Görüş Bildir
Haberler
Alaçatı Ot Festivali'ne Diyanet İşleri'nden Engel

Alaçatı Ot Festivali'ne Diyanet İşleri'nden Engel

Onedio Medya
07.03.2015 - 11:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir Valiliği’nce oluşturulan komisyon, tüzel kişiliği kaldırılan Alaçatı Belediyesi’ne ait taşınmazları geçen yaz Diyanet İşleri Başkanlığı’na devretti. CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran Alaçatı Ot Festivali'nin yapıldığı arazinin de müftülüğe geçmesiyle festivalin bu sene orada yapılmasına izin verilmediğini söyledi.

Hürriyet gazetesinden Banu Şen'in haberine göre; Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın çıkması, Alaçatı Belediyesi’nin kapatılmasının ardından gündeme gelen Alaçatı Belediyesi’ne ait taşınmazların Diyanet İşleri’ne devredilmesi‘nde sona gelindi. Tahliye kararı yaza sayılı günler kala 22 dükkana ve el sanatları tezgahlarına tebliğ edildi. CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran Alaçatı Ot Festivali'nin yapıldığı arazinin de müftülüğe geçmesiyle festivalin bu sene orada yapılmasına izin verilmediğini söyledi.

Marka değeri bitecek

Kararla ve devirlerin başlamasıyla, yıllardır yaratılan Alaçatı’nın marka değerinin kötü etkileneceğini hatta biteceğini söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Oradaki bütün yerlerin tapusu Alaçatı Belediyesi’nin üzerinde. Okul yeri bile yıllar önce belediyeden alınan bir yer. İki ibadethane için itirazda bulunmadık. Mahkeme konusu bile yapmadık. Onlar alınsın ama diğer yerler neden alınıyor? Bu kararla, ben Alaçatı’nın turizm gelirlerinin yüzde 25 oranında kötü etkileneceğine inanıyorum” dedi.

Kaynak: http://turizmguncel.com/haber/alacati...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0