Görüş Bildir
Haberler
AKP'den Açıklama Geldi: İstanbul Sözleşmesi'ni Savunan Kadınlara 'Fahişe' Diyen Dilipak'a Dava Açılıyor

AKP'den Açıklama Geldi: İstanbul Sözleşmesi'ni Savunan Kadınlara 'Fahişe' Diyen Dilipak'a Dava Açılıyor

Batuhan
31.07.2020 - 13:48

AKP,  bir yazısında kadınlara yönelik hakaret içeren ifadeler kullanan Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'a dava açmaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan AKP Genel Sekreteri Şahin, gerekli hukuki ve cezai müracaatlarda bulunarak yasal süreçlerin takipçisi olacaklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, kadına yönelik fiziki veya sözlü, her türlü şiddetin karşısında durmanın bir insanlık vazifesi olduğunu belirtti.

"Her türlü şiddetin karşısında durmak bir insanlık vazifesi"

"Her türlü şiddetin karşısında durmak bir insanlık vazifesi"

Fiziki veya sözlü kadına yönelik şiddeti asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan Şahin, 'Asla tolerans göstermeyeceğimiz insanlık dışı bir eylemdir, vicdansızlıktır.' dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Ayrımcı ve bayağı söylemler yaptırımsız kalmamalıdır"

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Yargısal süreçlerin takipçisi olmak her zaman öncelikli görevimizdir"

Dilipak: "Benim şahsımda AKP'nin kurucu iradesi yargılanıyor"

Abdurrahman Dilipak katıldığı bir yayında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hakkında dava açılacağı bilgisinin AKP Sözcüsü tarafından paylaşıldığını, bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilgisi ve onayının olmamasının mümkün olmadığını belirten Dilipak, 'Benim şahsımda bu partinin kurucu iradesi yargılanıyor' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu bir şiir nedeniyle tutuklandığı dönem destek vermek için imza kampanyası düzenlediklerini ve 70 bin imza topladıkladıklarını anlatan Dilipak, 'Benim bu yazımın altına da 70 bin insan imza atar gerekirse' ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
125
46
17
11
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sercan

Bu adamı kim bu kadar medyanın önüne attı? Kim gözümüzün önüne kadar soktu? Kadınlarımıza bunları söyleme cesaretini kim verdi! Bu memleket boş sepet! Her ye... Devamını Gör

kelebek_

açılsa ne olacak içer mi tıkacaklar ?

Lestat

Yüzünde nur yok, kalbinde ki çürümüşlük suretine vurmuş ve bunu bastırmak için edebi, ahlakı, terbiyeyi yok sayan bir zihniyet. Yazarken benim midem bulandı ... Devamını Gör