Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Saatlere Sınav Yasağı

Akıllı Saatlere Sınav Yasağı

Batuhan
09.02.2015 - 10:28

İngiltere'de bir üniversite öğrencilerin akıllı saat ve benzeri cihazlarla sınavlara girmelerine yasak getirdi. Amaç kopya çekilmesini önlemek.

Akıllanan cihazların en son örneklerinden biri olan saatler, artık bir çok işlevi yerine getirebilen ürünler. Telefon görüşmesi yapmaktan sesli mesaj göndermeye kadar birçok özelliği bulunan bu akıllı saatlere İngiltere’de yasak geldi.

Londra Şehir Üniversitesi’nde alınan karara göre sınavlarda akıllı saat kullanımı yasaklandı. Yasağa gerekçe olarak bazıları internete de bağlanabilen bu cihazlarla kopya çekilebilme ihtimali.

Okuldan yapılan açıklamada akıllı saatleri normal saatlerden ayırmanın güçlüğüne dikkat çekildi. 2014 yılında yaşanan 2 olaya dikkat çekilen açıklamada Apple Watch ya da benzeri her türlü akıllı saatle sınava girmenin yasaklandığı ifade edildi.

Benzer bir yasak akıllı telefon, tablet ve her türlü taşınabilir elektronik cihaz için de alındı. Yani öğrenciler sınavlara girerken akıllı saatlerin dışında tablet ve benzeri mobil cihazları da yanlarında getiremeyecek.

Kaynak: Londra Şehir Üniversitesi

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/aki...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0