Görüş Bildir
Haberler
Almeida Yerine Katar'ın Maradonası !

Almeida Yerine Katar'ın Maradonası !

Mustafa Murat ARSLAN
21.05.2014 - 15:40 Son Güncelleme: 21.05.2014 - 15:42

Almeida Yerine Katar'ın Maradonası !

Hugo Almeida ile yollarını ayıran ve forvet hattını yenilemek isteyen Beşiktaş’ta beklenmedik bir isim gündeme geldi. Siyah-Beyazlılar, Katar Ligi’nde Al Sadd forması giyen 26 yaşındaki İbrahim Khalfan’ı listesine aldı.

‘O da kim’ diyenlere önce oyuncuyla ilgili biraz bilgi verelim. 1.71 boyundaki Khalfan, geçtiğimiz sezon 26 maçta 4′ü penaltıdan olmak üzere 14 gole imza attı. Al Sadd’da Real Madrid’in efsane yıldızı Raul ve eski Kartal Mamadou Niang ile birlikte üçlü forvet olarak görev alan 1988 doğumlu yetenek ülkesinde Katar’ın Maradonası’ lakabına sahip…

Al Sadd taraftarları arasında Ronaldinho’ya öykünerek “Khalfaninho” diyenler de var.

O GOLLE DİKKAT ÇEKTİ

Katar Milli Takımı’nda da forma giymiş bir babanın oğlu olan Khalfan, 2006 yılında henüz 18′indeyken Asya’da yılın futbolcusu ödülünü kazanmıştı. Haken bu ödüle en genç yaşta sahip olan oyuncu da Katar’lı yetenek…

26 Nisan 2013′te Al Rayyan’a karşı kendi sahasından aldığı topla 4 rakibinden sıyrılarak attığı gol, Maradona’nın 1986 Dünya Kupası’nda İngitere’ye attı ğı unutulmaz golle kıyaslanmıştı. Hücum hattının kanatlarında da görev alabilen, kısa boyuna karşın müthiş bir sıçrama yeteneğine sahip olan oyuncunun en büyük silahı ise hızı…

Beşiktaş’ın da yeni sezonda hücumun kanatlarında daha çok forvet ağırlıklı isimlerle yola devam etmek istediği, Futbol Genel Direktörü Önder Özen’in önümüzdeki günlerde oyuncuyla görüşmek için Katar’a gideceği belirtildi.

KARTALLAR’LA BİRLİKTE

Khalfan İbrahim Katar ekibi Al Sadd’da daha önce Beşiktaş forması giyen Rodrigo Tabata ve Mamadou Niang ile birlikte mücadele ediyor.

ZICO HAYRAN KALDI

Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Arthur Zico, 2014 Dünya Kupası elemelerinde Endonezya-Katar maçını izledikten sonra Khalfan İbrahim’e olan hayranlığını dile getirmişti.

Brezilyalı efsane, “”O maçta muhteşem bir futbolcu gördüm. Müthiş hıza ve harika bir dribling yeteneğine sahip. Futbol tarzıyla Brezilyalı’ya benziyor. Katar, Khalfan İbrahim gibi bir yeteneği yetiştirdiği için çok mutlu olmalı” ifadelerini kullanmıştı. Bir dönem Zico’nun yardımcılığını da yapan Önder Özen’in Brezilyalı futbol adamının bu sözlerinden de etkilendiği belirtildi.

FANATİK

Kaynak: http://www.spor1903.com/almeida-yerin...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın