Görüş Bildir
Haberler
'Akkuyu Nükleer Santrali Türkiye'nin En Güvenilir Yapısı Olacak'

'Akkuyu Nükleer Santrali Türkiye'nin En Güvenilir Yapısı Olacak'

ATKN
11.04.2015 - 21:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mersin Akkuyu'da inşa edilecek nükleer enerji santrali için, 'Bu yapı biz istesek de istemesek de, Türkiye'nin en güvenilir yapısı olacak' dedi.

Genç Türkiye Zirvesi'nde düzenlenen 'Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Yeşil Türkiye' konferansında konuşan Bakan Taner Yıldız, Türkiye'nin enerji sektöründe Çin'den sonra en fazla büyüyen ülke konumuna geldiğini belirterek, dünyanın, son 20 yılda yapılan çalışmalar, son 10 yıldaki gelişmeler ve kayagazları ile farklı bir hal aldığını anlattı.

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, Mersin'de yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin güvenliğine ilişkin bir soruya, 'Siz bilin ki bu yapı biz istesek de istemesek de Türkiye'nin en güvenilir yapısı olacak' cevabını verdi.

Dünyada elektrik üretimine ayrılan bütçeden daha fazlasının güvenlik sistemlerine ayrıldığını hatırlatan Yıldız, 'Nükleer santralleri 'Ben ucuza, yarı güvenlikli yapayım' dediğiniz anda uluslararası arena buna izin vermez. Türkiye'de 9 büyüklüğünde bir deprem hiç yaşanmadı. Ama siz bilin ki bu yapı biz istesek de istemesek de Türkiye'nin en güvenilir yapısı olacak' diye konuştu.

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0