Görüş Bildir
Haberler
Ağız Sulandırmada Erikle Yarışan Çağla Bademin Vücudunuzda Neler Değiştirebileceğini Düşünmüş müydünüz?

Ağız Sulandırmada Erikle Yarışan Çağla Bademin Vücudunuzda Neler Değiştirebileceğini Düşünmüş müydünüz?

Yavaş yavaş tezgahlara düşmeye başlayacak bu meyvenin, düzenli tüketildiğinde vücudumuza sağlayabileceği birçok fayda var. Siz de uzmana danışarak beslenme listenize ekleyebilirsiniz.

1. Kalp dostu.

Çağla badem, kalbiniz için sağlıklı kaynaklardan biridir. Bir dizi ikincil metabolit olarak vücudumuzdaki antioksidanların gücünü arttıran çok sayıda flavonoid içerir. Tufts Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, flavonoidlerin E vitamini ile birlikte çalıştıklarını kanıtlamış ve böylece kan damar duvarlarımızı potansiyel kopma veya hasarlardan koruduruğunu bulgulamıştır. Böylece kalp için sağlıklı olduğunu açıklamışlardır.

2. Kötü kolesterolle savaşabilir.

Çağla badem gibi çok az gıda, düşük yoğunluklu lipoproteine ​​veya kötü kolesterole karşı savaşabilir. Eğer bu meyveyi uzmana danışarak düzenli olarak tüketirseniz, kolesterol seviyenizi kontrol altında tutabilirsiniz.

3. Diş ve kemikler için fosfor kaynağı.

Çağla bademlerin fosfor içeriği dişlerimize ve kemiklerimize son derece yararlıdır. Dişleri güçlendirerek ağız sağlığımızı daha iyi hale getirebilir. Aynı zamanda, iskelet sistemimizin etkinliğini de iyileştirebilir.

4. Kan şekeri seviyesini düzenleyebilir.

4. Kan şekeri seviyesini düzenleyebilir.

Her yemekten sonra, glikoz (şeker) seviyesi kan dolaşımımızda yükselir, bu da sağlığımız için iyi değildir. Çağla badem, insülin hormon salınımını teşvik ederek ve kan şekeri seviyesini düzenleyerek durumla başa çıkmamıza yardımcı olabilir.

5. Antioksidan kaynağı

5. Antioksidan kaynağı

Çağla bademler antioksidan yüklüdür. Vücudumuzu toksinlerden arındırabilir ve bağışıklık sistemimizin faaliyetlerini büyük ölçüde artırabilirler. Dolayısıyla, birtakım hastalıkları ve enfeksiyonları önleyebilirsiniz.

6. Beyin işlevselliğini artırabilir.

6. Beyin işlevselliğini artırabilir.

Çağla badem, sinir sistemimiz için çok elverişli olan gerekli besin maddeleriyle doludur. L-karnitin ve riboflavin bu bademlerde beynimize ve sinirlere uygun beslenme sağlayan iki ana elementtir. Bu nedenle, bu meyveleri normal beslenmemize dahil ederek, beyin işlevselliğini ve entelektüel seviyemizi etkili bir şekilde artırabiliriz.

7. Kilo vermeye yardmcı.

Fazla kilolarınızdan kurtulmaya çalışıyorsanız, çağla badem size çok yardımcı olabilir. Bu meyve sağlıklı yağlar içerir; bu da bize fazla yağları atmamıza ve doğru kiloda kalmamıza yardımcı olur.

8. Kronik kabızlığı rahatlatabilir.

8. Kronik kabızlığı rahatlatabilir.

Çağla badem, sindirim işlemini daha pürüzsüz hale getirmek ve kronik kabızlığı tedavi etmek için gerekli olan lifi içerir.

9. E vitamini:

9. E vitamini:

Daha önce de belirtildiği gibi çağla badem yararlı antioksidanlar açısından zengindir. E vitamini bu meyvede bulunan ve tüm serbest radikallerin yanı sıra kirlilikten dolayı biriken diğer zehirli maddeleri de atarak vücudumuzu tamamen temizleyen en önemli antioksidan ajanıdır. Sonuç olarak, çağla bademde bulunan E vitamini ile doğal bir parlaklık, pürüzsüz ve berrak bir cilt elde edebiliriz.

10. Cilt gıdası:

10. Cilt gıdası:

Bazı araştırmalar sonucunda Alfa tokoferol (E vitamininin ana maddesi) miktarının bu meyvede çok yüksek olduğu bulundu. Bu madde 'cilt gıdası' olarak bilinir. Düzenli olarak çağla badem tüketimi cilt hücrelerimize yeterli besin sağlayabilir ve cildimizi sağlıklı hale getirebilir.

11. Dökülen saçlara son!

11. Dökülen saçlara son!

Çağla badem yardımı ile aşırı saç dökülmesinden kurtulabilirsiniz. Bu meyve, saç köklerinin her birini kökten besleyen, gerekli vitaminler, mineraller ve birkaç besleyici madde ile doludur.

12. Uzun, parlak saçlar.

Saç dökülmesini önlemekle kalmaz, aynı zamanda çağla badem saçlarımızı uzatabilir. Çağla badem, saçlarınızın daha hızlı uzaması için gerekli protein, E vitamini, demir, çinko vb. maddelerden içerir. Ayrıca protein içeriği saç derimizdeki kan akışını arttırır ve saç dökülmesini azaltarak saçlarımızı parlaklaştırabilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
17
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
batuhan cimen

benim abur cuburum cagla badem ve nar olmustur

efe çınar

kilosu şuan 50 tl