Görüş Bildir
Haberler
Akdeniz’in Gözbebeği Antalya Kemer’de Bulunan Halk Plajları

Akdeniz’in Gözbebeği Antalya Kemer’de Bulunan Halk Plajları

Yeter Şirin
05.08.2023 - 23:21

Antalya Kemer hem tarihi hem de turistik bakımdan popüler bir ilçe olunca her bir kumsalı birbirinden güzel halk plajlarını yazmadan olmaz diye düşündüm sevgili okur. Mavi bayraklı denizin tadını benimle çıkarmaya ne dersiniz? 🐟

(Not: Teke ve Kleopatra Koyuna yangın sebebi ve caretta carettaların yumurtalama zamanı yaklaşması sebebiyle girişler kapalı olduğu için listeye eklenmemiştir.)

1. Çıralı Plajı

1. Çıralı Plajı

Denizi, yarı taşlı kumsalıyla beğenilen Çıralı Plajının en kötü yanları duş ve tuvaletin olmaması. Otellerin şezlongları bulunuyor ama kendi şemsiyenizi ve şezlongunuzu getirebilirsiniz.

Adres: Ulupınar, 07982 Kemer/Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Sahil boyu tertemiz sabahları deniz dalgalı oluyor fakat onun da eğlencesi güzel oluyor deniz berrak ve derin yüzen renkli balıkları görüp izlemek çok eğlenceli oluyor şu an için Eylül ayına kadar akşam 9 dan sonra denize girmek yasak çünkü caretta carettalarların yumurtalama dönemi ve bu konuda çok hassas plaj görevlileri gelmeye kesinlikle değer müthiş bir yer.”

2. Olimpos Plajı

2. Olimpos Plajı

Olimpos Antik Kentinden yürüyerek ulaşacağınız Olimpos Plajı Antalya’nın göz bebeği dersek abartmış olmayız. Duş bulunmuyor bilginize…

Adres: Ulupınar, 07980 Kemer/Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Mükemmel denizi var.Şezlong yok ama şemsiye kiralıyorlar.Şemsiye ücreti ne kadar bilmiyorum almadım çünkü. Duş yeri bulunmuyor. Müze kart alınmasını tavsiye ederim.Yol üstündeki restoran fiyatları makul.”

3. Kral Koyu

3. Kral Koyu

Yürüyüşü sevenlerin daha çok gittiği Kral Koyu’na ulaşmak biraz zor ama o zorluğun ardından sizi karşılayan manzara ve deniz yorgunluğunuzu unutturacak.

Adres: Ulupınar, 07982 Kemer/Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Likya yolunda yer alan sakin ve güzel bir koy, çıralıdan yürüyerek 1 saatte ulaşabilirsiniz.”

4. Beycik Bükü

4. Beycik Bükü

Beycik Bükü Likya Yolu üzerinde bulunan Antalya’nın bir başka güzel koyu. Tesis olmadığı için hazırlıklı gidilmeli, sinekler rahatsız edebilir sinek kovucu almayı unutmayın. ( Not: sinekler çevreyi kirletenler yüzünden oluyor lütfen çöp bırakmayalım!)

Adres: Tekirova, 07995 Kemer/Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Likya yolu Tekirova-Çıralı etabında yürürken geçtiğimiz muhteşem koy. Tamamen izole, ulaşımı zor olduğundan tenha, temiz güzel bir koy. Sahilde ağaçların altında güneşten korunmak mümkün. Tesis vs yok civarda, tamamen ıssız.”

5. Tekirova Plajı

5. Tekirova Plajı

Tekirova Plajı çok kalabalık olmayan bir plaj. Kumsalı taşlı ama ayağınıza zarar verecek cinsten değil. Denizi oldukça berrak ve güzel.

Adres: Tekirova, 07995 Kemer/Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Deniz ful taş. Ama ayaklara zarar veren keskin taslardan değil. Kum yok. Kısa mesafede derinleşiyor. Ama su cam gibi. Suda yüzen balıkları rahatlıkla görebiliyorsunuz.”

6. Cennet Koyu

6. Cennet Koyu

Manzarasıyla, deniziyle adı gibi cennet olan Cennet Koyu’nda duş ve tuvalet bulunuyor.  Her sene buraya gelmek isteyeceksiniz.

Adres: Tekirova, tarihi likya yolu Beydağları Sahili Milli Parkı, 07995 Kemer/Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Arabayı park ettikten sonra 200-300 metre bir yürüyüşle sahile ulaşıyorsunuz. Kumsalı küçük çakıl, nadiren kum, biraz büyük taşlık. Denizin içi  ilk 7-8 metre taşlık sonra kum. Suyu ılık, çocuklar için ideal. Ağaç gölgeleri bolca mevcut hatta akşama doğru denizin içi bile gölge oluyor. Şemsiye ihtiyacı kalmıyor. Sahilde işletme şimdilik yok, yiyecek içeceğinizi kesinlikle alın. İşletme çalışmaları var gibi görünüyor yakın zamanda olabilir. Sessiz çok güzel. Biz beğendik.”

7. Çamyuva Plajı

7. Çamyuva Plajı

Turizm bakanlığında işletilen plajın temizlik konusunda çok iyi olduğunu söyleyemicem tabi bizim insanımızın da bu duruma katkısı tartışılamaz. Tuvalet ve duş yeri bulunuyor ama bakımsız. Umarım bu durum ortadan kalkar.

Adres: Kemer/Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Sahil boyunca dizilmiş olan otellere ait özel beachlere bin basacak güzellikte bir halk plajı. Sahilin en solunda yer alıyor ve çok güzel tasarlanmış. Gerek çimenlerin arasında gölgelik şezlongları, gerek plaj kıyısındaki şezlong ve yatakları, gerek restoran hizmeti ve diğer alanlar.. hepsini çok başarılı bulduk; gelin, görün, yüzün ve eğlenin 👍🏻”

8. Kiriş Plajı

8. Kiriş Plajı

Kumsalı ne kadar taşlı olsa da su sporları ve yüzmek için tercih sebebi olan Kiriş Plajının suyu oldukça iyi ve berrak… Kasım ayında bile denize girenler varmış.

Adres: Kiriş, 07980 Kemer/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “On numara sessiz sakin ve temiz.”

9. Ay Işığı Plajı

9. Ay Işığı Plajı

Plajın çoğunluğunda ücretli işiletmeler olsa da ücretsiz olan bir bölümde bulunmakta. Astronomik rakamların dışında denizi, kumsalı oldukça güzel ama tuvalet ve duş yok.

Adres: Merkez, 07990 Kemer/Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Deniz, kumsal mükemmel. Boş yere beachlere dünya para vermeyin. Güzel market alışverişi yapın, şemsiye ve soğutucu çantanızı alın kimseciklerin olmadığı tarafa geçiş yapın. Araçla ve denizden ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Tek sorun denizden çıktığınız zaman duş alamıyor olmanız. Wc ve duş yok.”

10. Kemer Plajı

10. Kemer Plajı

Kemer’in mavi bayraklı plajında deniz sakin ve durgun, kumsalı taşlı. Tuvalet ve duşlar en az kumsal kadar bakımsız. Çöpleri lütfen etrafa atmayın.

Adres: Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Denizi dalgasız, ılık güzel bir plajdır. Bir burger king tarafından girilen işletmelerin olduğu dar yer var burada akşamları oturmak güzel oluyor tavsiye ederim sakin deniz izleniyor havuz gibi, gündüzleri de yine güzel yüzmek için illa şezlong vs almaya gerek olmuyor. Bir de daha ilerisinde de plajı daha büyük yerler var orası da aynı şekilde güzel. İki tarafta Temiz durgun ve ılık suyu var taşlarda küçük rahatsız etmiyor. Biz temmuzda da eylülde de deneyimledik 2sinde de güzeldi eylülde daha durgun ve dalgasızdı.”

11. Kemer Belediyesi Göynük Halk Plajı

11. Kemer Belediyesi Göynük Halk Plajı

Kemer Belediyesine ait Göynük Halk Plajı tesisleri, ücretsiz şemsiye ve şezlonglarıyla, uygun fiyatlarıyla oldukça iyi. Tabi insanımız birazda çöp bırakmazsa Kemer’in en güzel halk plajı diyebiliriz.

Adres: Göynük, MH86+2W, 07980 Kemer/Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Tam bir plaj her şey var.”

12. Göynük Plajı

12. Göynük Plajı

Göynük Plajı güzel ama kumsalı taşlı ve diğer plajlara göre daha sakin… Tabi insan eliyle berbat hale getirdiğimiz plajın temizlik sorunları bulunuyor. Umarım düzelir.

Adres: Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Çok güzel bir yer ancak Deniz'in girişi çok berbat çok büyük taşlar var mutlaka bunun için bir önlem alınmalı.”

13. Turizm Bakanlığı Beldibi Ücretsiz Halk Plajı

13. Turizm Bakanlığı Beldibi Ücretsiz Halk Plajı

Karavanla ya da çadırla gelenler için bulaşık yıkama yeri, mutfağı bulunuyor. Denize sıfır ve sakin bir plaj, tuvaletleri ve duşu temiz.

Adres: Beldibi Mahallesi, 07994 Kemer/Antalya

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Araba ile giriş 20 lira... Loca 600 lira... Şemsiyeli şezlongları da var. Ama kamp sandalyenizle bi ağaç gölgesinde oturmanız ücretsiz. Çok remiz, tuvalet ve duşları var. İsterseniz çadır atın isterseniz karavanınızla gelin makul günlük ücreti var, bulaşıkhanesi ve mutfağı mevcut. Denize sıfır düzenli bi sistemi ve cankurtaranı da var. Deniz taşlı, deniz ayakkabınızla gelmeyi unutmayın. Sakin ve ana yola yakın. Barı ve içecekler de var. Huzurlu bi ortam…'

Kemer'le ilgili şu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın