Görüş Bildir
Haberler
Afganistan Düşmek Üzere! Taliban ile Kabil Arasında 80 Kilometre Kaldı

Afganistan Düşmek Üzere! Taliban ile Kabil Arasında 80 Kilometre Kaldı

TalibanAfganistan'daki ilerleyişini sürdürüyor. Örgüt ile başkent Kabil arasında sadece 1 saatlik mesafenin kaldığı belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Reuters

Afgan hükümet güçlerinin, son 9 günde Taliban'a karşı kontrolü kaybettiği vilayet merkezi sayısı 23'e yükseldi.

Anadolu Ajansı'nın bildirdiğine göre Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab, Belh vilayetlerinin merkezi Meymene ve Mezar-ı Şerif vilayet merkezleri Taliban kontrolüne geçti.

👇

Cumhurbaşkanı Gani vatanı savunacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Gani vatanı savunacağını açıkladı

DW Türkçe'nin aktardığına göre Taliban'ın Kabil'e doğru ilerleyişi sürerken Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, televizyondan halka hitaben yaptığı konuşmada vatanı savunacağını, askeri güçlerin de harekete geçirildiğini duyurdu. 

Gani ayrıca, ülkede barış ve istikrarın sağlanması amacıyla siyasi sorumluların uluslararası ortaklar ile görüşmelerinin sürdüğünü de belirtti.

Cumhurbaşkanı Gani'nin açıklamaları Washington'un Kabil hükümetini ve Afgan ordusunu Taliban'a karşı direniş göstermemekle suçlamasının ardından geldi.

Kabil'e yönelik suçlama: 'Taliban'a direniş gösterme isteğinin olmaması endişe verici'

Kabil'e yönelik suçlama: 'Taliban'a direniş gösterme isteğinin olmaması endişe verici'

'Siyasi ve askeri iradenin, Taliban'a direniş gösterme isteğinin olmaması endişe verici' diyen ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Afgan askerlerinin direniş göstermeyeceğinin önceden tahmin edilmediğini ifade etti.

Kirby, Afgan ordusunun aslında Taliban ile karşılaştırıldığında donanım, eğitim ve askeri güç açısından üstün olduğunu ve kendine ait hava kuvvetlerinin bile bulunduğunu hatırlatarak 'Ancak para ile insanların isteğini satın alamıyorsunuz' diye devam etti. 

Taliban'ın bütün ülkeyi ele geçirmesini engellemek için mücadele etmeye hazır olmak gerektiğini de söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

34 vilayetin 23'ü Taliban'ın kontrolünde

34 vilayetin 23'ü Taliban'ın kontrolünde

ABD’nin Afganistan'dan çekilme kararı alması ve Afgan yönetiminin Taliban’la barış görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Taliban saldırıları hız kazanmıştı.

Afganistan-İran sınırındaki Nimruz vilayet merkezi Zaranc, Taliban’ın ele geçirdiği ilk vilayet merkezi oldu. Ardından çoğu kuzey ve güneyde olmak üzere 23 vilayet merkezinde Afgan güvenlik güçleri, Taliban'a karşı kontrolü kaybetti. Kabil yönetimi halen 11 vilayet merkezinde hakim durumda.

Çok sayıda ülke, Afganistan'daki personelini tahliye ediyor

Çok sayıda ülke, Afganistan'daki personelini tahliye ediyor

Afganistan'daki diplomatların tahliyesinin sağlanması için ABD 3 bin, İngiltere ise 600 askeri ülkeye göndermişti.

ABD Başkanı Biden, Kabil Büyükelçiliğinde görevli personelin güvenli şekilde Afganistan'dan tahliyesi için gönderilecek asker sayısını 5 bine çıkardığını duyurdu. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
9
8
3
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Süvari Bora

Tarrağı yedik, şimdi iyice Afgan akını başlayacak. Sığır sürüsü gibi ülkemize doluşuyorlar. Hapislerdekiler de çıkmış, onlar da gelirler. Katili, sapığı, hır... Devamını Gör

Malum Şahıs

teyyip büyük oyun oynuyor yangınlar devam ederken biden la gece yarısında anlaştı mültecileri ülkeye yığmaya devam ediyor olası bir iktidar kaybında ülkede i... Devamını Gör

Turgut Özben

Ulan hadi suriyeyi anladık bu afganistan taa ebesinin nikahında bize gelene kadar 10 tane ülkeden geçiyorlar neden biz amk neden. Bide bunlara acıyorlar sava... Devamını Gör

Psimaxwe

Aslında 1 tane ülke var aramızda sadece İran.