Görüş Bildir
Haberler
Aile Bakanlığı'ndan Minecraft'a Yasak Talebi

Aile Bakanlığı'ndan Minecraft'a Yasak Talebi

Alperen Vatansever
11.03.2015 - 02:25 Son Güncelleme: 11.03.2015 - 18:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aile Bakanlığı'ndan Minecraft'a Yasak Talebi

Dünya çapında milyonlarca oyuncusu bulunan, Türkiye'de de son zamanlara doğru iyice yaygınlaşmışoyun Minecraft yasaklanmanın eşiğinde.

Haber size şaka gibi gelebilir ancak durum bu. Bir süre önce Minecraft, ''Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'' tarafından incelemeye alınmıştı. 

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün üstlendiği inceleme tamamlandı ve bir rapor hazırlandı.

Yapılan tespitler ve elde edilen çıkarımlar doğrultusunda da Minecraft'ın gerekli işlemler başlatılması adına Hukuk Müşavirliği'ne gönderildi. 

Hazırlanan raporda Minecraft için yapılan tespitlerden bazıları ise şu şekilde; 

Oyun yüzünden çocuklar hayvanlara eziyet edebilir.

Çünkü hayvanların acı çekmediği şeklinde bir düşünce yapısı oluşturuyor oyunÇocukların diğer oyuncularla oyun oynayabilmeleri gerçek dünyada arkadaş edinmelerini zorlaştırır.

Birden çok kişiyle oyun oynayabilme durumunda çocuk tanımadağı kişilerle iletişime geçebilir; bu durum da sosyal riskler oluşturabilir.

Oyun içerisinde ev, tarla vb. yapılar ortaya koyarak yaratıcılığın geliştiği düşünülse de bu yapıların yıkılmaması için diğer yaratıkların öldürülmesi gerekmektedir. Kısacası şiddete dayalı bir oyundur.

Oyunun kredi kartıyla alınması çocukları ailelerinden izinsiz kredi kartı kullanmaya teşvik edebilir. Bu durum da çocukta izinsiz eşya alma davranışını genelleştirebilir.

Eğer bu rapor olumlu görülür ise Minecraft'ı yasaklayan ilk ve tek ülke olarak tarihe geçeceğiz. Ancak şunu da soramadan edemeyeceğim; bu raporu hazırlayanların diğer oyunlardan haberi var mı? Çünkü Minecraft gibi son derece geliştirici, sessiz sakin bir oyundan bile bu kadar çıkarımlar yapanlar, diğer oyunlar için ne raporlar hazırlarlar artık siz düşünün. 

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Minecraft oynayarak şiddete eğilimli, tehlikeli bir nesil oluşacağını düşünüyor. Counter Strike ile büyümüş bir nesil olarak zor kurtulmuşuz demekki.  :)

Kaynak: webtekno

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0