Görüş Bildir
Haberler
Altılı Masa İkinci Tura Rölantide Başlıyor: Gündem Yine Ortak Aday

Altılı Masa İkinci Tura Rölantide Başlıyor: Gündem Yine Ortak Aday

Altılı Masa’da liderlerin ikinci tur ilk görüşmeleri gelecek hafta gerçekleşecek. Yapılacak görüşmelerde Cumhurbaşkanı adayının nitelikleri gündeme geleceği belirtilirken, seçimin ilk turu için 'Tek tek aday mı çıkarılmalı yoksa ortak bir aday etrafında mı seçime girilmeli?' sorusuna yanıt aranacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görüşmeye CHP ev sahipliği yapacak.

Görüşmeye CHP ev sahipliği yapacak.

İlk olarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem (GPS) konusunda ortak çalışma yapan ve mutabakat metni imzalayarak resmî ortaklığa başlayan CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi’nde genel başkanların ikinci tur ilk buluşması gelecek hafta gerçekleştirilecek. 2 Ekim Pazar günü CHP’nin ev sahipliğindeki zirvede, uzun süredir tartışma konusu olan Cumhurbaşkanı adaylığı gündeme gelecek.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, seçimlerin kazanılması durumunda üç yıl içerisinde yeni sisteme geçme konusunda fikir birliğine varan ve “Altılı Masa” etrafında çalışmalarını sürdüren muhalefet, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı yarışacak isim ya da isimlerin niteliklerini ele alacak.

'Tek tek aday çıkarmak mı yoksa ortak aday mı?

'Tek tek aday çıkarmak mı yoksa ortak aday mı?

Muhalefet kulislerinden edinilen bilgiye göre, liderler adaylık konusunda ilk olarak “Tek tek aday mı çıkarılmalı yoksa ortak bir aday etrafında mı seçime girilmeli?” sorusunun yanıtını arayacak. Bu konuda liderlerin çoğunluğunun ortak aday fikrinde olduğu kaydedildi. Daha sonra ise olası aday ya da adayların nitelikleri gündeme gelecek. Uzlaşmacı ve halkın tanıdığı bir isim olması, adayın mümkünse parti genel başkanlarının içerisinden çıkması fikrinde ağırlık hakim. Bu konuda İYİ Partili Meral Akşener’in ve Gelecek Partili Ahmet Davutoğlu’nun GPS’de yeni Başbakanlık makamına talip oldukları biliniyor.

Cumhurbaşkanı adayının genel başkanlardan biri olması durumunda, mevcut partisinden istifa edip etmeyeceği de gündeme gelecek. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın bu konuda halka verilecek güven adına “adayın genel başkanlıktan istifası” seçeneğine yakın olduğu aktarıldı.

Halka güven vermeli...

Halka güven vermeli...

Altılı Masa’nın gündemine, Cumhurbaşkanı adayının halka vereceği taahhütler de gelecek. Liderler, olası ortak adayın ya da adayların halka güven vermesi için protokol imzalaması görüşünde. Buna göre aday, seçilmesi durumunda var olan yetkilerden hangilerini kullanıp hangilerini kullanmayacağını halka anlatacak ve bu yönde sözler vererek protokole imza atacak. Protokol, adaylık açıklamasından kısa süre sonra imzalanacak.

İlginizi çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

MANSUR! niye anlamıyorsunuz kaybetmek istemiyorsanız MANSUR!!!

Deli Cavus

Çıkarın Kılıçdaroğlunu 5 sene daha geriye gidelim sarı muhalefet.

Hoess

Zaten 30 sene gerideyiz 5 sene çok mu geliyor sana?

BK

Ha siz bu konuya daha hic girmediniz? E ne konustunuz bu kadar gorusmede? Gercekten altin gunu muydu?