Görüş Bildir
Haberler
Uçak Kazası Havayolu Kurallarını Değiştirdi

Uçak Kazası Havayolu Kurallarını Değiştirdi

Onedio Medya
26.03.2015 - 23:46 Son Güncelleme: 27.03.2015 - 09:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa'da 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan Germanwings faciasında, uçağın ikinci pilot tarafından kasten düşürüldüğü iddiası sonrası havacılıkta yeni bir kural geliyor.

Almanya'da ve Kanada'da havayolu şirketleri uçuş esnasında kabinde sürekli olarak iki pilotun kalması kuralını getiriyor. Federal Alman Hava Taşımacılığı Ticareti Birliği (BDL) Başkanı Matthias von Randow, Alman Basın Ajansı’na yaptığı açıklamada uçuş esnasında kabinde hiç bir zaman bir pilotun yalnız kalmaması kuralının getirileceğini söyledi.

Von Randow konunun Cuma günü Federal Havacılık Dairesi’yle görüşüleceğini bildirdi. Yeni kural, Lufthansa, Air Berlin, Condor ve TuiFly uçaklarında geçerli olacak.

Kanada'da da uçuş kuralları değişti

Kanada da, ülkedeki tüm havayolu şirketlerine uçuş süresince kokpitte en az iki pilot bulundurma zorunluluğu getirdi.

Kanada Federal Ulaştırma Bakanı Liza Raitt, yaptığı açıklamada, Kanada havayolu şirketlerine 'kokpitte iki pilot bulunması' uygulamasına mümkün olan en kısa sürede geçmelerini istedi.

Bugüne dek zorunlu olmayan uygulamanın, GermanWings uçağının neden düştüğünün anlaşılması üzerine başlatıldığını belirten Bakan Raitt, 'Bundan böyle tüm Kanada havayolu şirketlerinin uçuşlarında, uçuş süresince kokpitte en az iki pilot olacak' ifadesini kullandı. 

Karakutuyla ortaya çıktı

24 Mart Salı günü 144 yolcu ve altı mürettebatıyla Fransa’nın güneydoğusunda düşen uçağın ardından Marsilya Savcısı Brice Robin, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek karakutunun incelenmesi sonrası ortaya çıkan detayları paylaştı.

Kazanın yaşandığı sırada kokpitte sadece 28 yaşındaki Almanya vatandaşı Andreas Lubitz isimli yardımcı pilot olduğunu doğrulandı.

Pilot kokpite giremedi

Marsilya savcısı, birinci pilotun kokpitten çıktığını, ardından kapının yardımcı pilot tarafından kilitlenlediğini ve birinci pilotun geri geldiğinde tüm çabalarına rağmen kapıyı açamadığını belirtti.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0