Görüş Bildir
Haberler
Akşener'den Asgari Ücret Açıklaması

Akşener'den Asgari Ücret Açıklaması

Batuhan
01.12.2021 - 11:01

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mansur Yavaştehdit eden MHP lideri Bahçeli'ye tepki gösterdi. Akşener ayrıca asgari ücretle alakalı yaptığı açıklamada 'en az 4 bin TL olmalıdır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti Lideri Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef almasına tepki gösterdi.

Bahçeli'ye seslenen Akşener, 'Yok öyle yağma, Sayın Bahçeli. Yok öyle yağma. Mansur Yavaş’ın arkasında biz varız, Ankaralılar var' dedi.

"Sandık ufukta belirdi"

"Sandık ufukta belirdi"

İYİ Parti Lideri Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

  • Ekonominin başına işin ehli insanlar gelirse, Sayın Erdoğan da kıt bilgisiyle ekonomiye burnunu sokmak yerine dilini tutup işi ehline bırakırsa 2022 bütçesinde yer alan 240 milyar liralık faiz giderleri emin olun düşer.

  • Engelli Hakları Sözleşmesi’ni imzalayıp tüm politikalarda taban olarak uygulayacağız. İşveren ve iş arayan arasındaki bağı, kısaltmak için, Ortak İş Yönlendirme Mekanizmaları kuracağız. Engelli vatandaşlarımızın, gelir vergisi muafiyetini, onların avantajına olacak şekilde, yeniden düzenleyeceğiz.

  • İYİ Parti olarak iktidara geldiğimizde İspanya’daki CEAPAT benzeri bir kurumun yani Kişisel Bağımsızlık ve Teknik Yardım Merkezi’nin ülkemizde de kurulmasını sağlayacağız.

  • İYİ Parti olarak biz işe taksi probleminin büyük tartışmalara yol açtığı İstanbul’dan başlayacağız. Proje kapsamında mevcut taksilere yüzde 5 oranında ilave yapılmasını ama bu yeni taksilerin engelli vatandaşlarımızın öncelikli kullanımına uygun olarak tasarlanmasını planlıyoruz.

  • Sayın Erdoğan ve arkadaşları ülkemizi yönetemiyor. Bu artık gün gibi ortada. Sandık ufukta belirdi.

Asgari ücret önerisi

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Peki bu sene için ne öneriyoruz? TÜİK’in, Hanehalkı İşgücü Anketi’nin, 2020 verilerine göre; hanesine, sadece 1 asgari ücret giren, 3 milyon 125 bin işçimiz var. Bu durum, 3 milyon 125 bin işçimiz ve aileleri, açlık sınırının altında yaşıyor demek. İşte bu farkındalıkla, biz diyoruz ki; asgari ücret, en az 4000 lira olmalıdır. Yani ele geçen 4000 lira olmalıdır.'

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın