Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Vekil: 'Ağustosta Asgari Ücrette Artış Olabilir'

AKP'li Vekil: 'Ağustosta Asgari Ücrette Artış Olabilir'

Asgari ücrete ara zam gerektiğini söyleyen AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, ağustos ayını işaret etti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, Kayseri'nin yerel televizyon kanalında katıldığı Ramazan Sohbetleri programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hayat pahalılığı ve yaşanan ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan AKP'li Nergis, “Pandemiden kaynaklı üretimde yaşanan sıkıntı ve sorunlar nedir? İşte haliyle vatandaş, üretim, tüketimi karşılamayınca fiyatlar yukarı çıktı. Böyle bir problem var. Yaz sezonu mutlaka pazardan bu yangın dinecek. Ürün bolluğu olunca mutlaka fiyatlar düşecek. Henüz her ürüne rahat ulaşılamıyor. Yurt dışına da ihracat yapılıyor. Biraz onun da etkisi var” dedi.

"Vatandaşımızın serzenişleri haklı"

"Vatandaşımızın serzenişleri haklı"

Asgari ücrete zam yapılması gerektiğini ifade eden AKP'li Nergis şunları söyledi:

'Vatandaşımızın serzenişleri haklı. Haklı buluyorum. Bu yangın her yerde var. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Biz de bu yangını yaşayanlardanız. Etrafımızdakiler, işte kardeşlerimiz, ailemiz, geniş ailemiz… Herkes, onları takip ediyoruz. Onlardan geliyor. Biz de biliyoruz. Biz de bizzat tüketiciyiz  İnşallah bunlar aşılacak.

Bu hususta ben de asgari ücrette bir artış olması gerektiğini düşünüyorum. Sanım Temmuz- Ağustos gibi bakanımız ve hükümetimizde o yönde bir açıklama yaptı. Sanki Ağustos gibi olabilir.'

AKP'li Nergis'in açıklaması 🎥

Erdoğan aralık ayını işaret etmişti

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz ay asgari ücrete ara zam beklentisiyle ilgili olarak 'Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz' demişti. 

Erdoğan iki hafta önce Özbekistan dönüşü uçakta gazetecilerin asgari ücrete ara zamla ilgili sorusuna verdiği yanıtta ise, aralık ayını işaret etmişti:

'Ben vatandaşıma onu aldatacak, yani yapmayacağımız veya yapamayacağımız bir şeyi söylemeyi doğru bulmam. Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti aralıktır. Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız. Durum bu. '

İlk açıklamasıyla asgari ücrete ara zam yapılacağı beklentisini yükselten Erdoğan'ın ikinci açıklaması 'geri adım' olarak yorumlanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
13
4
2
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Türkiye'deki ekonomik buhranın boyutunu, AKP'nin diktasına, vatansız troll ordusuna, işgalci sempatizanı destekçilerine rağmen daha senenin başında gündeme g... Devamını Gör

Selam Öabakan

askeri ücretinde o sevimsiz yüzünde senin olsun siz akp lilerin aklı bizimle alay etmeye yetmez siz ancak uzaya yol yapıcaz diyipte kandırdık dediklerinizle... Devamını Gör

Michael SC

Konu zam değil konu para değil konu hukuk adalet güven yabancı sermaye güven…