Görüş Bildir
Haberler
Almanya'dan Doğalgaz Tasarrufu Önerisi: 'Emekliler Kışı Türkiye'de Geçirmeli'

Almanya'dan Doğalgaz Tasarrufu Önerisi: 'Emekliler Kışı Türkiye'de Geçirmeli'

Alman Bild gazetesinde 'Emekliler kışı Türkiye'de geçirmeli' başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde, gazdan tasarruf edebilmek için emeklilerin kış aylarını Türkiye ve güneyinde bulundan Mallorca, Tunus gibi ülkelerde geçirmesi önerildi. Kış aylarını bu ülkelerde geçiren emeklilere 500 avro yardımda bulunulacağı ifade edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya, Rusya-Ukrayna arasındaki savaş sebebiyle yaşanan gaz krizine çözüm olarak emeklileri ülkeden göndermeyi buldu.

Bild gazetesinde yer alan 'Emekliler kışı Türkiye'de geçirmeli' başlıklı haberde Almanya seyahat acenteleri derneği VUSR Başkanı Marija Linnhoff, özellikle emeklilerin kış aylarını Türkiye ve Türkiye'nin güney şehirleri, Mallorca veya Tunus'ta geçirebileceğini söyledi.

Independent'ta yer alan habere göre, Linnhof, hükümetin bu konuda kişi başı 500 euro yardımda bulunabileceğini belirtti. Bu durumunun hem Almanya'da daha az ısınma giderine neden olacağını hem de koronavirüs salgını ve Ukrayna savaşı nedeniyle olumsuz etkilenen turizm bölgelerine kazanç sağlayacağını vurguladı.

Bild gazetesinde yer alan söz konusu haber şu şekilde 👇

Bild gazetesinde yer alan söz konusu haber şu şekilde 👇

Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nden Ralf Stegner ise söz konusu öneriyi eleştirerek, 'Bu, çılgınca bir fikir. Enerji politikası sorunlarımızın çözümüne bir katkı değil' ifadesini kullandı.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Ekonomi Bakanı Andreas Pinkwart de emeklilerin ülkeden ayrılmasının satın alma gücüne olumsuz yansıyacağı belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
39
16
12
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Putler

Gelin aQ sizde gelin, siz niye gelmeyesiniz ki? Zaten ülke yolgeçen hanına döndü.

Captain Joe

Ulke yol gecen hanina dondu diye turist mi gelmesin ulkeye? ahahaha 49 kisi de begenmis

Pasif Kullanıcı

Adamlar tasarruf için tatil planlıyor bide bu tatile çıkanlara maddi destek sağlıyor. Bizde ballı yoğurt yiyelim

Halil Değerli

Ülkeme bak.... .... Hayvan barınağı gibi.... .... Yaşlı, düşkün, kalacak yeri olmayan, bakacak kimsesi olmayan.... .... Bize "sığınıyor...." .... 😠😡😡😡😡😡🤪