Görüş Bildir
Haberler
Ağzınızın Suyunu Akıtıp Sizi Anlık Açlıktan Kurtaracak 13 Pratik Rulo Lezzet

Ağzınızın Suyunu Akıtıp Sizi Anlık Açlıktan Kurtaracak 13 Pratik Rulo Lezzet

mignon
11.08.2015 - 12:24

Tam da ağzınıza layık olacak cinsten lezzetler bunlar hepsinin tek bir ortak noktası var ki bir dilim ekmekle rulo yapılabiliyorlar!

Evet açlığınızı yatıştırmak istediğiniz anda sadece 3-5 dakika da muhteşem lezzetlere merhaba demenizi sağlıyorlar.

1. İlk olarak mükemmel bir tatlı ile başlayalım!

Tost ekmeğinin kenarlarını kesip bir merdane yardımı ile açın. İçerisine biraz krem peynir sürün ve çilek ekleyin. Ardından yumurtaya bulayıp kızartın. Henüz sıcakken tarçın+şeker karışımına bulayın. Ilıkken tüketin (:

2. Peki ya canınız tuzlu bir şeyler çekerse?

Bu sefer olay çok daha kolay. Tost ekmeğinin kenarlarını kesip açtıktan sonra içerisine bir dilim hamburger peyniri koyup sarın. Biraz tereyağı koyduğunuz tavada söyle bir çevirin.

3. Evde burger peyniri ne arar ki?

Evdeki yarım yağlı herhangi yumuşak peynirle yapabilceğiniz bu tarifte peynirin içine bir kaç ekleme yapıyoruz.

1 Y.K yeşil biber

1 T.K tuz

1 T.K karabiber

1 T.K kimyon

2 Y.K maydonoz

1 T.K sarımsak (dilerseniz)

1 Kase rendelenmiş/ezilmiş peynir

2 Y.K süt

Peynire bütün malzemeleri katarak karıştırın ardından açtığınız ekmek dilimlerinin içerisine peyniri yayın ve üzerine tereyağı sürerek kızartın.

4. Peynir beni kesmez diyenlere patatesli alternatif.

Patatesleri haşlayıp ezin. Ardından yaklaşık 6-8 adet sarımsak ve 5-6 parça acı sivri biberi blenderdan geçirin ve tereyağında öldürün. Patatesin içine sarımsak ve biberi, tuzu ve kıyılmış maydanozu ekleyip bir haç oluşturun. Ardından kenarlarını kesip açtığınız tost ekmeklerinin içine harçtan koyun sarın. Yumurtaya bulayıp derin yağda kızartın.

5. Ben çikolatasız yapamam diyen arkadaşlara hem çikolatalı hem marshmallowlu lezzet!

Ekmeğin içerisine biraz damla çikolata biraz küçük marshmallow koyun. Tereyağı koyduğunuz tavada söyle bir çevirin ve bisküvi kırıntılarına bulayın. Sonuç bir harika!

6. Amaan ben pişirmekle uğraşamam derseniz size bir başka öneri.

Ekmekleri öncekiler gibi hazırlayın içerisine biraz hardal sürün ve bir dilim peynir koyup sarın. Tarifi evdeki diğer malzemelerle genişletmek de sizin elinizde.

7. Her şey bir yana Nutella bir yana...

Nutella dünyadaki en güzel şeylerden biri peki ya dışı çıtır çıtır bir ekmeğin arasında sıcak sıcak akışkan Nutella olsa? Evet bence de kalkıp yapmalısınız.

Ekmeklerin sert kısımlarını kesin ve bir merdane yardımı ile açın. İçerisine Nutella sürün ve sarın. Bir kapta bir yumurta ve 2 Y.K sütü karıştırın. Ruloları karışıma bulayıp tereyağında kızartın. Henüz sıcakken tarçın+şeker karışımına bulayın.

8. Peki ya sosisli sandviçi bir dilim ekmekle yapabileceğinizi söylesem?

Evet sadece tek bir dilim ekmek yeterli olacak. İlk olarak sosisleri biraz pişiriyoruz. Ardından ekmekleri hazırlayıp içine dilediğiniz baharatlardan koyup biraz da taze kaşar ekliyoruz. Ardından henüz sıcak olan sosileri ekmeğe sararak pişiriyoruz.

9. Pizzayı ufaltıp bir dilim ekmeğe sığdırabilenler buraya 🙋🏼

Evet bir dilim ekmeği istediğiniz gibi rulo yapmak sizin elinizde ister içinde bir pizza isterseniz koca bir dünya saklayın.

Ekmeği iyice açıyoruz ve içine biraz domates salçası sürüyoruz. Kekik ya da pizza baharatı ekliyoruz. Rendelenmiş kaşar peyniri ve biraz sucuk/salam/sosis ekleyip sarıyoruz. Tereyağı koyduğumuz tavada pişiriyoruz.

10. Elmalı pastayı yapmak için tek ihtiyacınız biraz ekmek!

Ekmekleri açıp kenarda bekletin. Bu sırada dilerseniz elma konservesi kullanabilirsiniz ya da elmaları küp küp doğrayın biraz şeker ile pişirin. İç harcı soğuduktan sonra ekmeklerin içine sarın. Ekmekleri ilk olarak erimiş tereyağına ardından tarçın+şeker karışımına batırın ve 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

11. Dünden kalan tavuk, ya da kavrulmuş kıyma hepsini mis gibi yenilemenin yolu!

İşte bu ruloların en güzel tarafı iç harçlarını istediğiniz gibi değiştirebilmek. Dünden kalan etiniz ya da tavuğunuz var ise onları minik minik parçalayıp içerisine dilediğiniz soslardan ve otlardan koyarak bir harç hazırlayın ve ekmeklere sarın.

12. Peynire aşık birine yapılacak en güzel tavsiye bu olsa gerek.

Rendelenmiş herhangi bir peynirin içerisine biraz domates, kırmızı soğan, maydanoz, kırmızı biber, kimyon ve krem peynir ekleyin. Harcı iyice karıştırıp ekmeklere sarın ve ekmekleri tereyağında kızartın.

13. Pesto her şeyi güzel kılar!

Pesto ezme anlamına gelir, yapması emin olun çok kolaydır. Sarımsak ile fesleğeni ezme olana kadar blenderdan geçiriyorsunuz hepsi bu. Ekmekleri açın ve içine biraz pesto sürün ardından 2 dilim füme ya da pişmiş hindi koyup sarın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
328
128
21
20
17
14
3