Görüş Bildir
Haberler
Allah'ını Seven Üzerime Bilim Kurgu Dizisi Atsın Diyenler İçin: The Expanse

Allah'ını Seven Üzerime Bilim Kurgu Dizisi Atsın Diyenler İçin: The Expanse

Özellikle bilim kurgu sevenler için kaliteli ve sağlam bir dizi hasret kalınan yegane şeylerden biridir. Ara ara bazı bilim kurgu dizileri çıksa da, son yıllarda çıkan birçok dizi büyük bir hayal kırıklığı oldu. Yokluktan 'Falling Skies' gibi berbat ötesi bilim kurguları bile izlemiş olanlar için, bu kötü günlerde ilaç gibi gelecek, daha sadece bir sezonu yayınlanmış olan 'The Expanse' izlemeyenler için şiddetle önerdiğimiz bir dizi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daha bir sezonu yayınlanmış olan dizi James S.A. Corey takma adıyla, Daniel Abraham ve Ty Franck'in birlikte yazdıkları "Enginlik Serisi'nden uyarlanmış.

3 kitap olarak düşünülen seri daha sonra 5 kitaba çıkarılmış. Serinin oldukça sadık bir fan kitlesi var.

2. Hikaye ne çok yakın gelecekte ne de çok uzak gelecekte geçiyor.

23. yüzyılda, Güneş Sisteminde geçiyor. İzlerken hem çok uzak hem de çok yakın hissi yaratıyor.

3. Kolonileşmiş Güneş Sistemi!

Dünya güneş sistemine açılmış önce koloniler kurmuş, bu da yetmemiş kolonilerde sömürgeler oluşturmuştur. Dünya devletleri ise Birleşmiş Milletler adı altında tek bir devlet gibi davranan bir topluluğa dönüşmüştür. En azından ilk sezonda öyle bir intiba bıraktı.

4. Marslılar var ama düşündüğünüz gibi değil.

Evet Marslılar var ama bunlar kolonileşip sonra da dünyaya karşı ayaklanıp ayrı devlet kuran insan marslılar. Teknolojik ve kültürel olarak dünyalılardan oldukça farklı olan Marslılar, sıfırdan bir gezegeni var etmiş olan bir halk olarak kendilerine has bazı özelliklere sahipler. Seveceksiniz!

5. Sömürülen uydu vatandaşları!

Bu Güneş Sistemi'inde sömürgelerimiz, kolonileştirilmiş uydular oluyor. Bütün enerji, maden ve ucuz işçilik ihtiyacını buralardan karşılayan dünyalılar, aynı zamanda uydularda kendi kolluk kuvvetleri ile güvenliği sağlamayı da ihmal etmiyorlar. Size tanıdık geldi mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dünyadan uzaklaşınca evrimleşen insan!

Daha az yer çekimli ortamda doğup büyüdükleri için çok daha uzun, doğal atmosferi hiç bilmedikleri için de zayıf ciğerlere sahip olan bazı uydu vatandaşlarına aşık olacaksınız.

7. Oldukça iyi görüntü yönetmenliği...

İç mekan ve dar mekanlarda biraz daha çalışılsa daha iyi olurdu diyebilirsiniz. Fakat özellikle uzayda ve teknolojik detayların vurgulanmak istediği yaşam alanlarında bir diziden beklenmeyecek kadar iyi iş çıkarıldığını söyleyebiliriz.

8. Mars ve Dünya arasındaki soğuk savaş, uydu vatandaşlarının hak arayışları, sınıfsal farklılıklar...

8. Mars ve Dünya arasındaki soğuk savaş, uydu vatandaşlarının hak arayışları, sınıfsal farklılıklar...

Bu yönleriyle Battlestar Galactica hayranları için yerini tutmasa da kendi çapında yeni bir yer edecek bir dizi.

9. Dizi biraz ağır ilerliyor. Fakat klişe gelişmeler yerine sizi şaşırtacak olaylarla içine çeken bir hikayesi var.

İlk sezonda henüz birbiriyle karşılaşmamış olan bazı ana karakterleri, sindire sindire tanıyorsunuz.

10. Bir uzay madencilik gemisinde mürettebat olan Jim Holden ve zengin bir ailenin kayıp kızını araştıran dedektif Joe Miller'in hikayesi paralel ilerlemektedir.

Bir de dünya tarafı var tabi. Dünyanın harika ve zengin görünmesine değinmek bile istemiyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dizi sizin kahramandan önde olmanıza izin vermiyor. İnsanlık tarihinin en büyük komplosunu öğrenmek için sabır gerekecek.

Dizinin en güzel taraflarından biri de kahramanlarla aynı körlüğü yaşamanız. Kahramanın başına gelen çoğu şeyin sebebinini neredeyse onunla birlikte, eş zamanlı öğreniyorsunuz. Küçük ipuçları alsanız da tam olarak konuya vakıf olamıyorsunuz. Bu yönüyle sizi biraz sinirlendirebilir.

12. Birçok konuda "bu nasıl olur ki?" sorusunun cevabını hem teknolojik, hem toplumsal, hem de bürokratik olarak alıyorsunuz.

Dizi kaçak bir gemi uzayda tek başına nasıl dolaşabilir sorusuna da gayet bürokratik, teknolojik ve mantığa uygun cevaplar veriyor. Saçmaladı bu ya, diyeceğiniz çok az şey yaşıyorsunuz.

13. Ayakları yere basan, hikayesi ve kahramanları sizi içine alacak gizem dolu bir bilimkurgu lazımsa, bu aralar daha iyisi yok, sadece tek sezon yayınlandı.

13. Ayakları yere basan, hikayesi ve kahramanları sizi içine alacak gizem dolu bir bilimkurgu lazımsa, bu aralar daha iyisi yok, sadece tek sezon yayınlandı.

Gelen haberlere göre ikinci sezon ancak 2017'de yayınlanacakmış. Son olarak dizi Shohreh Aghdashloo'nın o güçlü ve ürkütücü duruşu için bile izlemeye değer. (Yukarıda en sağdaki abla)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
16
15
7
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mekanikdesign

Fringe den sonra zor beaa

ykpcgln

zirveyi erken yaşadık..

birisi

fringe ten iyi değilse izlenmez.

feyk

bilim kurgu dunyasindaki sapmayi j.j. abrams'a bagliyorum. cektigi diziler filmlerle ozellikle amerikada bilim kurgu anlayisini kokunden degistirip, dram, ka... Devamını Gör