Görüş Bildir
Haberler
Ahırkapı'da Rengarenk Hıdrellez Kutlaması

Ahırkapı'da Rengarenk Hıdrellez Kutlaması

Deniz Gök
06.05.2015 - 01:27 Son Güncelleme: 06.05.2015 - 10:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bolluk ve bereketin simgesi, baharın müjdecisi olan Hıdrellez Bayramı'nda İstanbul'daki kutlamaların adresi Ahırkapı oldu. Renkli görüntülerin yaşandığı şenliklerde mahalle sakinleri ile yerli ve yabancı turistler, davul-zurna eşliğinde oynayarak eğlendi. Vatandaşlar, sokak üzerinde kurulan dilek ağaçları ve panolarına, siyaset, para, aşk için dileklerin yazıldığı kağıtlar astı.

Ayasofya Müzesi önünde toplanan Ahırkapı Mahallesi sakinleri ile yerli ve yabancı turistler, davul-zurna eşliğinde oynayarak, Hıdrellez Şenlikleri'nin yapılacağı Ahırkapı Keresteci Hakkı Sokağı'na kadar yürüdü.

Uğur, Kısmet ve Bereketle Gelen Köklü Gelenek: Hıdrellez

Kentsel dönüşüm kıskacında olmasına karşın etkinliklerin merkezi haline gelen Ahırkapı'da rengarenk kıyafetleriyle, başlarına çiçekler takan vatandaşlar, geç saatlere kadar sokakta eğlenceye devam etti.

Kendisi için tiyatro salonu ve ev isteyen, aşk, sağlık, mutluluk, para dileklerinde bulunanlar kadar yaklaşan seçimler nedeniyle bazı vatandaşlar da siyasete ilişkin dileklerde bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dilekler arasında Nurgül Yeşilçay fotoğrafı

Dilekler arasında Nurgül Yeşilçay fotoğrafı

Manisa'da ise Hıdrellez'de umut kapısı haline gelen Hacet Dede Türbesi'ni çevre illerden de gelen binlerce kişi ziyaret etti.

Kale surlarına taş yapıştırıp burçlardan sarkan çalılara dileklerini bağlayan vatandaşlar, Hacet Dede'den ilginç isteklerde bulundu.

İstekler arasında apartman daireleri, çocuklara iş, Yargıtay'dan hayırlı karar, üç büyük kulübün taraftarlarının şampiyonluk isteklerinin yanı sıra, oyuncu Nurgül Yeşilçay fotoğraflı gelin isteği de vardı.

Geçen yıllarda da Hacet Dede'ye gelerek dilekte bulunan ve dilekleri kabul olduğunu söyleyen Manisalılar bisküvi ve lokum dağıtarak yeni dileklerde bulundu.

Edirne'de 'Kakava' coşkusu

Edirne'de 'Kakava' coşkusu

Edirne'de Kakava-Hıdrellez Şenlikleri Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi'nde dev ateşin yakılmasıyla birlikte 

renkli görüntülerle başladı. Şenlikleri izlemek için yerli ve yabancı çok sayıda turist gündüz saatlerinden itibaren kente geldi. Ardından otobüslerle şenlik açılışının yapılacağı Sarayiçi'ne gelen konuklar Roman dans gruplarının davul zurna eşliğinde göbek atmalarını izleyip eşlik etti.

Geleneksel Kakava ateşi Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Vekili Erkan Makas birlikte yaktı. Dev ateşin yanmasının ardından şenliğe katılanlar önce ateşin etrafında oynadı ardından üzerinden atlayarak dilek tuttu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'dan Kakava şenliğini izlemek için geldiğini söyleyen Hale Karslı, ilk kez gelmesine rağmen etkinlikleri çok beğendiğini söyledi. Karslı, 'Kakava şenliklerini hep duyardım, ama ilk kez şahit oldum. Şenlikleri çok beğendim. Romanların danslarını izleyip onlarla birlikte göbek attım' dedi.

Ateşin üzerinden atlayıp dilek tuttular

Yakıldığında yaklaşık 10 metre yüksekliğe ulaşan şenlik ateşi kor hale geldiğinde şenliğe katılanlar üzerinden atlayıp dilek tuttu. Ateşin üzerinden atlayanlar zaman zaman yanma tehlikesi atlattılar. 

DHA ve ETHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0