Görüş Bildir
Haberler
Ali Erbaş Hakkındaki Suç Duyurusuna 'Soruşturmaya Yer Olmadığı' Kararı

Ali Erbaş Hakkındaki Suç Duyurusuna 'Soruşturmaya Yer Olmadığı' Kararı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın geçtiğimiz haftalarda bir cuma hutbesinde sarf ettiği 'salgın hastalıkların eşcinsellikten kaynaklandığı' ifadeleri bazı baroların ve LGBTİ örgütlerinin tepkisine neden olmuştu. Ankara Barosu, Erbaş'ın ifadeleriyle ilgili 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu hutbenin İslam’ın helal ve haram kıldığı konulara dikkat çektiğini vurgulayarak Erbaş hakkında 'soruşturmaya yer olmadığı' kararını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erbaş şunları söylemişti: 

“İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti. Yılda yüz binlerce insan gayrı meşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi ‘zina’ olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte hareket edelim.”

Ankara Barosu yönetimi ise Erbaş’ın LGBTİ+ bireyleri hedef gösteren söylemine tepki göstermiş, 

“Kadın ve çocuk söylemlerine rağmen halen görevde kalması durumunda, sonraki konuşmasında halkı ellerinde meşalelerle meydanlarda cadı diye kadın yakmaya davet etmesi kimseyi şaşırtmamalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

‘Hutbe İslam’ın helal ve haram kıldığı konulara dikkat çekiyor’

‘Hutbe İslam’ın helal ve haram kıldığı konulara dikkat çekiyor’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kararında, hutbede İslam’ın helal ve haram kıldığı konulara dikkat çekildiği, bu noktada gerekli uyarıların yapıldığı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

“İncelenen ve izlenen hutbe içeriğinde genel olarak İslam dininin helal ve haram saydığı şeylerden, bunların helal ve haram sayılmasının sebeplerinden, Ramazan ayı ve orucun faziletlerinde bahsedildiği, İslam dininin korunmasını zaruri gördüğü 5 temel esas ‘canını korumak, aklını korumak, dinini korumak, malını korumak, neslini korumak’ kapsamında neslin ve sağlığın korunması üzerinde durulduğu, bu konuyla ilgili İslam’ın bazı emir ve yasaklarından söz edildiği, bu emir ve yasakların tüm insanların menfaatine olduğu belirtildiği, bu yönüyle hutbede tüm insanlığa da hitap edildiği görülmüştür.”

‘Erbaş’ın bunun tersi davranması beklenemez‘

‘Erbaş’ın bunun tersi davranması beklenemez‘

Kararda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluş ve görevleri hakkındaki ilgili yasa ve mevzuat dayanak gösterilerek, 

Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde emir ve yasaklarından bahsetmesi, kanunun emir ve görevinin gereği olması nedeniyle, bunun tersi davranması beklenemez” değerlendirmesi yapıldı.

Savcı, şikayetçinin iddialarının soyut ve genel nitelikte olduğunun da değerlendirildiğini belirterek, Ali Erbaş hakkında soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildiğini belirtti.

Ankara Barosu yöneticilerine soruşturma başlatılmıştı

Ankara Barosu yöneticilerine soruşturma başlatılmıştı

Yaşananlar üzerine Ankara başsavcılığı, baro yöneticileri hakkında ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçu’ndan resen soruşturma başlatmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve bir vatandaş da daha sonra ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’, ‘nefret ve ayırımcılık’ ve ‘hakaret’ suçlarından aynı savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu tartışmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, barolarda seçim sisteminin değişmesi gerektiğini savunup hukukçu kurmaylarına bu yönde çalışma başlatma talimatı vermişti. 

Ajanslar ve Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
93
64
60
20
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Adam görevli olduğu için inandığı dinin buyruğunu anlatıyor diye ülkedeki akılsız insan grubu suc duyurusunda bulunmaya çalışıyor. Oglum ne salak insanlarsın... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Doğru. "...baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün." diye emreden bir dini temsil ediyor s... Devamını Gör

Vedat Kaplan

tecavüzcüleri serbest bırakan adamlardan başka bir şey beklenmezdi.

Muhammed Gungor

İstediğinizi yapında yarın size yapılınca müslümanız diye yapıyorsunuz demi ühühü diye ağlamayın