Görüş Bildir
Haberler
Almanya'nın Gettolarından Çıkan En Ünlü Türk Sokak Çetesi: 36 Boys

etiket Almanya'nın Gettolarından Çıkan En Ünlü Türk Sokak Çetesi: 36 Boys

1990'ları hatırlayanlar bilirler. Televizyonlarda Neonazilerin Almanya'da yaşayan yabancılara yönelik yaptığı saldırı haberleri eksik olmazdı. Özellikle Berlin'de yaşayan Türkler de bu saldırılara maruz kalan kitlenin içerisinde kalmıştı.

Bu can sıkıcı olaylar sırasında kendini saldırılara karşı savunmak isteyen birçok sokak çetesi oluşmaya başladı. Aralarında Türk çetelerinin de bulunduğu bu oluşumlardan en kalabalık ve ünlü olanı Kreuzberg'deki 36 Boys adlı çeteydi. Daha sonra bu çeteden adı bize hiç yabancı gelmeyen isimleri tanımaya başladık. Buyrun size efsanevi 36 Boys çetesi:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Okuldan gelip eve çantayı attıktan sonra buluşan çocuklar

Okuldan gelip eve çantayı attıktan sonra buluşan çocuklar

Çoğu daha doğmadan ailesinin Almanya'ya taşınmasıyla Almanya ile tanışmış. Aile üyelerinin her biri çalıştığı için çocuklar okuldan gelir gelmez kendisini sokağa atmış. Birbirleriyle tanışan genç grupları yavaş yavaş genişlerken fikir birlikleri de ortaya çıkmaya başlamış.

İstenmeyen ailelerin istenmeyen çocukları

İstenmeyen ailelerin istenmeyen çocukları

1980'lerin ortalarında Neonaziler'in Almanya'da yaşayan yabancılara karşı saldırıları çoğalınca bu masum genç grupları, artık kendilerini savunmaya başlayan bir çeteye dönüşmüş. Üstelik Alman devleti tarafından da yalnız bırakılınca birbirlerine iyice kenetlenmişler.

Küçük çaplı savaşların Kreuzberg'deki adı: Mahalle kavgaları

Küçük çaplı savaşların Kreuzberg'deki adı: Mahalle kavgaları

Neonazilerle kıran kırana kavgalara başlayan çete, kendisine Kreuzberg'in mektup kodu olan 36'yı seçmiş ve 36 Boys olarak kendilerini isimlendirmişler. 300'e yakın üye sayısına ulaşan çete, 1990'ların sonuna kadar Berlin'de en aktif ve en büyük çete olma özelliğine sahip.

Graffiti ile duvarlara atılan imza

Graffiti ile duvarlara atılan imza

36 Boys çetesinin varlığını simgeleyen en önemli özelliklerden biri de üyelerin duvarlara yaptığı graffitiler. Çete içerisinde bu sanatı mesleği haline getiren birkaç üye mevcut.

36 Boys'un en ünlü ismi: Killa Hakan

36 Boys'un en ünlü ismi: Killa Hakan

Asıl ismi Hakan Durmuş olan 1973 doğumlu hip hop şarkıcısının ailesi 1960 yılında Trabzon'dan Almanya'ya göç etmiş. 36 Boys'un kurucularından olan Hakan, bir kaç kere de Alman polisi tarafından hapse atılmış. Almanya'da Türkçe rap yapan ilk hiphopçulardan olan Killa Hakan, MTV Almanya kanalında 15 hafta boyunca top 10 listesinde kalmayı başarmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şampiyon bir çete üyesi: Muzaffer Tosun

Şampiyon bir çete üyesi: Muzaffer Tosun

Muci lakaplı Muzaffer Tosun 1992 Berlin, 1999 Almanya, 1999 Avrupa kickboks ve 2002 Dünya, 2009 kıtalararası boks şampiyonu. Şu an kendi spor okulunda öğrencilerini çalıştırıyor ve antrenörlük yapıyor.

Lüks restoranın yetenekli şefi Tim Raue

Lüks restoranın yetenekli şefi Tim Raue

Küçükken aynı okullarda okuduğu, aynı sokaklarda büyüdüğü Türk arkadaşlarına katılıp 36 Boys üyesi olmuş. Özellikle aile kavramını 36 Boys sayesinde öğrendiğini söyleyen Tim Raue şu an Almanya'da çok ünlü bir şef ve kendi adını taşıyan lüks bir restorana sahip.

Al Jazeera'nin 36 Boys ile ilgili yaptığı bir belgesel de var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1220
232
64
48
22
22
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Joker Batsyy

Hani ulan MASSAKA hani ?????

Fıstıkçı Şahap

otuzaltı boys olarak okuyanlara selam olsun :)

Pasif Kullanıcı

36 ÇOCUKLAR DİYE OKUDUM

Pasif Kullanıcı

ÇETE DEĞİL EDİTÖR... NAZİ BASKILARINA KARŞI KURULAN BİR GRUP... YAZIKLAR OLSUN SİZE YA... HAKKATTEN YAZIKLAR OLSUN...

İsa DeliToros

Killa Hakan uziyle geziyor adamlar gangster çete değil diyorsun