Görüş Bildir
Haberler
Ahmet Özal Cumhurbaşkanı Adayı Olabilir: 'İddialıyım'

etiket Ahmet Özal Cumhurbaşkanı Adayı Olabilir: 'İddialıyım'

Emre Ordu
22.07.2022 - 10:05 Son Güncelleme: 24.07.2022 - 22:25

TEK Parti Genel Başkanlığı’nı sürdüren Özal seçimde barajı aşacaklarını söyledi. Özal, cumhurbaşkanı adayı olabileceğini ve bu konuda iddialı olduğunu dile getirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu 21’nci Dönem Malatya Milletvekili Ahmet Özal, 20 yıl aranın ardından yeniden aktif siyasete döndü. Teknoloji Kalkınma Partisi (TEK Parti) Genel Başkanlığı’nı sürdüren Özal gelecek seçimler için iddialı. 

Özal, Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın sorularını yanıtladı. Ne Cumhur ne de Millet İttifakı ile bir ilişkilerinin olmadığını belirten Özal, 'Şu ana kadar bize 10’un üzerinde küçük parti geldi görüşmek için. Onlarla görüştüm. Belki seçime doğru, sonbahar gibi biz de ayrı bir ittifak kurabiliriz. Başka bir ittifak olabilir ama Cumhur ve Millet İttifakı ile  ilişkimiz yok, konuşmamız görüşmemiz yok. Ben Tayyip Bey’i en son bir buçuk yıl önce babamın ölüm yıl dönümünde mezar başında anma töreninde gördüm. Kemal Bey ile siyasi parti kurmadan önce bir iki görüşmem oldu, ekonomik konuları konuştum. Meral Hanım’ı tanırım ama yıllardır onla da görüşmem olmadı' dedi.

"Cumhurbaşkanı olmak için müktesebat gerek"

"Cumhurbaşkanı olmak için müktesebat gerek"

Seçimde cumhurbaşkanı adayı olabileceğini kaydeden Özal, 'Cumhurbaşkanı adayı olabilirim. Bu konuda iddialıyım. Anketler yapılıyor, çıkan isimler var. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu deniyor. Bir cumhurbaşkanı olabilmek için müktesebatın olması lazım, geçmişinin olması lazım. Hepsi çok iyi insanlar olabilirler. Ama Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı olmak için yurt dışını, ekonomiyi iyi bilmek gerekiyor. Bunları yapabilecek kapasite, bilgi birikimleri var mı 85 milyon bilmiyor' değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu?

Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun kalması durumunda kimi destekleyecekleri sorusuna Özal, 'Ben o konuda parti olarak taraf olmam. İnsanlar kime oy vermek istiyorlarsa versinler. 'Ben şunu tutuyorum buraya verin' demem, insanları serbest bırakırım. Çok net' yanıtını verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
214
39
26
6
4
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sometimes

Göz devirme imojisi gelsin siteye.

Can_Can

Milletin kapasitesi yok senin var.. Soyadıyla var olan babadan ogula siyaset anlayışının basit ve de önemsiz bir örneğinin o kadar. Sen çık periyodik olarak ... Devamını Gör

Trabuzeni

Saltanat gitti ama zihniyetini bıraktı

Charlie Brown

1000tane oy alamaz aq...