Görüş Bildir
Haberler
Akşehir'de Hastaneye Gizli Baz İstasyonu

Akşehir'de Hastaneye Gizli Baz İstasyonu

Onedio Medya
20.12.2015 - 21:18

Konya'nın Akşehir ilçesinde devlet hastanesi çatısına yapılan baca görünümlü baz istasyonu tepkilere neden oldu. Daha önce ilçede yayınlanan yerel bir gazetenin manşetine taşıdığı baz istasyonu ile ilgili haber üzerine hastane yönetimi baz istasyonu için 'zararsız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHA'nın haberine göre, Akşehir Devlet Hastanesi'nde cep telefonlarının çekmediği gerekçesi ile baca görünümlü bir baz istasyonu kuruldu. Baz istasyonu baca görünümlü olduğu için kimsenin dikkatini çekmedi. Yeni bacanın baz istasyonu olduğu kulaktan kulağa yayılırken yerel bir gazete 'Hastane çatısında düşman mı var' başlığı ile çıktı. Bunun üzerine hastane yönetimi bir açıklama yaptı. 

'Zararsız'

Baştabip Bülent Erdem'in yaptığı yazılı açıklamada baz istasyonunun insan sağlığına zararsız olduğu vurgulandı. Hastane çatısına baca görünümlü yapılan baz istasyonunun ileri teknoloji ürünü bir yatırım olduğunu belirten Erdem ''Kurulan cihaz ile ilgili, kurulduğu alan ve çevresinde asla insan sağlığını tehdit edecek bir durum olmadığı ile ilgili sertifika mevcuttur. Sistem şu anda birçok stadyum AVM ve hastanede kullanılmaktadır'' ifadelerini kullandı. 'Zararsız bir sistem neden baca görünümünde yapılarak insanlardan gizlendi?' sorusu ise cevapsız bırakıldı.

Bu ve benzeri durumlarla ilgili Eylül ayında Çevre Mühendisleri Odasının (ÇMO) yaptığı şikayeti karara bağlayan Danıştay 13. Daire Başkanlığı kararında ''İnsanların yoğun bulunduğu yaşam alanlarına, eğitim kurumları ve çocuk parklarına baz istasyonu ve radyo, televizyon vericisi kurulamaz, kurulmuş olanlarında hemen kaldırılması gerekir'' ifadeleri yer alıyor.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
5
5
4
3
2
0