Görüş Bildir
Haberler
Afganistan ve Pakistan'da Bombalı Saldırı: 25 Ölü

Afganistan ve Pakistan'da Bombalı Saldırı: 25 Ölü

Pakistan ve Afganistan'da gerçekleştirilen bombalı saldırılarda 25 kişi hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pakistan'ın güneyindeki Belucistan eyaletinin başkenti Qetta'da gerçekleşen bombalı saldırıda 13 ü polis 15 kişi yaşamını yitirdi.

Saldırının kentteki çocuk felci aşısı merkezini hedef aldığı belirtilirken merkezi koruyan polis noktasına gerçekleşen saldırıda ölü sayısının artabileceği ifade ediliyor.

Belucistan eyaleti içişleri bakanı Sarharaz Bughti tarafından yapılan açıklamada 10 üzerinde yaralı olduğunu ve ölenlerin merkezi korumakla görevli polisler olduğu kaydedildi.

Afganistan'da Pakistan Konsolosluğu’na intihar saldırısı: 6 ölü

Afganistan'da Pakistan Konsolosluğu’na intihar saldırısı: 6 ölü

Afganistan'ın doğusunda Pakistan sınırındaki Nangarhar vilayetinin başkenti olan Jalalabad'da Pakistan konsolosluğunu hedef alan bombalı saldırıda 4 ü güvenlik görevlisi kişi öldü.

Nangarhar valisi Ataullah Kyoghani yaptığı açıklamada saldırganlardan birinin konsolosluk girişi yakınlarınds üzerindeki bombayı patlattığını , güvenlik görevlileriyle saldırıyı gerçekleştiren grup arasında çatışmaların devam ettiğini ifade etti.

Pakistan'la Afganistan'ın doğu sınırı olan Jalalabad kenti Pakistan'lıarın Afganistan'da ticaret için yoğunlukla ikamet ettiği bir kent konumunda. Öte yandan Nangrahar vilayeti IŞID ve Taliban arasındaki çatışmalarla hükümet güçlerinin operasyonlarına sahne olan ve IŞID 'ın Afganistan kolu olan Horasan vilayeti örgütünün güçlendiği bir bölge konumunda.

Kabil'deki intihar saldırısında 4 kişi öldü

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Pakistan Büyükelçiliği yakınlarında düzenlenen intihar saldırısında dört kişi öldü. Polis saldırının ardından bölgeyi giriş-çıkışlara kapattı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın