Görüş Bildir
Haberler
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Ömer Çelik'in Eğitimi ve Kariyeri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Ömer Çelik'in Eğitimi ve Kariyeri

Elif Ateş
14.05.2023 - 21:16

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, seçim sonrası yaptığı açıklamalarıyla gündeme geldi. Eski Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında yaptığı açıklamalarının ardından seçim sonuçlarına ilişkin ifadeleri sonrası kim olduğu araştırılmaya başlandı. Peki Ömer Çelik kimdir, kaç yaşında ve nereli? Ömer Çelik'in hayatı, kariyeri ve eğitimine dair detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ömer Çelik Kimdir?

Ömer Çelik Kimdir?

Siyasetçi Ömer Çelik, 15 Haziran 1968 yılında Adana'da dünyaya geldi. Babasının ismi Yusuf, annesinin ismi ise Dudu'dur. Lise hayatını Adana Motor Teknik Lisesi'nde başladı. Daha sonra Adana Erkek Lisesi'ne geçip mezun oldu.

Gazi Üniversitesi'nde kamu yönetimi okudu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı. Bir dönem gazetecilik yaptı.

Ömer Çelik'in Siyasi Kariyeri Nasıl Başladı?

Ömer Çelik'in Siyasi Kariyeri Nasıl Başladı?

Ömer Çelik, 2002 seçimlerinde AK Parti Adana milletvekili olarak siyasi hayatına başladı. Bir dönem NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyeliğinde çalıştı. 2002'den 2013 yılına kadar Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi danışmanlığında bulundu. 

Aynı zamanda AK Parti Dış İlişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı görevinde bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın