Görüş Bildir
Haberler
Alman Ordusu’nda Görevli Dört Askere 'Ülkücü' Soruşturması Açıldı

Alman Ordusu’nda Görevli Dört Askere 'Ülkücü' Soruşturması Açıldı

Alman kamu televizyonu ARD, Alman Ordusu’ndaki dört asker hakkında Ülkücü Hareket’e mensup oldukları şüphesiyle soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ülkücü Hareket'i aşırı sağ olarak gören Almanya ve Avusturya'da pek çok sembol ve işaretle birlikte bozkurt işareti de yasaklanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DW Türkçe'nin haberine göre Alman kamu televizyonu ARD'deki haber, Sol Parti'nin Almanya hükümetine verdiği soru önergesine dayandırıldı. 

Önergeye yanıt veren federal hükümet, 'Bu olaylardan birinde eldeki bulgulara göre anayasaya sadakat eksikliği tespit edilmiştir' ifadesine yer verdi. Hükümet bu vaka ile ilgili olarak söz konusu asker hakkında hukuki olarak disiplin soruşturması başlatıldığını belirtti.

Alman hükümetinin verdiği yanıtta, 'Diğer kişiler hakkında ise gerçekten radikal gaye içinde olduklarına dair ipuçları var' denilerek, üç asker ile ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

MİT ve Ülkücü Hareket bağlantısı

MİT ve Ülkücü Hareket bağlantısı

Alman hükümetinin Sol Parti'nin soru önergesine verdiği yanıtta ayrıca, Almanya'daki Ülkücü Hareket'in Türkiye'de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile ilişkisine dair iddialara da değinildi. 

Yanıtta Türkiye'de yönetim kademesindeki bazı kişilerin Almanya'da (Ülkücü Hareket'le) görüşmelerde bulunduğu belirtilerek, 'Bu nedenle böylesi ilişkilerin MİT tarafından istihbarat çıkarlarını gözetmek için kullanılması muhtemeldir' denildi.

Hükümet yanıtında ayrıca Ülkücü Hareket'in internette paylaştığı fotoğraflarda, Almanya'da atış talimi yapıldığının görüldüğü de kaydedildi.

Sol Parti milletvekili Jelpke: Büyük bir tehlike

Sol Parti milletvekili Jelpke: Büyük bir tehlike

Sol Parti iç politika sözcüsü Ulla Jelpke Report Mainz'a yaptığı açıklamada, Ülkücü Hareket'i 'büyük bir tehlike' olarak gördüğünü söyledi. Jelpke, 'Türk faşist gruplarından Bozkurtlar büyük bir tehdit teşkil ediyor. Bunu sadece taraftarlarının acımasız saldırıları değil, yaptıkları silah ve mücadele sporları antrenmanları da gösteriyor' dedi. Jelpke Ülkücü Hareket'le ilgili olarak, 'Almanya'da uzun süredir kontrolü Türk gizli servisinin elinde olan aşırı sağcı bir haydut birliği gelişti' diye konuştu.

Almanya'da 11 bin Ülkücü Hareket mensubu var

Almanya'da 11 bin Ülkücü Hareket mensubu var

Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın son raporunda, 'Güvenliği Tehdit Eden Aşırı Yabancı Hareketler' başlığı altında, 'Ülkücü Hareket' ve Almanya'daki milliyetçi gruplarlarla ilgili bilgilere yer verilmişti. 

Ülkücü hareket raporda aşırı sağcı bir hareket olarak nitelendirilirken, hareketin Pantürkçü, Panturancı kökenlere, milliyetçi ve ırkçı aşırı sağcı ideolojiye dayandığı belirtilmişti. 

Alman hükümeti Almanya'da Bozkurtlar/Ülkücü Hareket'e mensup 11 bin kişinin bulunduğunu tahmin ediyor.

🎥 Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları yasak konusunda ne düşünüyor?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
80
28
18
13
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Avrupa'daki afyonkeş barzoların Türk imajına verdiği zarar yetmiyormuş gibi üstüne bir de bu mu çıktı şimdi?

Resho

Yahu niye bu ülkeyi eeeeeeeeeeeeeeeen çok seven, en milliyetçi, en hükümet sevdalıları hep yurtdışında yaşıyan gurbetçiler bana anlatır mısınız biraz? Bir de... Devamını Gör

Çünkü euro kullanıyor adamlar. Yani türklüğün bütün güzel yanlarını yaşıyorlar. Kötüleri yok. Ohhhh ne güzel hayat amk😂

Heisenberg

"Ülkücü hareket engellenemez!" (Engellendi)