Görüş Bildir
Haberler
AFAD'dan İstanbullulara Özel Uygulama

AFAD'dan İstanbullulara Özel Uygulama

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından İstanbullulara özel İOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar için ücretsiz afet uygulaması başlatıldı.

AFAD tarafından Afete Hazırlık ve Deprem Eğitimi Derneği (AHDER) ortaklığı ile İstanbul halkının afetlere karşı bilinçlendirme çalışmaları kapsamında hazırlanan 'AFADist Bireysel Mobil Cihaz Uygulaması', müdürlük binasında tanıtıldı.

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gökay Atilla Bostan, burada yaptığı konuşmada, kenti, kişileri, aile ve kurumları, daha önce edinilen tecrübeler doğrultusunda, afetlere karşı hazırlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Afet risklerini azaltılmasına yönelik faaliyetlerin, tek bir kurumun eliyle yapılamayacağını, toplumsal bir olgu olan afetlerin, toplumdan bağımsız düşünülemeyeceğini dile getiren Bostan, önlem ve hazırlıkların, toplumun kabul ettiği, benimsediği ve katıldığı kadarıyla başarılı alabileceğini anlattı.

Bostan, 'Hem toplumdaki afet bilincini artırmak hem toplumun gönüllü olarak afete hazırlık çalışmalarına katılımını sağlamak üzere hazırlanan eğitim programlarını, toplum genelinde yaygınlaştırmak amacıyla bireylerden kurumlara kadar geniş bir hedef kitleyi kapsayan çeşitlilikte hazırladık. Burada afete hazırlık ve afet sonrasında toplumla etkin bir iletişim sağlanmasına yönelik bir araca daha sahip olmak için geliştirilen uygulama sunulacaktır' diye konuştu.

Konuşmaların ardından projenin tanıtım gösterimi gerçekleştirildi.

'AFADİst'

İstanbul'da afet yönetimi faaliyetlerine yönelik kurumsal kapasitenin artırılması amacıyla AFAD İstanbul tarafından hazırlanan 'AFADİst' akıllı telefon uygulaması Apple ve Android işletim sistemi hayata geçirildi.

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle 8 aylık çalışması sonucunda oluşturulan sistemden, afet öncesi ve sonrası, İstanbul'da mobil kapsama alanına giren tüm akıllı telefon kullanıcıları faydalanabilecek. Uygulamayla kullanıcılar afet hazırlıklarını cep telefonları üzerinden yapabilecek.

Uygulama özellikleriyle yapısal ve yapısal olmayan riskleri azaltma, aile afet planı hazırlama, ev ve iş yeri konumunu kaydederek, bir afet anında en yakın AFAD hizmetlerinden haberdar olma, afet sonrası toplanma alanlarını belirleme ve sağlıkdurumunu bildirme, afet acil durum çantasının envanterini uygulama üzerinden takip ederek, içindeki malzemelerin son kullanma tarihi yaklaşanları yenisiyle değiştirme gibi işlemler gerçekleştiriliyor. Ayrıca uygulama içerisinde İstanbul genelinde yer alan Afet İstasyonu (AFİS) konteynerlerinin harita üzerindeki yerleri de görülebilecek.

Herhangi bir afet sonrasında İstanbulluların en doğru bilgiye ulaşması amacıyla yayına geçen 103.0 frekansından yayın yapan afet radyosu da uygulama üzerinden dinlenebilecek.

İstanbul'da bu uygulamayı cep telefonlarına indirerek, afete hazırlık konusunda farkındalık kazanan bir milyondan fazla kişiye ulaşılması hedefleniyor. Uygulama afet sonrasında bireylerin ve ailelerinin afet bilgilerine doğrudan ulaşabilmesi, afet sonrasında bireylerin ve ailelerinin uygun toplanma alanlarına, yardım merkezlerine, toplu barınma, toplu bakım merkezlerine düzenli ve koordineli bir şekilde yönlendirilmesi, afetler sonrasında oluşacak bilgi kirliliğinin ve kaos ortamının önlenmesi için de önem taşıyor.

Uygulamayla ilgili detaylı bilgi için;  'AFADist Cep telefonu uygulaması

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0