Görüş Bildir
Haberler
Altı Çocuğun Yanarak Öldüğü Kuran Kursunun Yatılı İzni Yokmuş

Altı Çocuğun Yanarak Öldüğü Kuran Kursunun Yatılı İzni Yokmuş

FreiGeist
07.12.2015 - 09:53 Son Güncelleme: 07.12.2015 - 11:28

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç köyünde altı çocuğun yanarak öldüğü Kuran kursunun yatılı öğrenci izni olmadığı, sadece gündüz eğitim ruhsatı bulunduğu ortaya çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ne bağlı Karaağaç Köyü’ndeki Kuran kursu binasında 6 öğrencinin feci şekilde hayatını kaybettiği yangınla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Elektrikli ısıtıcıdan kaynaklandığı belirlenen 1 Aralık’taki faciayla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği 2 müfettiş yaptıkları incelemelerde kursun gündüz eğitim ruhsatı bulunduğunu belirledi.

HaberTürk’ten Ahmet Yukuş’un haberine göre, müfettişler yatılı eğitim için resmi yazılı onay bulunmayan kursta kalorifer sistemi çalışmasına rağmen elektrik sobası kullanıldığını tespit etti. Gündüz gelen 68 öğrencinin, 17’sinin ise gece yatılı kaldığı 2 katlı kurs binasındaki çocukların aşırı soğuk hava nedeniyle yetkililerden habersiz elektrik sobası yaktığı ve ısıtıcının ayağı olmadığı için altına yastık yerleştirdikleri öğrenildi.

Müftülük yetkilileri yangında ihmal olmadığını ileri sürerken Diyarbakır Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma sürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan, 2011 yılında Diyanet başmüfettişi imzasıyla gündüz eğitim vermeye başlayan Kuran kursunun yatılı olabilmesi için kalorifer tesisatına ihtiyaç duyduğu müftülüğün de bu eksiği giderdiği belirtildi. Yatılı statü için Diyanet ile yazışmalar yaptığı da ortaya çıkan kursun, kırsalda bulunduğu için güvenlik gerekçesiyle son dönemlerde denetlenemediği de iddia edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
8
6
4
4
2
1