Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Kask Çalışma Sahasında Hayat Kurtaracak

Akıllı Kask Çalışma Sahasında Hayat Kurtaracak

Caner
14.09.2014 - 13:00 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 13:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Akıllı Kask Hayat Kurtaracak

Intel'in yılbaşında Las Vegas'ta düzenlenen CES fuarında tanıttığı pul kadar işlemciye sahip Edison platformu , bilgisayara dönüşerek hayat kurtaracak. 50 dolarlık bilgisayar üretiminin kapısını açacak yeni işlemci platformu hayat kurtaran çözümler sunuyor. Örneğin akıllı kaskın merkezine yerleşerek maden kazalarında işçi ölümlerinin azalmasını sağlayabiliyor. IDF 2014 (Intel Geliştiriciler Forumu) etkinliklerinde tanıtılan kask zehirli gaz, ani sarsıntı ya da düşme anında olayıhemen merkeze ve ilgili kurumlara bildirecek. Henüz prototip aşamasındaki kaskın, kısa sürede kullanıma sunulması bekleniyor.

Dünyanın en incesi

Dünyanın en ince 3 boyutlu fotoğraf çeken tableti Dell Venue 8 ve Intel'de bir stajyer tarafından geliştirilen internete bağlı akıllı tekerlekli sandalye de IDF 2014 etkinliklerinde tanıtılan diğer yeniliklerdi.

3D görüntü alıyor

IDF 2014 , Dell'in hayata dönüşünün işaretlerini de taşıyordu. Michael Dell ve Krzanich , şirketin önümüzdeki dönemde pazara sunacağı, türünün ilk örneği fotoğraf yeteneklerine sahip olan tabletlerinin ön gösterimini gerçekleştirdi. Yeni Dell Venue 8, 7000 Serisi , Intel RealSense anlık görüntüleme özelliğiyle dünyanın en ince tableti olarak yılsonuna kadar raflardaki yerini alacak. Intel RealSense anlık görüntüleme, yüksek çözünürlüklü derinlik haritası ve dokunmatik seçici filtreleme özelliği sunuyor.

Hawking video konferansla CES'e katıldı

Etkinliğe video konferansla katılan ünlü fizikçi Stephen Hawking , engelliler için geliştirilen teknolojilerin, gelecek için hazırladığı zemini anlattı. Intel , Hawking ile yapılan video konferansta Intel stajyerleri tarafından geliştirilen Bağlı Tekerlekli Sandalye Projesi'nin (Connected Wheelchair Project) ilk duyurusunu da gerçekleştirdi. Proje, standart tekerlekli sandalyenin veri güdümlü teknolojiler, Intel Galileo Development Kit ve Intel Gateway Solutions for IoT ile nasıl dönüştürüldüğünü gösteriyor.

Robotlar ucuzlayacak

EdIson platformuyla robotlar da ucuzlayacak. Bin 600 dolar seviyelerine kadar düşmesi beklenen Intel'in mini robotu Jimmy , tamamen kişiselleştirilebilen, üzerine kamera ve GPS anteni konulabilen, geliştiricilerin performansıyla yetenekleri artırılan bir ürün.

Posta pulu kadar işlemci bilgisayarda

Intel'in dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES'te tanıtttığı, içinde dahili kablosuz çözümü bulunan posta pulu boyutundaki Intel Edison bilgisayarının da satışa sunulduğu duyuruldu. Yani daha 1 yıl geçmeden platform ete kemiğe bürünmekle kalmayıp çözüm yaratmış oldu.

Timur Sırt/Sabah

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Gu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0