Görüş Bildir
Haberler
Adriana Lima'nın Bacaklarını Kestiler

Adriana Lima'nın Bacaklarını Kestiler

Fatih UZUN
14.06.2014 - 12:14 Son Güncelleme: 14.06.2014 - 14:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

Açık hava reklamlarına müdahale

En son 2007'de mayo üreticilerinin yaşadığı 'sansür' gerilimi yeniden hortladı. Şehri saran billboardlarda çeşitli markaların mayo ve bikini reklamları makas yedi. İstanbul'daki mayo reklamlarının üstü var altı yok!

Adriana Lima'nın bacaklarını kesmek, Ronaldo'nun kendi adını taşıyan iç çamaşırı ilanlarına kırmızı kart göstermek bunlarda sadece bir kaçı.

Hürriyet gazetesinden Demet Cengiz'in haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri sansür olmadığını söylüyor. Ancak özellikle mayo firmaları bunun tam tersini söylüyor.

Bundan 7 yıl önce, bazı mayo reklamlarının toplandığı iddiasıyla mayo markaları ciddi sıkıntı yaşamıştı. Reklamların izin merci konumundaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi her hangi bir sansür olmadığını söylese de mayo markaları tam tersini dile getirmişti. O krizden akıllarda kalan ise reklamlarını yayınlatamadığını söyleyen Zeki Triko’nun patlıcanlı, biberli ilanlarla şehri donatması olmuştu.

LIMA'NIN BACAKLARI SÖKÜLDÜ

Ünlü model Adriana Lima’nın yer aldığı Veet reklamı için, özel kabartma billboard’lar hazırlandı. Üzerinde mini beyaz bir elbise olan Lima’nın bacakları, şehrin birkaç yerinde saldırıya uğradı. Maçka’daki billboard’da Lima’nın bacakları söküldü.

KENTSEL TASARIM ONAYLIYOR

İstanbul’da açık havada yayınlanacak bütün ilanlar Kentsel Tasarım tarafından onaylanması gerekiyor. Şu anda İstanbul’u saran billboardlarda mayo veya bikinili hiçbir kadının tam fotoğrafı yok. Kadınların özellikle bacaklarının kesildiği görülüyor. Aralarında Koton, Penti, Calzedonia, Kom gibi markaların da bulunduğu açık hava reklamlarının makas yediği net görülüyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir firma sahibi, “Kentsel Tasarım bizim reklamları onaylamadı ve arada birkaç git gel ile kesile kesile kadınlar bacaksız kaldı” dedi.

ORJİNAL DEĞİLLER

Markaların söz konusu koleksiyon çekimlerinin orijinal fotoğrafları ile, billboard ve duraklarda yayımlanan reklam fotoğrafları arasındaki fark sansürü gözler önüne seriyor. Örneğin Koton’un mayosu, o kadar çok makaslanmış ki reklamdaki ürün bir büstiyer mi yoksa mayo mu anlaşılmıyor. 

  • gazetevatan.com
Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/adriana-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
2
1
0
0