Görüş Bildir
Haberler
Aksine İnansak da Yapılan Araştırmaya Göre Kadınlar 'Multitasking' Konusunda Erkeklerden Daha İyi Değilmiş!

Aksine İnansak da Yapılan Araştırmaya Göre Kadınlar 'Multitasking' Konusunda Erkeklerden Daha İyi Değilmiş!

Rinascita
30.09.2018 - 08:33

Yıllardır kadınların erkeklere göre çoklu görevlerde daha iyi olduğunu duyduk, bildik, iddia ettik. Ama The Sun'dan sizler için derlediğimiz araştırma böyle bir durum olmadığını söylüyor. Detaylar sizlerle...

Kaynak: https://www.thesun.co.uk/fabulous/736...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadınların neden erkeklerden daha fazla üretken olduğu konusu yıllardır gündemde.

Kadınların neden erkeklerden daha fazla üretken olduğu konusu yıllardır gündemde.

Ama son dönemlerde yapılan bir araştırma, kadınların multitasking (çok görevlilik) konusunda erkeklerden daha iyi olduğu düşüncesinin doğru olmadığını ortaya çıkarttı.

Norveç'teki Bergen Üniversitesi araştırmacıları iki cinsiyet arasında yetenek bakımından neredeyse hiçbir fark olmadığını açıkladılar.

'Bilgisayar destekli bir görev geliştirdik. Hem her gün yaptığımız işlere göre hem de çok görevli eylemlerin en karmaşık teorik modeline göre tasarlandı.'

Harvard Business Review'da yayımlanan yazıda çok görevlilik konusunda hangi cinsiyetin daha etkili olduğu tartışmasının temel nedeninin, araştırmacılar tarafından 'multitasking' teriminin farklı tanımlarla kullanılması olduğu belirtildi.

UCL profesörlerinden Paul Burgess, terimi iki çeşidiyle tanımladı.

UCL profesörlerinden Paul Burgess, terimi iki çeşidiyle tanımladı.

Birincisi aynı anda iki veya daha fazla eylemi yapabilmek. İkincisi ise eylemler arasında seri bir geçiş yapabilmek. Yayımlanan araştırma sonucuna göre ikinci tanıma uyan birçok insan bulunuyor.

Yaşları 18-60 arasında değişen 66 kadın ve 82 erkeğin katıldığı araştırmada, bu katılımcıların toplantı için hazırlık yaparken bir yandan da gelen telefonlarla ve eksik sandalyelerle ilgilenmeleri istendi.

Araştırmacılar sonrasında görevlerin olması gerektiği gibi tamamlanıp tamamlanmadığı, ne kadar sürede tamamlandığı ve katılımcıların dikkat dağıtan unsurlardan kurtulmayı nasıl başardıkları gibi faktörleri göz önünde bulundurarak performans değerlendirmesi yaptılar. İki cinsiyetin de performans değerlendirmesi karşılaştırıldı. 

'Çok görevlilik becerileri düşünüldüğünde erkekler ve kadınlar arasında hiçbir fark görmedik. Seri çok görevlilik becerilerinde cinsiyetler arasında farklılık olmadığı olasılığını göz ardı edemeyiz. Ama eğer böyle bir fark varsa bile bu da oldukça küçük.'

Araştırma sonuçları cinsiyetin çok görevlilik becerileri konusunda etmen olmadığını belirtiyor. Sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın