir. Jüri sonuçları pek de şaşırtıcı değildir: 12 jüri üyesinden sadece sekiz numaralı jüri üyesi Davis 'suçsuz' hükmü yönünde oy vermiştir. Davis’in jüri üyelerini ikna etmeye çalışması esnasında her jüri üyesinin 'suçlu' kararı vermesinin arkasında ise, aralarında yabancı düşmanlığı, kanuna aşırı güven, çoğunluğa uyma, geçmişle hesaplaşma gibi farklı kişisel sebepler olduğu ortaya çıkacaktır.

3. Basic Instinct (1992)

3. Basic Instinct (1992)

San Francisco polisi cinayet masasından dedektif Nick Curran, bir cinayet dosyasını araştırırken davanın şüphelisi olan Catherine Trammel’le yakınlaşır. Yazar olan ve cinsellik konusunda son derece serbest davranan Catherine, son kitabında Nick’in davasındaki cinayetin bir benzerini detaylı şekilde anlatmıştır. Catherine, çekiciliğiyle Nick’i etkisi altına alır ve ikili ihtiras dolu bir ilişkinin içine sürüklenirler.

Cinayetlerin devamı geldiğinde Nick’in psikiyatristi Elisabeth ve ortağı, onu Catherine’le olan yakınlığı nedeni ile uyarırlar ancak Catherine’in kıskanç lezbiyen sevgilisi Roxy’nin onu öldürmeye çalışması bile Nick’in kadına olan tutkusunu engelleyemez..

4. Creed (2015)

4. Creed (2015)

Kimsesiz Adonis bir yetimhanede günlerini geçiren, aslında iyi bir çocuk olmasına rağmen kavgacılığı ile tanınan bir yetimdir. Bir gün babasını tanıdığını söyleyen bir kadın onu ziyarete gelir ve kendisini yetimhaneden çıkartmak istediğini söyler. Babasının resmi nikahlı ama artık dul eşi olan bu kadın Mary Anne Creed'dir; Adonis'in babası ise efsanevi boksör Apollo Creed'den başkası değildir! Üvey annesinin himayesinde gayet iyi bir yaşama kavuşan Adonis, önündeki tüm iyi yaşam fırsatlarına rağmen tek bir arzu ile yanıp tutuşmaktadır; babası gibi boksör olmak! Kendisine karşı gelenlere inat babasının en yakın arkadaşı ve rakibi olan Rocky Balboa'nın kapısını çalar.

5. Skyfall (2012)

5. Skyfall (2012)

MI6 ciddi bir saldırıya uğrar ve kurumun değerleri temelden sarsılır. M’e karşı sadakat testinden geçen ajan James Bond kişisel bedelleri ağır olsa da, tehdidi bulup her ne pahasına olursa olsun yok etmelidir. Zira MI6’yı ciddi riske sürükleyen isim Silva adında gözü kara, gizemli bir adamdır...

Sinema tarihinin en uzun soluklu aksiyon film serisi olan gizli ajan 007 James Bond'un nefes kesen macerası bu sefer Türkiye, Çin ve İngiltere ekseninde geçiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Legally Blonde (2001)

6. Legally Blonde (2001)

Elle Woods güzeller güzeli bir kadındır ve okuldaki popülerliği dillere destandır. Bunun neticesinde okulun en yakışıklı erkeklerinden biri olan Warner Huthington ile beraberdir. Ancak Warner'ın annesi fazlaca tutucudur. Elle, onların beklentilerine göre 'çok sarışın' olmasından ötürü ailenin tepkisini çeker. Warner ile arası açılır ve Warner tarafından terk edilir. Warner öğrenim hayatına Harvard'ın hukuk fakültesinde devam eder. Hırslanan Elle de, sırf ondan intikam alabilmek adına aynı bölüme girmek için çabalar.

7. Moonstruck (1987)

7. Moonstruck (1987)

Eşini yıllar önce bir trafik kazasında kaybeden Loretta Castorini, otuzlu yaşların sonunda New York'ta yaşayan yalnız bir kadındır ve artık yeniden evlenmenin zamanının geldiğini düşünmektedir. Bu nedenle arkadaşı Johnny Cammareri'den gelen teklifi değerlendirmeye karar verir. Ona göre ilk evliliği lanetlidir ve bu kez işlerin yolunda gitmesi için elinden geleni yapacaktır. Her ne kadar Johnny'e deliler gibi aşık olmadığını kabul etse de onun son derece kibar ve hoş bir adam olduğuna ve bu sayede mutlu bir aile hayatı kuracağına emindir. Ancak Johnny'nin tuhaf erkek kardeşi bir anda ortaya çıkacak ve ilişkilerini çıkmaza sürükleyecektir.

8. Poltergeist (1982)

8. Poltergeist (1982)

Freeling ailesi oturdukları evin eski bir mezarlığın üzerine inşa edildiğinin hiç de farkında değillerdir. Bu bir süreliğine sorun değildir; ancak ne zaman ki hayaletler bu evin sakinlerini rahatsız etmeye başlar, işte o zaman bu mezarlık meselesi büyük bir sorun haline gelir. İşin kötüsü küçük kızları Annie de hayaletler tarafından başka bir boyuta kaçırılmıştır. Anne ve baba kızlarını kurtarmak için elinden geleni yapacaklardır. Bunun için de metafiziksel kimi yöntemlere başvuracaklardır. Hayaletlerin küçük kızı kaçırmaları ise amaçsız bir hareketin tezahürü değildir.

9. Misery (1990)

9. Misery (1990)

Paul Sheldon kolay okunan popüler romanlar yazarıdır. Artık kariyerinde bir dönüm noktasında olduğunu düşünür, seri maceralarını yazdığı karakteri Misery Chastain’in öldürüp diziyi bitirir. Paul taşrada geçirdiği bir araba kazasından yaralı kurtulur. Onu bulup evinde bakmaya başlayan Annie Wilkes, şans eseri Paul’un sadık okurlarından biridir ve kahramanı Misery Chastain’in de sıkı bir hayranıdır. Son kitabı okuyup Misery’nin ölümüyle şoke olan kadın öfkeye kapılır ve Paul’u ayağından feci şekilde yaralayarak onu yatağa hapseder. Hem bölge şerifi hem de menajeri umutsuzca Paul’ü ararken o, gardiyanı Annie’ye özel bir Misery macerası daha yazmak zorundadır.

10. Raging Bull (1980)

10. Raging Bull (1980)

Her zaman en iyisi olmak için kendine zarar verecek derecede korkutucu bir hırs barındıran boksör Jake La Motta, bu agresifliğini sadece ringde rakipleri üzerinde değil; ring dışındaki özel hayatına da taşıyor. Bu nedenle zamanla kariyerini kendi elleriyle un ufak ederken yakın çevresini de yavaş yavaş kaybediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. RoboCop (1987)

11. RoboCop (1987)

RoboCop geleceğin Detroit’inde geçmektedir. Şehir, dev bir şirket tarafından yönetilmektedir. OCP adı verilen şirket, suçla savaşmak için bir robot üretir. Fakat üretilen robot büyük bir başarısızlıktır ve şirket kaybettiği güveni kazanmak için yeni bir proje hazırlar.

Bir çete çatışmasında öldürülen polis memuru Alex Murphy’nin bedeni çelikten yapılmış bir robotla birleştirilir ve RoboCop adı verilir. Şehrin yeni ve güçlü koruyucusu RoboCop, suç lordu Boddicker’le mücadele edecektir.

12. Rocky (1976)

12. Rocky (1976)

Amerika'da yeni yılın boks maçlarının programları tamamlanmak üzeredir, ancak Apollo Creed isimli yenilmez boksör sakatlanmıştır. Bu başarılı boksörün önerisi üzerine turnuvaya adı duyulmamış amatör bir boksör alınacaktır. Bu isim de Rocky'den başkası değildir. Rocky artık yılın en önemli maçının aktörlerinden biridir ve bu zorlu hazırlanma sürecinde en büyük yardımcısı antrenörü Mickey ve büyük aşkı Adrian olacaktır.

13. Silence of the Lambs (1991)

13. Silence of the Lambs (1991)

Akademiden mezun olmuş genç FBI ajanı Clarice Starling, FBI ajanı kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışır. Clarice, katile ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır. Lecter’dan bilgi alması için önce onun güvenini kazanması gerekmektedir.

14. Stargate (1994)

14. Stargate (1994)

Mısır tarihi uzmanı arkeolog Dr. Daniel Jackson, araştırmaları sırasında çok eski bir geçit bulur. Bu geçit, başka bir gezegene açılmaktadır.

Albay O’Neil komutasındaki bir grup askerle birlikte geçitten diğer tarafa geçerler. Eski mısırı andıran bu gezegen, androjen yarı tanrı RA tarafından yönetilmektedir. Acımasız RA’nın eline düşen ekibin, kurtulmak için RA’yı alt etmesi gerekecektir.

15. Tomb Raider (2018)

15. Tomb Raider (2018)

Babasının ortadan kaybolmasından yedi yıl sonra, 21 yaşındaki Lara küresel ticaret imparatorluğunun başına geçmeyi reddetmiş ve üniversite dersleri alırken bir yandan da Londra'da bir bisiklet kuryesi olarak çalışmaktadır. Ancak ortaya çıkan yeni bir antik eser sonucu babasının kayboluşunu araştırmaya başlar ve son gittiği yeri ziyaret eder: Japonya kıyılarında bir yerde bulunan gizemli bir adadaki bir mezar. Birdenbire Lara kendini yalnızca keskin zekası, dirayeti ve inatçı ruhuyla silahlanmış bir halde, dezavantajlı bir durumda olduğu bir maceranın içinde bulur. Lara, bilinmeyene doğru yolculuk ederken, kendi sınırlarının ötesine geçmeyi de öğrenmelidir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Magnificent Seven (1960)

16. The Magnificent Seven (1960)

Filmde Meksika’daki bir köyün ahalisinin düzenli olarak ürünlerini yağmalayan haydutlardan korunmak için Amerikalı bir grup silahşörü kiralamaları ve onlarla birlikte haydutlara karşı verdikleri mücadele anlatılmaktadır.

Filmin tanıtım sloganı aynı zamanda filmin de bir özeti gibidir; 'Yedi kişiydiler ama yedi yüz kişi gibi dövüştüler'.

17. The Pink Panther (1963)

17. The Pink Panther (1963)

Fransız polis müfettişi Jacques Clouseau, sıra dışı ve son derece yetenekli bir hırsız olan Sör Charles Litton ile ilgilenmektedir. Söz konusu hırsız aynı zamanda iddialı bir kadın avcısıdır. Öte yandan İnterpol tarafından da aranmaktadır. Bir vakit, bu hırsız ile müfettiş, bir de dünyanın en meşhur ve büyük elması Pembe Panter’in sahibi olan prenses Dala bir araya gelirler. Mekan Alplerdeki Cortina D’Amprezzo’daki kayak beldesidir. Elbette ki Litton, hem elmasın hem de prensesin peşindedir. Alplerdeki entrika, karmaşa ve komedi, Prenses Dala’nın verdiği maskeli balo ile doruğa çıkacak bu arada herkes kendinden beklendiği gibi davranarak seyirciyi coşku dolu bir finale doğru sürükleyecektir.

18. The Thomas Crown Affair (1999)

18. The Thomas Crown Affair (1999)

Yönetmenliğini John McTiernan’ın üstlendiği filmde yeni heyecanlar peşindeki dolar milyoneri bir playboyun serüvenleri anlatılıyor. Hayatına yeni heyecanlar katmak isteyen playboy, dünyanın en ünlü Monet tablolarından birini çalar.

Tabloyu kimin çaldığını bulmak üzere bir kadın dedektif olaya atanır. Playboyumuz da bu dedektife aşık olur.

19. 9 1/2 Weeks (1986)

19. 9 1/2 Weeks (1986)

Elizabeth, New York'taki bir sanat galerisinde hayatını kazanmaktadır. Bir gün esrarengiz bir adam olan John tarafından baştan çıkarılır. Zaten gerçek aşkın arayışındadır ve bu adamın çekiciliği onu kendisine doğru çekmektedir. Bu tutkulu ilişki dokuz buçuk hafta boyunca sürecek ve Elizabeth'in cinsel dünyasına yeni bir tuğla ekleyecektir.

20. Original Sin (2001)

20. Original Sin (2001)

Julia isimli esrarengiz ve güzeller güzeli bir kadın Luis Antonio Vargas isimli genç bir adamın aklını başından alarak onu birtakım sahtekarlık olaylarına bulaştırır. Luis, artık asla geri dönemeyeceği bir suçlar bataklığına girmiştir. Asıl şoku ise, uğrunda her şeyini verebileceği Julia'nın aslında kendisine aşık olmadığını öğrenince yaşayacaktır. Artık Luis'in tek amacı bu fettan ve yararcı kadından ağır bir intikam almak olacaktır.

Antonio Banderas ve Angelina Jolie'nin başrolleri paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Doctor Zhivago (1965)

21. Doctor Zhivago (1965)

Bolşevik Devrimi döneminde yaşayan bir doktor ve de şair olan Yury Jivago, devrim atmosferinde büyük bunalımlar yaşamaktadır. İdeallerini ve doğru bildiği şeyleri kaybeden Jivago'nun evliliği de bir hayli sıkıntıdadır. Karısının kendisine duyduğu aşka karşılık veremeyen çaresiz adam devrim liderlerinden birinin karısına aşıktır. Bu aşk ve evliliği arasında sıkışıp kalan Jivago sadakat ve tutkuları arasında kalmaktadır.

Rusya'nın geçirdiği dönüşüm evresini karakteri Jivago'nun üzerinden anlatan film, beş dalda Oscar ödülü kazanmıştır.

22. Ben-Hur (1959)

22. Ben-Hur (1959)

Ben Hur, Kudüs’te yaşayan varlıklı bir prens ve tüccardır. Çocukluk arkadaşı Romalı Messala görüşmedikleri yıllar boyunca yüksek kademeli bir Roma hakimi olmuştur. Kudüs’ten uzak kaldığı uzun yıllardan sonra buraya dönen Messala, artık Roma ordusunun komutanı olmuştur. Yahudilerin özgürlüğü için canı pahasına mücadele eden Ben-Hur’dan, çocukluk arkadaşı Messala tarafından, Romalıları eleştiren yahudileri teşhis etmesi istenir; ancak Ben-Hur kabul etmez. Karşı karşıya gelen iki çocukluk arkadaşı artık farklı cephelerdedirler.

23. The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

23. The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Bilbo huzurlu Hobbit toprakları olan The Shire'da yaşarken bir gün büyücü Gandalf aniden ortaya çıkar ve baş kahramanımız Bilbo kendisini efsanevi savaşçı Thorin tarafından yönetilen 13 cücelik maceracı bir grupta buluverir. Ejder Smaug’dan Erebor’un kayıp Cüce Krallığı’nı geri almak için çıktıkları bu yolculukta çirkin Goblinler, Orklar, öldürücü Warglar, Dev Örümcekler ve Büyücülerle dolu yollardan geçeceklerdir...

24. Premonition (2007)

24. Premonition (2007)

Orta sınıf diye nitelendirilebilecek olan Linda Hanson ile Jim Hanson, kızları ile birlikte yaşadıkları evlerinde rutin bir ilişki sürdürmektedirler. Bir Perşembe sabahı, bölge şerifi Linda’yı ziyarete gelir ve kocasının, önceki gün bir trafik kazasında öldüğünü haber verir. Ertesi sabah Linda uyandığında Jim’i yaşıyor olarak görür ve evde sesini duyar. Ertesi sabah uyandığında günlerinin sıradan çıkmış olduğunu fark eder. Ancak ailesi onun giderek aklın yitirmekte olduğunu düşünürler. Linda ise, içine düştüğü bu gizemli zaman bulmacasını çözmenin peşine düşecektir.

25. A Star is Born (2018)

25. A Star is Born (2018)

Jackson Maine, kariyerinde düşüş gösteren bir müzisyendir. Henüz keşfedilmemiş genç bir yetenek olan Ally ile tanışır ve ikili birbirlerinden hemen etkilenir. İkili tutkulu bir aşk yaşamaya başlar ve Ally'nin yeteneğinin fark edilmesi için çalışan Jackson onu sahnenin büyülü dünyası ile tanıştırır. Jack Ally'yi şöhrete kavuşturduktan kısa süre sonra ise Ally artık ünlü bir müzisyen olmuştur. Jack, Ally'nin kariyerinin hızla kendisininkini gölgede bıraktığını fark eder. Kaybolan ihtişamını geri kazanmaya çalışan Jack bu süreçte içsel şeytanlarıyla da yüzleşmek zorunda kalacaktır. İkilinin kariyerlerindeki ayrım büyüdükçe, ilişkileri de hasar almaya başlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. The Girl With the Dragon Tattoo (2012)

26. The Girl With the Dragon Tattoo (2012)

Asılsız bir iddia ile suçlanan Mikael Blomkvist (Daniel Craig), adını temize çıkartmak için elinden geleni yapmaya and içer. İsveç’in zengin endüstri patronları arasında yer alan Henrik Vanger ise, çok sevdiği ve uzun zamandır kayıp olan yeğeni Harriet’ın ortadan kaybolmasının ardındaki gerçeği aydınlatması için gazeteci Blomkvist'i görevlendirir. Başı zaten dertte olan gazeteci, yeğenin ölümünden muhtemelen sorumlu olan ailenin malikanesine doğru yol alır.

Bu sırada, Milton Güvenlik adına çalışan sıra dışı 'hacker' Lisbeth Salander (Rooney Mara) da Blomkvist’in geçmişini araştırmakla görevlendirilir. Yolları kesişen ikili geçmişten bugüne uzanan bir cinayetler zincirini çözmeye çalışırken, aralarında hassas bir güven köprüsü de oluşacaktır...

27. 2001: A Space Odyssey (1968)

27. 2001: A Space Odyssey (1968)

Film, bir grup primat ıssız bir yerde yemek için kavga etmektedirler. Kavgaları, aniden yanı başlarında beliren esrarengiz siyah bir taş sebebiyle bölünür. Aniden beliren bu taş, primatların ilk defa alet kullanmasını sağlayacak bir güce sahiptir. Ve böylece evrimin en önemli adımlarından biri olan akıl kullanımı başlamış, insanların şafağı gelmiştir.

2001’de, bir önceki sahneden 4 milyon yıl sonra, bir uzay gemisi aydan gelen esrarengiz sinyallerin ardında aynı siyah taşı keşfeder. Hem de ay yüzeyinde. Sinyaller Jüpiter’e gitmektedir.

On sekiz ay sonra Discovery’nin güvertesinde, astronotlar David Bowman ve Frank Poole Jupiter’in gölgesine doğru yola çıkmışlardır. Uzay gemisinde HAL 9000 adında, yapay zekaya sahip, dünyanın en gelişmiş bilgisayarı bulunmaktadır. Ve hiç kuşkusuz, bu sonuncunun, kendi planları vardır...

Arthur C. Clarke’ın bir kısa hikayesinden yola çıkılarak geliştirilmiş olan bu film çoğu kişi tarafından başyapıt mertebesine oturtulurken kimileri tarafından da hiç sevilmemiştir. 2001’in birçoğu dini olan sayısız alt metni içerdiği açıktır.

Kubrick’in kendisi, yaşadığı süre boyunca insanların kafasının karışık olmasını istediğinden soru işaretlerinin hiç birini aydınlatmamıştır. Filmlerde karşılaştığımız bilgisayarlar arasında belki de en ünlüsü olan HAL bu eserde en önemli rolü üstlenen 'canlı'dır.

28. The Cabin in the Woods (2011)

28. The Cabin in the Woods (2011)

5 kafadar arkadaş tatile çıkar ve ormanın derinliklerinde terk edilmiş kulübe bulur. Başta her şey normal gibi görünür, göle girer, parti yapar ve eğlenirler. Fakat bu kulübede ters giden bir şeyler olduğunu fark etmeleri uzun sürmeyecektir...

29. The Wizard of Oz (1939)

29. The Wizard of Oz (1939)

Oz Büyücüsü, Dorothy Gale'in maceralarını konu ediyor. Kansas’ta kendi halinde bir çiftlikte hayatını sürdüren Dorothy Gale, yaşadığı hayattan mutludur. Bir gün koskoca bir evi beraberinde sürükleyecek bir hortum çiftliği vurur. Dorothy ve Toto, uyandıklarında kendilerini oldukça tuhaf, peri masalından çıkma bir köyün içerisinde bulurlar. Bu esnada ölen lanetli doğu cadısının intikamını almak isteyen lanetli batı cadısı Dorothy’nin peşine düşer. İyi cadı Glinda ise Dorothy’yi korur ve ona Oz Büyücüsü’nden yardım almasını tavsiye eder. Dorothy, beklenmedik bir yolculuğa çıkmak durumundadır. Sinema tarihinin en önemli fantastik yapıtlarından biri olarak kabul edilen The Wizard of Oz’un yönetmen koltuğunda ünlü yönetmen Victor Fleming oturuyor.

30. Cold Mountain (2003)

30. Cold Mountain (2003)

Amerikan İç Savaşı bitmiştir ve ardında küllerini bırakmıştır. Savaştan acılarla dönen genç Güneyli bir askerin zihninde yaraların dışında tek bir şey vardır. O da canından çok sevdiği ve hayaliyle yanıp tutuştuğu Ada... Ada ve Inman, yıllardır birbirine kavuştukları ve tamamen özgür olabildikleri bir hayatın hayalini kurmuşlardır. Ancak ulusun temelinde yatan büyük sorunlar, huzur dolu bir hayatın peşinde olan bu iki insanın peşini bırakmamış ve bırakmayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Candyman (1992)

31. Candyman (1992)

Helen Lyle, Chicago Üniversitesi'nde yerel efsaneler üzerine tez çalışması yapan bir öğrencidir. Son zamanlarda özellikle üzerine eğildiği konu ise Candyman adlı mitolojik karakterdir. Bu hikayede Candyman isimli Afroamerikan köle, beyaz bir kadına şiddet uyguladığı gerekçesiyle öldürülür. Efsaneye göre Candyman, biri ayna karşısına geçip beş kez adını söyledikten sonra o kişiye görünmektedir. Yerli halkın içine karışıp bu eski batıl inancı sorgulamaya kararlı olan Helen, kendisine yapılan uyarıları dikkate almaz ve korkulacak bir şey olmadığını kanıtlamak için ayna karşısında beş kez yasaklı ismi tekrar eder. Bu andan itibaren bir dizi ürkütücü cinayetler yaşanmaya başlar. Helen şimdi bu suçluluk duygusuyla yüzleşmek ve yol açtığı kaosu durdurmak için yardım istemek zorundadır.

32. Benny & Joon (1993)

32. Benny & Joon (1993)

Juniper 'Joon' Pearl, zihinsel yönden engelli olan, tuhaf alışkanlıklara ve ritüellere sahip tuhaf bir kadındır. Kafasındaki bu geniş boşluğu bir şeylerle ilgilenerek doldurmaya çalışmaktadır. Bir gün en az kendisi kadar tuhaf bir adama aşık olur. Bu adam, kendine rol model olarak Buster Keaton'ı seçmiş ve onun gibi yaşamayı tercih etmiştir.

Jeremiah S. Chechik'in yönettiği filmin başrollerinde Johnny Depp, Mary Stuart Masterson ve Aidan Quinn gibi oyuncular var.

33. Singin' in the Rain (1952)

33. Singin' in the Rain (1952)

Singin' in the Rain'de Don Lockwood, kendi yeteneklerini günden güne bileyerek geldiği bu son noktada, nihayet beyazperdenin en çok aranan ve en çok parıldayan yıldızlarından biri haline gelmiştir. Ulaştığı noktada yeri sağlam olan bu ünlü şahsiyetin güvenini kıracak kişi ise aktörleri birer birer reddedecek olan Kathy Selden olacaktır. Don, kendisine yapılanların üstesinden gelir gelmez Kathy’ye aşık olacaktır. Ancak öte yandan da seksi ve bencil Lina Lamont, Don’u kendisi için istemektedir.

34. North by Northwest (1959)

34. North by Northwest (1959)

Prestijli reklamcı Roger Tornhill, bir yanlış anlaşılma sonucunda George Kaplan isimli bir casus zannedilir ve iki casus tarafından kaçırılıp sorguya çekilir. Kendisini kaçıranlara ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu izah etmeye çalışsa da casusları inandıramaz. Bir uçurumun kenarına bırakılır, buradan kurtulmayı başardıktan sonra casus Kaplan gizeminin peşine düşer. Ancak bir talihsizlik daha baş gösterir ve artık işlemediği bir cinayetin faili konumundadır, böylece polis ve gizli teşkilatlarla arasında nefes kesen bir kovalamaca başlar.

35. The Haunting (1963)

35. The Haunting (1963)

Dr. Markway, Hill House isimli malikanede hayaletlerin varlığına dair çeşitli araştırmalar ve deneyler yapmaktadır. Rivayetlere göre bu malikane birçok ölüm ve şiddet olaylarına sahne olmuştur. Bir grup insan üzerinde psikolojik gözlemler yapmak için, uykusuzluk sorunlarını bahane ederek 3 kişiyi malikaneye çağırır.

Hayaletlerin varlığına şüpheci yaklaşan Luke, gizemli Tehodora ve güvensiz, çekingen Eleanor malikaneye geldiklerinde neyle karşılaşacaklarından habersizdirler. Çok geçmeden evin geçmişi gün yüzüne çıkacak, lanetli bu yerde kapana kısıldıklarını anlamaları çok uzun sürmeyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Stigmata (1999)

36. Stigmata (1999)

Vatikan'a mensup bir rahip, Brezilya'da yaşanan tuhaf bir olayı araştırmak üzere Sao Paulo şehrine gönderilir. Genç bir kadın, insan algıları tarafından seçilemeyen bir saldırganın saldırısına uğramıştır. Kadın çok büyük acıların içerisindedir. Yaşadıklarıyla ilgili şikayetleri bilimi aşan boyutlardadır. Bir ölüm kalım mücadelesinin tam ortasında olan kadının hayatı rahibin ve onun vereceği kararların neticesinde şekillenecektir.

37. Ronin (1998)

37. Ronin (1998)

Sam Amerikalı bir gizli ajandır. Uluslararası bir ekiple çalışmakta ve işinin ehli biri olarak anılmaktadır. Ününü yeraltı çevrelerinde yaymıştır. Ulaşılması en zor belgelere bile rahatlıkla ulaşabilen, birinci sınıf bir ajan olarak tanınmıştır. Soğuk savaşın son bulduğu dönemde Sam ve ekibi etik kuralları bırakmak durumunda kalırlar. Durumlarının ne olacağı belli değildir. Bu nedenle kendilerine en cazip gelen işlerde çalışmaya ve kim olursa olsun parayı verene fayda sağlamaya karar verirler. Zaten tehlikeli olan mesleki dünyaları böylece daha da tehlikeli hale gelecektir. John Frankheimer'ın yönettiği Ronin'in oyuncu kadrosu tam bir yıldızlar geçidi... Filmin oyuncu kadrosunda Robert De Niro, Jean Reno, Stellan Skarsgard ve Natascha McElhone gibi isimleri görmek mümkün.

38. The Champ (1979)

38. The Champ (1979)

Eski bir boksör olan Billy Flynn'nın hayatındaki en önemli şey sekiz yaşındaki oğludur. Eski karısı Annie ile ayrılalı birkaç yıl olmuştur ve ikili boşandığında çocuğun vesayeti babası Billy'nin olmuştur. Billy artık bir at eğitmeni olarak çalışmakta, küçük ailesini idame ettirebilecek kadar kazandırmaktadır. İşler yolunda giderken bir gün aniden Annie ortaya çıkar. Oğlu Billy'i görmek istediğini söyleyen Annie'yi kendilerinden uzak tutmak isteyen Billy, oğlunu korumak için yapabileceği tek şeyin ringlere geri dönmek ve son bir dövüşe katılmak olduğuna karar verir.

39. The Passenger (1975)

39. The Passenger (1975)

Mesleğini kullanarak yaşadığı düzene başkaldırıp daha öteye gitmek ve zorla baş etmek uğrunda cesaret gösteren bir gazetecidir kahramanımız. David Locke, bir Kuzey Afrika ülkesine gerillalarla röportaj yapmaya gider. Artık hayatı eskisi gibi olmayacaktır. Burada hayatının en ilginç olaylarının içine girecek ve hayatının akışını sonsuza dek değiştirecektir.

Otelde tanıştığı bir arkadaşının ölmesi üzerine David onun yerine geçecektir. Robertson isimli bu adamın bütün kimlik bilgilerini ve randevu defterini de yanına alarak yeni kimliği ile yeni bir hayata başlamaya karar verir. Başka bir insanın yerine geçmenin sanıldığı kadar kolay olmadığını, Robertson’un hayatı ile ilgili sırları keşfettikçe daha iyi anlayacaktır.

40. High Society (1956)

40. High Society (1956)

Tracy Lord ve ailesi yaşam standartları yüksek bir çevrede, lüks içerisinde yaşamaktadır. Tracy bir süre önce ünlü bir müzisyen olan Dexter Haven'dan boşanmıştır ve yeni bir evliliğe adım atmak üzeredir. Tek sorunları Dexter'ın Tracy'i unutamamış olmasıdır... Tracy'nin bir diğer derdi ise New Yorklu genç bir dansçıya gönlünü kaptıran babasının durumudur. Bu durumun duyulmasını hiç mi hiç istemeseler de muhabir Mike Connor ve Liz Imbrie, Tracy'e olan biteni yazmakla şantaj yapmaya başlar. Karşılığında istedikleriyse Tracy'nin gizlice hazırlıklarını yürüttüğü düğününü dergilerinde yayınlamaktadır. Tracy ve ailesi aile prestijlerinin sarsılmasını önlemek adına bu şartı kabul ederler. Dergiden gönderilen iki muhabirin gelişi ve çekim sürecinin başlamasıyla beklenmedik şeyler ortaya çıkar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

41. Hot Pursuit (2015)

41. Hot Pursuit (2015)

Genç ve güzel bir polis memuru kendisini mafyanın, uyuşturucu çetelerinin ve tetikçilerin ortasına düştüğü bir Teksas macerasında bulur. Yönetmenliğini Anne Fletcher'ın üstlendiği polisiye komedinin senaryosu David Feeney ve John Quaintance'w ait. Başroller ise Reese Witherspoon, Sofía Vergara ve Matthew Del Negro.

42. The Postman Always Rings Twice (1981)

42. The Postman Always Rings Twice (1981)

ABD’de tüm şiddetiyle süren ekonomik kriz yıllarında, rüzgardaki bir yaprak gibi eyaletten eyalete sürüklenen Frank, güzel Cora ve kendinden yaşça büyük kocası Nick’in işlettiği küçük bir lokantaya gelir. Nick’in acıyıp yer gösterdiği genç adam Cora’yla tutkulu bir ilişki yaşamaya başlar. Aşktan gözleri kör olan sevgililer Nick’i öldürüp hem özgürlüklerine hem de sigortadan gelecek yüklü paraya sahip olmaya karar verirler. Ancak hayat sürprizlerle doludur...

43. The Philadelphia Story (1940)

43. The Philadelphia Story (1940)

Tracy Lord, kendisine kalan miras sonrasında zengin bir kadın olmuştur. Varlıklı bir kadın olduktan sonra yaptığı ilk şey ise çapkın bir adam olan kocası Dexter Haven'den ayrılmak olmuştur. Ayrılıklarının üstünden iki yıl geçer ve Tracy yeniden bir evlilik hazırlığına girişir George Kittredge isimli oldukça saygı duyulan bir adamla evlenmeye hazırlanan Tracy'i öngöremediği bir sürpriz beklemektedir. Dexter Haven, bir dergi için çalışmaktadır ve arkadaşlarıyla bir araya gelip kurnaz bir plan kurmanın hazırlığındadır. Düğün gününden bir gün önce işleme sokulan plan işleri karıştıracaktır.

44. Uptown Girls (2003)

44. Uptown Girls (2003)

Filmde, Molly Gunn adında, yaşamın acı yanıyla daha önce hiç karşılaşmamış bir karaktere odaklanıyoruz. Çünkü, hayatta olmayan bir rock yıldızının kardeşi olan Gunn, hayatta bir gün olsun dahi gerçek anlamda bir işte çalışmamıştır. Para kaynakları kesilince çalışmanın ne demek olduğunu öğrenmeye başlar. İlk işi 8 yaşındaki bir kıza dadılık yapmak olur. Birbirlerine benzemeseler de zamanla ilginç bir dostluk geliştirirler...

45. Stanley & Iris (1990)

45. Stanley & Iris (1990)

New England’ın küçük bir kasabasında, Iris ve Stanley aynı pastanede çalıştıkları halde birbirlerini tanımazlar. Bir gün yolda Iris’in cüzdanı çalındığında Stanley ona yardım eder ve eve birlikte yaptıkları yürüyüşte çok fazla ortak noktaları olduğunu fark ederler.

Iris, Stanley’nin okuma yazma bilmediğini öğrendiğinde istemeden işten atılmasına sebep olur. Eksikliğinin hayatta ilk defa engel teşkil ettiğini fark eden Stanley, Iris’ten kendisine yardımcı olmasını ister. Oysa Iris’in kendi hayatıyla ilgili mutsuzlukları da vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

46. Overboard (1987)

46. Overboard (1987)

Zalim ama güzel bir mirasçı kadın gemi için bir marangoz tutar. Bu marangoz daha sonra güzel ve zalim kadını yalnız ve hafızasını kaybetmiş şekilde bulacak ilk kişidir. Bu marangozun intikamını alması için iyi bir fırsattır. Kadını kendisinin karısı olduğuna ikna edecektir.

47. The Girl in the Spider's Web (2018)

47. The Girl in the Spider's Web (2018)

Birbirlerine tamamen zıt insanlar olsalar da doğruları ortaya çıkarmak için mücadele veren bilgisayar korsanı Lisbeth Salander ve gazeteci Mikael Blomkvist, bu kez kendilerini dev bir örümcek ağının ortasında bulur. Bu debelendikçe karmaşıklaşan örümcek ağı casuslar, siber suçlular ve yozlaşmış hükümet yetkilileriyle doludur...

48. Me Before You (2016)

48. Me Before You (2016)

Tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olan yarı felçli genç adam, bakıcı olarak küçük bir kasabada yetişmiş genç kadını istihdam ettir. Bu genç adam ve kadının bir araya gelişi hayatlarını yeni bir yola sürükleyecektir. İlk başta birbirlerinden hoşlanmayan ikili farklılıklarının fazlalığından yakınsa da zamanla hayatla ilgili bilmedikleri şeyleri birbirlerine öğretmeye başlarlar. Birbirlerine aşık olan karakterleri şimdi daha da zorlu bir sınav beklemektedir...

49. Gone with the Wind (1939)

49. Gone with the Wind (1939)

Scarlett, Suellen ve Careen ile birlikte İrlanda göçmeni bir ailenin kızlarından biridir. Güzeller güzeli Scarlett, Brent ve Stuart isimli iki kardeşle konuşmaktadır. Bu iki kardeş Scarlett'tan bir şeyi gizlemektedirler. Genç kızı gizlice sevdiği Ashley Wilkes isimli adam Scarlett'a aşık olsa da kuzeni Melanie ile evlenecektir. Henüz kimsenin bilmediği bu gerçek, yakın bir zamanda duyurulacaktır. Daha sonraları Scarlett, gönlünü Rhett Butler'a kaptırsa da Ashley'i aklından atamayacaktır.

50. Bandits (2001)

50. Bandits (2001)

Eski bir suçlu olan ve hapishaneden kaçan Joe ve en yakın arkadaşı Terry'nin hayattaki tek hayalleri Meksika'ya kaçabilecek yeterli parayı bulabilmek ve burada yeni bir yaşama başlayabilmektir. Bu hayalleri için son kez suç işleyecek olan ikili gözlerine kestirdikleri bir bankayı soymaya karar verirler, planları ise bir hayli ilginçtir. Bankada çalışan memurlardan birini işte olmadığı bir akşam rehin alan ikili, ertesi sabah memurla birlikte bankaya giderler ve böylece ilgi çekmeyeceklerdir. Her şey yolunda gider ve hırsızların yaptığı plan medya tarafından dahice bulunur. Ancak yolda karşılaştıkları bir ev kadınının sakarlığı yüzünden işler karışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Bu filmleri nereden izleyeceğim diyenler için buradan Amazon Prime üyesi olabilirsiniz. Hem çok uygun hem de Prime üyelerine özel kargolar da ücretsiz.”

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
5
5
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Taylan Aygen

Hayatımda gördüğüm en kötü müşteri hizmetleri Amazon Prime'da almayın, aldırmayın...