Görüş Bildir
Haberler
Aile Hekimleri Sokağa Çıktı

Aile Hekimleri Sokağa Çıktı

Batuhan
12.12.2014 - 13:37 Son Güncelleme: 12.12.2014 - 13:40

Türkiye genelindeki 22 bin Aile hekimi, çalışma saatleri ve nöbet sistemini protesto amacıyla bugün iş bırakarak sokaklara çıktı.

Bugün Türkiye genelinde günde 12 saat çalışmaya ve getirilmek istenen nöbet sistemine karşı çıkan 22 bin aile hekimi seslerini duyurmak için iş bıraktı. Doktorlar günde 12 saat çalışarak hastalarına düzgün hizmet veremeyeceklerini bunun da toplumun genel sağlığında bozulmaya neden olacağını söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halk Sağlığı Merkezi önünde eylem

Halk Sağlığı Merkezi önünde toplanan yüzlerce Aile hekimi 'Dayatma değil toplu sözleşme' sloganıyla 'zorunlu nöbet' uygulamasını protesto ediyor.

Bölgede bulunan sağlık emekçileri sendikası başkanı 'Mevcut durum daha da kötüleşti. Aile sağlığı ve toplum merkezlerinde de nöbet tutulacağı açıklandı. Zorunlu nöbet uygulamasıyla arkadaşlarımızın dinlenme hakkı ihlal edildi. Her türlü dayatmaya karşıyız' açıklaması yaptı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’nun açıklamasında ise şöyle denildi: Aile hekiminiz diyor ki; Aile hekimliği koruyucu hekimliktir. Gelecek nesiller için aile hekimliğine sahip çıkın. Kendi aile hekiminizden hizmet alabilmek için nöbetçi hekimi değil aile hekiminizi bulabilmeniz için aldığınız hizmetlerin aksamaması için 12 Aralık 2014 Cuma günü iş bırakma eylemi yapıyoruz. Maksadımız sesimizi duyurmak Bugün bize sahip çıkmanızı bekliyoruz.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0