Görüş Bildir
Haberler
Alan Rickman ve Harry Potter Serisindeki 'Her Zaman' Üzerine Küçük Bir Ayrıntı

etiket Alan Rickman ve Harry Potter Serisindeki 'Her Zaman' Üzerine Küçük Bir Ayrıntı

diazepam
19.01.2016 - 15:38

The Independent gazetesinin ölmeden önce Alan Rickman ile yaptığı bir ropörtajda, Alan, J.K. Rowling ile ilgili olarak şunu demiş: Bana sadece çok küçük bir bilgi verdi, onu asla hiç kimseyle paylaşmayacağımı söyledim ve paylaşmadım da. Bu bilgi çok hayati, önemli bir bilgi değil, ancak benim seri boyunca sergilediğim performans için çok önemliydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu bilginin ne olduğunu Alan Rickman gerçekten de hiç açıklamadı. Ama söylemiş olduğu şu sözü hepimiz bir şekilde görmüşüzdür: 

“When I'm 80 years old and sitting in my rocking chair, I'll be reading Harry Potter. And my family will say to me, 'After all this time?' And I will say, ‘Always.”

“80 yaşına gelip de sallanan sandalyemde oturduğumda, Harry Potter okuyor olacağım. Ve ailem bana ‘bunca zamanın ardından hala mı?” diye soracak ve ben “her zaman” diyeceğim.

İlgilisine not: Alan Rickman'ın bu sözü hiç söylemediğine dair detaylı bir okuma için bkz. Ama biz onu söylemiş gibi sevmedik mi?

İşte burada Rickman, J.K. Rowling’in kendisine verdiği ipucundan biraz bahsediyor, ancak biz anlamıyoruz. Bu “always” (her zaman) kelimesi, serinin son filminde, Dumbledore ile Snape konuşurken karşımıza çarpıcı bir şekilde çıkıyor. Harry’nin ölmesi gerektiğini açıklayan Dumbledore’a Snape, Harry’nin annesi Lily’nin patronusu beyaz maral ile cevap veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dumbledore, Lily! dedikten sonra Snape’e, “bunca zamanın ardından hala mı?” diye soruyor, Snape ise “her zaman” diye cevap veriyor. Buradan Severus Snape’in Lily’e olan ölümsüz ve asla bitmemiş olan aşkını anlıyoruz.

İşte bu noktada bir okur, Rowling’e, Alan Rickman’a söylediğiniz şey neydi diye soruyor. Cevap içimizi acıtacak cinsten, Rowling okuyucuya: Alan’a “her zaman” kelimesinin ardında yatan anlamı söyledim” diye cevap veriyor.

Ve biz, Alan Rickman’ın seri boyunca bu aşkını içinde taşıyarak ve sonunda bu aşkın onu öldüreceğini bilerek oynadığını anlıyoruz. Toprağı bol olsun, Alan Rickman büyük oyuncuydu, bu küçücük detay bile bunu anlamaya yetiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
smg.photobucket.com

Güle güle güzel insan...

Güle güle güzel insan...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1574
1122
358
44
29
24
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın