Görüş Bildir
Haberler
Akıllarda Soru Kalmasın: Pokemon GO Nasıl İndirilir, Nasıl Kurulur, Nasıl Oynanır?

Akıllarda Soru Kalmasın: Pokemon GO Nasıl İndirilir, Nasıl Kurulur, Nasıl Oynanır?

Pokemon GO kitleleri peşine taktı. Üstelik oynayanlar kadar oynayamayanlar da çoğunlukta. Biz de bu kitleyi düşünerek oyunun indirilişi, kurulumu ve oynanışıyla ilgili dev bir bir içerik hazırladık. Kıyıya köşeye kaydedin, elinizin altında bulunsun. Sonra 'Bu ne demekti, bu nasıl yapılıyordu?' diye internetin ücra köşelerinde kaybolmayın...

'Pokemon GO, Android için nasıl indirilir ve kurulur, iOS için nasıl indirilir ve kurulur' gibi soruların yanı sıra 'Pokemon GO nasıl oynanır' sorusunun da cevabını bulabileceğiniz yazımıza başlayalım hemen.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Android kullananlar nasıl indirecek/kuracak?

Android kullananlar nasıl indirecek/kuracak?

İlk iş olarak buraya tıklayarak yönlendirildiğiniz siteden sağ üstte göreceğiniz mavi indirme butonuna basarak oyunun apk dosyasını indiriyorsunuz. En az 4.4 sürümüne sahip olmanız gerekmekte, bu nedenle telefonunuzun güncellemelerinin yapıldığından emin olun.

Dosyayı indikten sonra telefonunuzun 'Ayarlar' kısmına girip 'Güvenlik' seçenekleri üzerinden 'Bilinmeyen Kaynaklar' bölümünün aktif edildiğinden emin olun. Aksi takdirde oyun yüklenmiyor. Bu seçeneği aktive ettikten sonra indirdiğiniz 'Pokemon GO apk' dosyasına tıklayarak oyunun kurulumunu çok basit şekilde tamamlayabiliyor ve Pokemon GO'yu yüklemiş oluyorsunuz.

Not: Apk dosyaları resmi sürüm garantisi altında olmadığı ve direkt olarak yapımcılar tarafından dağıtılmadığı için telefonunuza zarar verebilir, son karar kendinizindir.

iOS kullananlar nasıl indirecek/kuracak?

iOS kullananlar nasıl indirecek/kuracak?
  • Öncelikle App Store hesabınızdan çıkış yapmanız gerek, bunun için de App Store'u açıp en alttan 'Kimlik' seçeneğine tıklıyor ve 'Log out' diyorsunuz.

  • Daha sonra Safari üzerinden Pokemon Go diye aratıyor ve App Store linkine tıklıyorsunuz.

  • 'Mağazanızda yok' şeklinde bir uyarıyla karşılaşınca 'Geç' diyerek Yeni Zelanda'ya geçiyorsunuz. 

  • 'Log Out' dediğiniz yerden yeni bir hesap açıyorsunuz, ancak 'None' seçeneği çıkmazsa direkt olarak uygulama üzerinden 'Get' diyerek oradan hesap açmanız gerek. Yeni Zelanda üzerinden hesap açtıktan sonra bir posta kodu girmeniz gerekecek, şu posta kodlarından istediğiniz birini seçebilirsiniz: 0112, 0110, 0310, 0520, 0410.

  • Ödeme seçeneklerinde 'None' seçip kalan bilgileri sallıyorsunuz ve sonrasında oyunu indiriyorsunuz. İşlem bitince 'Log Out' olup tekrar orijinal hesabınıza geçebilirsiniz.

  • Sonrasında da geriye oyunu tekrar açıp giriş yapmak kalıyor, işte iOS kullananlar için Pokemon GO yüklemesi de bu kadar basit.

Pokemon GO yükledik, gelelim nasıl oynanacağına. Akıllarda tek soru: Pokemon nasıl yakalanır?

Pokemon GO yükledik, gelelim nasıl oynanacağına. Akıllarda tek soru: Pokemon nasıl yakalanır?

Hemen anlatalım... Oyuna girip haritanın sağ kısmındaki pokemon simgesine tıkladığınızda çevrenizde gizlenmiş pokemonların listesini görüyorsunuz, bunların tam yerlerini bulmak için ise etrafı dolaşmaya başlamanız gerek.

Bunun ardından telefonunuza bir titreşim geliyor ve tam yakınınızda bir pokemon olduğu bildiriliyor. Bu bildirimde gördüğünüz pokemonun üzerine tıkladığınızda yakalama serüveni de başlıyor.

Pokemonları yakalayabilmek için iki alternatifiniz var.

Pokemonları yakalayabilmek için iki alternatifiniz var.

İlkinde kameranız açılıyor ve pokemon, gerçekten olduğunuz yerdeymiş gibi görünüyor. Gerçekçiliği artırması için geliştirilen bu durum, şarjınızın gerçekçiliğini de aynı hızla yok ediyor. Aman diyelim :) Aynı şekilde oyunun başında kameranın açılmasına yönelik soruyu reddetmek de bu açıdan faydalı olabilir, karar sizin.

İkinci yöntem ise AR Modu'na geçmek. Ekranın üst kısmında beliren AR butonuna bastığınızda, pokemonu animasyon üzerinden yakalıyorsunuz. İki yöntemle de pokemonları yakalayabileceğinizin garantisi yok, isabetli atışlar yapmaya çalışın. Ne kadar isabet oranı, o kadar yüksek şans.

Pokemonları geliştirmek de mümkün.

Pokemonları geliştirmek de mümkün.

Seviye atlandığında pokemonlar kendi kendilerine gelişiyorlar. Bunun dışında Stardust adı verilen güç iksirleriyle de pokemonlar geliştirilebiliyor. Bu iksirleri elde etmenin yolu ise daha fazla pokemon yakalamak ve gezinirken puanları da toplamak. Seviye atlandığında da bu iksirden veriliyor. Ayrıca 'gym'deki pokemon sayınız başına her gün 1'er kere Stardust iksirlerinden alabiliyorsunuz, bunun için 'gym'in tepesindeki kalkan işaretine tıklamalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haritada göreceğiniz mavi işaretler, yani 'Poke Stop'lar oyunda oldukça önemli.

Haritada göreceğiniz mavi işaretler, yani 'Poke Stop'lar oyunda oldukça önemli.

Bu noktalara gittiğinizde hediye olarak poke topu, iyileştirme veya canlandırma iksirleri kazanabileceksiniz. Mavi halkaları 5 dakika arayla tekrar kullanabilirsiniz. Hediyenizi almak için yapmanız gerekense halkayı hızlıca çevirmek.

'Poke Stop' adı verilen bu mavi halkalara uzaksanız, hediyenizi toplamaya çalışırken uzak olduğunuza dair uyarı alıyorsunuz. Yeterince yakın olduğunuzda bu uyarı kayboluyor.

Sürekli aynı türlerde pokemon çıkıyorsa ne yapılmalı?

Sürekli aynı türlerde pokemon çıkıyorsa ne yapılmalı?

Bu durumda küçük bir ikilemde kalıyorsunuz oyun gereği. Eğer pokemonu alıp profesöre gönderirseniz, pokemona ait olan 1 şeker kazanıyorsunuz ve bu şeker sayesinde pokemonlarınızı geliştirebiliyorsunuz. Dezavantajı ise poke topu harcamış olmanız. Oyunda sınırsız poke topunuz olmadığı için bir süre sonra pokemonları yakalamak istediğinizde poke topu kıtlığı yaşayabilirsiniz.

O yüzden kararınızı iyi verin. Yeni pokemonlar bulmak mı, mevcut olanları geliştirmek mi?

Rakiplerle savaşma konusuna gelelim.

Rakiplerle savaşma konusuna gelelim.

Savaşmak istiyorsanız harita üzerinde beliren bir 'gym' ikonu görünce ona doğru gitmeniz gerek. Bu 'gym' denilen bölgelere gittiğinizde savaşa başlayabiliyorsunuz, ancak savaş öncesinde rakiplerinizin pokemon güçlerini iyice bir tartmanızı öneririm, yoksa elinizdekilerden olabilirsiniz. Bu arada 5. seviyeye geçmeden 'gym' denilen bölgelere giremiyorsunuz.

Savaş yerine geldik, nasıl savaşacağız?

Savaş yerine geldik, nasıl savaşacağız?

Savaşlar hamle sırası esasına göre yapılmıyor, dolayısıyla başladıktan sonra hiç beklemeden saldırın ve kazanana kadar da durmayın. Ekrana hızlı hızlı basmak bu noktada faydalı olacaktır, yine de rakip çok güçlüyse ne yaparsanız yapın pek şansınız olmayacak. Bunun dışında savunma amaçlı olarak pokemonunuzu sağa veya sola kaydırabiliyorsunuz.

Saldırı yaptıkça mavi bir bar doluyor, bu bar dolduğunda özel bir saldırı atağı gerçekleştiriyorsunuz. Bir de savaş esnasında pokemon değiştirebiliyorsunuz ama bu esnada pokemonlarınız biraz fazla hasar alabiliyor, dolayısıyla çok güçlü bir pokemon sürmeyecekseniz pek esprisi yok bunun.

Savaş yeri olan bu 'gym'leri ele de geçirebiliyorsunuz, bunun için de birkaç kere orada savaşıp rakiplerinizi yenmeniz gerek. Her 'gym'in kendine özel bir ismi, seviyesi, lideri ve düşman listesi var.

Pokemonum yaralandı veya öldü, ne yapacağım?

Pokemonum yaralandı veya öldü, ne yapacağım?

Durun, durun hele. Hemen karalar bağlamayın... Eğer pokemonunuz savaş esnasında yaralandıysa mor iksirlerden içirebiliyor, pokemonu yükseltebiliyor veya evrimleştirebiliyorsunuz. Yok eğer öldüyse, bu sefer sarı iksirlerden içiriyor veya yine evrimleştirebiliyorsunuz. Bu yollarla pokemonunuzu kurtarabilirsiniz.

Ölen pokemonunuzu hayata döndürmek istemiyorsanız 1 adet şekere de çevirebiliyorsunuz, bunun için de yine profesöre göndermeniz gerek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki Pokemon geliştirmek için en akıllıca yöntem?

Peki Pokemon geliştirmek için en akıllıca yöntem?

Bu kişiden kişiye göre değişir. Bununla birlikte, pokemonunuzu önce evolve seçeneği ile evrimleştirip, sonrasında özellikleri geliştirmeye başlamanız daha mantıklı olabilir. Bunun yanı sıra şekerlerinizi biriktirip, daha güçlü pokemonlar elde ettiğinizde onları geliştirmek için kullanmak da mantıklı bir taktik olabilir.

Eh, anlatması bizden, Pokemon toplaması sizden! Dökülün sokaklara 😎

Son olarak toplanın, bir de anket yapıp bitirelim. Pokemon GO ile ilgili görüşleri alalım.

Son olarak toplanın, bir de anket yapıp bitirelim. Pokemon GO ile ilgili görüşleri alalım.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
986
334
206
136
132
89
88
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haluk s.

dün 4,5 km yürüdüm , bir önceki gün otobüse atlayıp kadıköyden beykoza kadar gidip yoldan toplayabildiklerimi topladım hastalık lan bu

E. Erva

millet yürüsün diye yapmışlardır kesin, iyi fikir.