Görüş Bildir
Haberler
Ailesinden Uzak Yaşayan Annelerin Görür Görmez Kendini Bulacağı 17 Özlem Kokan Durum

Ailesinden Uzak Yaşayan Annelerin Görür Görmez Kendini Bulacağı 17 Özlem Kokan Durum

Rinascita
19.01.2018 - 13:16

Aileden uzak yaşamak zaten zorken, bir de anne olup aileden uzak yaşamak iyice zordur. Sonuçta ebeveyn olma yolunda ailenizin desteğine ihtiyaç duyarsınız. 

Bazen destek bile önemsiz gelir, yalnızca yanlarında olmak istersiniz. Onlarla akşamları oturup bütün aile keyifli bir yemek istersiniz. Ama önünüzde hep şehirler, ülkeler veya sınırlar bulunur. Siz de ailenizden uzak yaşıyorsanız, Babble'dan derlediğimiz bu içerik duygularınıza tercüman olacak. 👊

Kaynak: https://www.babble.com/relationships/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Zaman dilimi çok önemlidir sizin için.

İki saatlik bir fark çok önemli görünmez ilk etapta. Ama uzakta yaşayan ailenizle veya arkadaşlarınızla görüşmek istediğiniz zaman, çocukların uyku saati de göz önünde bulundurulduğunda düşündüğünüzden daha önemli hale gelir.

2. Çocuklarınıza gönüllü bakabilecek birilerinin olmaz.

Etrafınızdaki çiftlerin ailelerinin yakında olduğunu ve torunlarına seve seve baktıklarını görmek gerçekten zor. Ne zaman bakacak birilerini arasanız hep çevrenizdeki insanlardan yardım istemek zorunda kalıyorsunuz.

3. Aile etkinliklerinin hep dışında kalırsınız.

Her ne kadar durum kuzeninin çocuğunun doğum günü gibi çok önemli olmayan bir etkinlik de olsa, Facebook'ta bütün ailenin bir arada olduğu fotoğrafları görmek insanın canını fazlasıyla sıkıyor.

4. Kısacık tatil zamanlarına bile bütün aile bireylerinin ziyaretini sığdırmaya çalışırsınız.

Bu zamanın bir kısmı da havalimanında acele içinde geçer zaten. Geri kalan zamanda da azar azar da olsa herkesi görmeye çalışırsınız.

5. Verdiğiniz kararları sürekli sorgularsınız.

Burada daha mı mutluyuz? Ailemiz için verdiğimiz en iyi karar mıydı? Evlerimize geri mi dönmeliyiz? Bütün bu sorular arasında kafanız sürekli karışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Hiçbir şeyde ev sahipliği yapamazsınız.

Genellikle önemli günlerde ve ulusal, dini tatil günlerinde seyahat etmek zorunda kalırsınız. Çünkü ailenizin yanına gitmeniz gerekir. Dolayısıyla hiçbir zaman özel günlerde ev sahipliği yapamazsınız. Ama bunun bir de olumlu tarafından bakmak gerek. O kadar kişiyi ağırladıktan sonra bulaşık ve temizlik kısmı gerçekten sıkıntılı oluyor. :)

7. Akrabalarla vakit geçirmek artık sizin için yabancı bir durumdur.

Onlarla sık sık vakit geçiremezsiniz. Herkesin bir araya geldiği zamanlarda orada olamayabilirsiniz. Dolayısıyla zamanla bu duyguyu unutursunuz.

8. Yakınınızdaki bir başka ebeveynin hemen hemen her şeyden şikayet etmesi sinirinizi bozar.

Eşinizle beraber bir gece bile dışarı çıkamazsınız. Çünkü çocukları bırakacak kimse yoktur. Her gününüz evde olacak şekilde planlanır. Herhangi bir farklılık sizin için gerçekten zorlaşır. Dolayısıyla ufak tefek sorunlardan ötürü şikayetlenen ebeveynler gerçekten sinirinizi bozar.

9. Çocuklarınızın ailenizi tam anlamıyla tanımadan büyüyor olması sizi endişelendirir.

Sonuçta çocuklara fotoğraflar gösterip, sorular sorarak aile bireylerini tanıtamazsınız. Gerçekten aileleriyle zaman geçirmeleri gerekir. Ama elden olmayan nedenlerden ötürü gerçekleşen bu durum da sizi endişelendirmeye yeter.

10. Birçok alanda daha fazla para harcamanız gerekir.

Herhangi bir akrabanızın bebeği oldu mesela ve siz de görmeye gideceksiniz. Başkaları hediyesini alıp gidebilirken, siz ekstradan uçak veya otobüs parası vermek zorunda kalırsınız. Tabii çocuğunuz da sizinle birlikte geliyorsa, onun isteklerini de karşılamak zorundasınız. Dolayısıyla başkaları 50 lira ile işin içinden çıkabilirken, sizin harcamanız 250-300 lirayı bulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. En önemli haberleri bile telefon aracılığıyla paylaşmak zorunda kalırsınız.

Hamile olduğunuzu ailenize haber vermek için heyecanlanırsınız. Ama uzakta yaşadıkları için böyle harika bir haberi bile mecbur telefonla vereceksiniz. Bu da kötü hissettiren ve insanın içine oturan sebeplerden biridir.

12. Bu kararı sizin verdiğinizin sürekli hatırlatılması.

Böyle durumlarda akrabalara hiçbir şekilde dert yanmamak en iyisi. En sonunda suçlu siz olursunuz, sizin bu kararı verdiğiniz tekrar tekrar hatırlatılır.

13. Çocuklar diğer aile büyüklerini aramayı öğrendiklerinde ise onları telefondan ve bilgisayardan uzak tutmak zorlaşır.

Zaten günümüz çocukları teknoloji konusunda gerçekten iyiler. Bir de işin içine uzakta yaşayan büyükanne ve büyükbaba girince teknolojinin kurdu olup çıkarlar. Siz yanlarında olmasanız da onları aramayı öğrenmişlerdir bir kere.

14. Bagaj ücreti artık her seferinde ağır gelir.

Her seyahatinizde yaşadığınız yerden aileniz için bir şeyler alıp götürmeniz gerekir. Bunlar için de ekstra bavul kullanırsınız. Her seferinde bu ücretleri ödemek de gerçekten zor.

15. Sürekli bir telaş içinde olursunuz. Bazen de suçluluk hissi yaşarsınız.

Hafta sonu ailenizi görmeye gidersiniz. Ama kısıtlı zamanda hem onlarla özlem gidermeye, hem de yakın arkadaşınıza 45 dakika da olsa zaman ayırmaya çalışırsınız. Bu sırada ailenizin anlayış gösterememesi de suçluluk hissi yaşamanıza sebep olur. Ama siz de haklısınız, hem arkadaşı hem de aileyi aynı anda görmek istiyorsunuz sonuçta.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

16. Geri sayımdan kaçamazsınız.

Ailenizin yanına gittiğiniz ilk 15 dakika mükemmeldir. Ama sonrasında ayrılık anının burukluğuna kendinizi hazırlamaya çalışırsınız. Dolayısıyla kalan zamanınız da bu şekilde geçer.

17. Yalnız olduğunuz için kendinizi tuhaf bir şekilde güçlü ve sorumlu hissedersiniz.

Ailenizle ilgili en iyi kararı alacak olan sizsiniz. Dolayısıyla etrafınızda sizi yargılayan, kararlarınızı sorgulayan veya aldığınız kararlara karışanlar olmaz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
7
2
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın